Obavijesti

Show

Komentari 23

Najgori pa najbolji: Žiri izdvojio Hrvoja, Petru P., Ivonu Kristinu

Najgori pa najbolji: Žiri izdvojio Hrvoja, Petru P., Ivonu Kristinu
4

Cijeli prošli tjedan nam je išlo naopako, baš nam je to trebalo, zaključila je Petra Plantak kojoj je posebno bilo drago što je žiri među najbolje izvdojio i Hrvoja

VIDEO

Započeo je još jedan novi tjedan u Masterchef kuhinji s Kutijom iznenađenja. Vrijeme odmiče, kriteriji žirija su sve oštriji, a TOP 10 se bliži. Hrvoju je prošli tjedan biodosta stresan. Treći put je bio u Stres testu

- Možda u ovoj sezoni budem zapamćen kao pobjednik Stres testa - rekao je.

Ivana kaže da je prošli tjedan bio više-manje neuspješan i nada se da će ovaj biti bolji. Nikola se nada tjestenini ispod Kutije i da neće biti kolača. 

- Više volim slanu nego slatku hranu. Slatko volim, ali ga ne volim pripremati - rekao je Nikola. 

Kiki je Kutija iznenađenja najdraži izazov jer se može vidjeti tko je najbolji i tko će se najbolje snaći. U današnjoj Kutiji iznenađenja su sljedeće namirnice: srneći filet, krumpir, crveni kupus, borovica, borovnica, mlada rukola, luk, demi glace divlji, suha šljiva, kiseli kupus, crno vino, kisela paprika, medvjeđi luk, portobello gljiva, cimet i škripavac. 

Dino je naglasio da živimo u živopisnoj zemlji s velikim gastronomskim potencijalom koji još nije u potpunosti razvijen, ali se razvija. 

- Na vama je danas da razvijate hrvatske gastronomske potencijale - rekao je. 

Mate je dodao da će upoznavati Lijepu našu kroz predivne namirnice. Radovan seobratio kandidatima.

- Po jutru se dan poznaje, tako da možete odmah početi s finim kuhanjem - poručio im je.

U sat vremena jela inspirirana Likom i Gorskim kotarom

Danas su kandidati kuhali na temu Like i Gorskog kotara. Ta kuhinja se odlikuje jednostavnošću, pečenjima na otvorenoj vatri, a neka klasična jela su im kiselo/ svježe zelje, palenta, grah, krumpiri, fini sirevi, janjetina, ovčetina, svinjetina i dosta divljači. Područje Like i Gorskog kotara je bogato gljivama. Mate je naglasio da će se nedovršena jela i veće greške slati na galeriju. 

- Nemojte si dopustiti situaciju Petre i Hrvoja prošli tjedan - upozorio je. Ivani se sviđa tema ovog tjedna. Od hrvatskih regija po njoj najbolju kuhinju ima Dalmacija. Časlav nije nikad radio srneći filet, ali ga je jeo. 

Kandidati su za današnje kuhanje imali sat vremena.

Hrvoje je eksperimentirao, Palfi je slijedio instikte, Nikola nije servirao do kraja

Hrvoje je malo eksperimentirao danas. 

- A što, već sam dva puta bio na galeriji, nemam što izgubiti - rekao je u šali. Danas je bio zadnji u redu i sam za radnom jedinicom.

- Prije sam uvijek prilikom kuhanja zbijao šale sa 'susjedima', ali danas je u kuhinji bilo tiho. Valjda je takav dan - otkrio je. Petra Plantak nije zadovoljna prezentacijom, ali okusima jest.

Nikola nije zadovoljan svojim tanjurom. Imao je problema s gljivom koja mu se za vrijeme pečenja zacrnila. Prvo ju je odlučio servirati i stavio na tanjur, nakon čega se predomislio i krenuo po drugi tanjur da sve preseli. Nije stigao staviti umak, malo je salate servirao, nije stavio ni sir. - Fino je, ali tanjur je nepotpun. Nisam zadovoljan, nije to ono što mogu - kazao je. Palfiju lička gastronomija nije poznata, pa je išao po osobnom instinktu. 

Dobar početak tjedna: s Likom i Gorskim kotarom uspješno krenuli na putovanje Hrvatskom

Za vrijeme kušanja Mate je rekao Hrvoju da mu je umak dobar, a punjenje se ne osjeća radi jakog umaka, ali je napredovao. 

- Jeste ga ti i Hrvoje zakomplicirali -  kazao je Dino Ivoni Kristini. Radovanu je Nikolino jelo dobro, dok se Dino s njim nije složio. Misli da je srnetina prepečena i da je umaka premalo. 

- Inspiracija za Liku i Gorski kotar može biti jedino ako si iz Pariza, pa da ti je netko kazao da si Ličanin - komentirao je Radovan jelo Marka Palfija.

Jelo koje je radila Ines žiri je smatra finim, ali preslanim. 

- Da si samo stavio pola gljive i salate, to bi bilo dobro. Previše stvari na jednom tanjuru. Meso ti je prepečeno - procijenio je Mate jelo Marka Raića. Dino misli da je današnje jelo Ivane Čuljak jedan od njezinih boljih i urednijih tanjura. 

- Meso lijepo pečeno, krumpir lijepo pečen. Sve u svemu, jako sam zadovoljan ovim jelom, vjerovala ili ne - rekao je Mate Petri Plantak. Radovanu je sve to dosta dobro, a krumpir najbolji.

Petra Plantak i Hrvoje se trgnuli: najgori prošli tjedan danas među najboljima

Žiri je kao TOP 3 danas izdvojio: Hrvoja, Petru Plantak i Ivonu Kristinu. Dino je rekao da su svi, u jednu ruku, nadmašili sami sebe. Petra Plantak je današnja pobjednica Kutije iznenađenja i sutra bira glavnu namirnicu u Testu kreativnosti. Radovanu je drago što je Hrvoje danas u sredini među dvije gracije.

- Nakon tri Stres testa i skoro ispadanja našao sam se u četiri oka sa srnom i napravio dobro jelo - kazao je Hrvoje. Danas se prvi put nalazi 'naprijed', ispred žirija te je sretan radi toga. Petri Plantak je posebno drago zbog Hrvoja.

- Cijeli prošli tjedan nam je išlo naopako, baš nam je to trebalo - zaključila je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'
REALITY SUPRUŽNICI

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'

Iako se Tamara i Filip u početku nisu slagali, brzo su postali prijatelji i jedan od omiljenih parova ove sezone showa 'Brak na prvu'
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti