Obavijesti

Show

Najbolji uvod u Snapchat: Otkrijte kako ga koristiti

Najbolji uvod u Snapchat: Otkrijte kako ga koristiti
1

Snapchatova glavna namjena je da ispričate priče u kratkim klipovima, često smiješne, ili da pokažete pozadinu nekog događaja.

VIDEO

Svaka društvena mreža danas ima svoju namjenu i možda se nekomu može učiniti da stvarno nema potrebe za još jednom, no Snapchat jasno pokazuje da ima i da ga trebamo koristiti. Ako su se uključili američki političari u kampanji za izbore, slavni sportaši i zvijezde, očito ima nešto što je kod njega super. I to puno toga.

Snapchatova glavna namjena je da ispričate priče u kratkim klipovima, često smiješne, ili da pokažete pozadinu nekog događaja. 

Kako ga koristiti? 

Unutar samog vertikalnog ekrana Snapchata možete komunicirati na više načina, a važno je na umu imati tri elementa.

Snaps - To su samouništavajuće fotografije ili kratki video (do 10 sekundi) koje možete poslati jednom ili više prijatelja. Kako se oni automatski brišu, omogućuju vam intimnije razgovore.

Story - Sve je popularnije dijeljenje priče sa svima. Priča je niz kratkih trenutaka koji se neće obrisati sljedeća 24 sata.

Chat - Snapchat omogućuje i klasični chat s prijateljima, ali kad odete iz tog ekrana, izgubit ćete cijelu prepisku.

Snapchat možete koristiti i samo kao "gledatelj", odnosno kako biste vidjeli tuđe priče i snapove. No, kako uopće pratiti nekoga? Kad uđete u aplikaciju, dočekat će vas prikaz s kamere koji morate povući prema dolje ili kliknuti na ikonu duha. Tada vam se otvara vaš profil na koji možete dodati prijatelje, za početak one koji su u vašem imeniku. Potom možete dodavati ljude i prema korisničkom imenu, ali morate paziti da budete prilično točni. Zato mnogi koriste Snapcode kako bi dodali druge ljude. Kako to radi, možete vidjeti na Snapchatu popularnog Jimmyja Fallona. 

Na svom profilu možete odrediti hoće li vaše objave biti javne ili privatne, baš kao i na Instagramu. Snapchat vam nudi i polje Discover u kojem možete pratiti priče Snapchatovih medijskih partnera poput Voxa, Peoplea ili CNN-a, a to su kratki i prekrasno dizajnirani članci za vaše mobilne uređaje. 

Za kretanje kroz Snapchat postoji još niz sitnica koje ćete najbolje pohvatati kad ga počnete koristiti, poput jednog dodira na priču da biste je vidjeli ili nekoliko tapkanja kako biste vidjeli sljedeći snap u toj priči. 

Reuters

Kako ispričati svoju priču?

Stvaranje postova i priča na Snapchatu može biti autentično iskustvo u kojem nemate teret lajkova svojih prijatelja pa možete biti puno slobodniji.

Kamera - Koristite je kao i u drugim aplikacijama. Jedan pritisak za snimanje fotografije, dugi pritisak za video, zumirate prstom, a s prednje na stražnju kameru možete se prebaciti i usred snimanja. Kod Snapchata je glavna stvar u vertikalnom videu, a kad se snimate, gledajte u kameru. 

Efekti - Pritiskom na ekran usred snimanja otvorit će vam se izbor posebnih efekata koji reagiraju na pokrete vašeg lica, slično kao što radi i aplikacija MSQRD.

Tekst i dodaci - Kad ste snimili fotografiju koju želite podijeliti, klikom na ikonu za tekst moći ćete dodati neki natpis ili pojasniti što se događa na fotografiji. Njega možete podebljati, povećati i mijenjati mu boju, a klikom na oznaku za emojije ubaciti emoji.

Filtri - Na svoju fotografiju možete dodati i oznaku vremena, temperature ili lokacije, a video možete ubrzati ili usporiti povlačenjem preko ekrana. Svi ti efekti pomoći će vam da vaše priče imaju bolji kontekst. 
Nakon što ste napravili svoj prvi snap, klikom na strelicu možete izabrati hoćete li ga poslati jednom ili više prijatelja, a s vremenom ćete pohvatati kako sve funkcionira i postati pravi majstor.

Zmajo se već naoružao faktorom 4000 i opako pali i prži po klipovima i fotkama! Naoružaj se i ti najjačom Zmajskom opcijom s kojom pržiš po megabajtima, minutama i SMS-ovima i dijeliš ih prijateljima! Fleksibilnost na maksimum!

SNAPAJ ZMAJIN NAJJAČI FAKTOR! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Kako vam je u vezi? Ovih 10 položaja spavanja sve okriva
A GJDE STE VI?

Kako vam je u vezi? Ovih 10 položaja spavanja sve okriva

Što vaš položaj spavanja govori o vama i vašoj boljoj polovici? Izvukli smo najčešće položaje i njihovo značenje - koji je vaš položaj?

10 stvari koje živciraju svakog na plaži: Jeste li među njima?
TO NITKO NE VOLI

10 stvari koje živciraju svakog na plaži: Jeste li među njima?

More i sunce čista su uživancija, no s vremena na vrijeme pojavit će se netko i napraviti nešto što će strašno smetati svima oko njih. Ovih 10 stvari najviše živcira ljude na plaži
Trikovi kako namamiti što više Pokémona da dođu do vas!
Moraš skupit' sve

Trikovi kako namamiti što više Pokémona da dođu do vas!

Pokémon GO pokorio je cijeli svijet. I vi imate priliku postati pravi Pokemon majstor u proširenoj stvarnosti, a mi vam donosimo trikove uz koje ćete to lakše postići