Obavijesti

Show

Komentari 61

Najskuplje svadbe: Zbog jednog dana potrošili pravo bogatstvo

Najskuplje svadbe: Zbog jednog dana potrošili pravo bogatstvo
1

Skupocjeno vjenčanje nije puno pomoglo Ivi i Stipi u bračnoj sreći. Razišli su se i Mario Mamić i Monika Kravić za čije vjenčanje je tata Zdravko iskeširao čak milijun kuna

VIDEO

Iva Majoli i Stipe Marić

‘Svadba godine’ kako su je prozvali, pripremala se mjesecima unaprijed. Bivša tenisačica (40) i Stipe Marić (37) izabrali su crkvu Svetog Marka za mjesto na kojem će se pred Bogom zavjetovati jedno drugom na vjernost do kraja života. 

Tog 9. rujna 2006. pred crkvu je najprije stigao Stipe s rodbinom i prijateljima. Nekoliko minuta kasnije pred crkvu je stigao i starinski Rolls Royce boje sladoleda od lješnjaka u kojem se dovezla mladenka. U bijeloj dugoj vjenčanici i glave prekrivene tilom zablistala je pred odabranikom svog srca. Kasnije se saznalo da je vjenčanicu specijalno dala šivati u jednom milanskom atelieru, ali ju je zaboravila prijaviti hrvatskim carinicima koji su haljinu pronašli u prtljažniku njezinog automobila, pa je morala platiti i porez. Po haljinu je otputovala u društvu kume i dugogodišnje prijateljice Maje Zadravec.

iva majoli

U njoj je u pratnji tate odšetala do oltara uz pjesmu Ave Maria koju je samo za njih otpjevala Josipa Lisac. Za kompletni dizajn svatova, kao i za sve ukrase i styling djeveruša pobrinula se Marija Cvitanović. Među 400-tinjak uzvanika tu je bila i Mary Pearce, bivša Ivina suparnica s teniskih terena, a danas uz Jennifer Capriati njezina dobra prijateljica. Naravno bilo je tu i mnogo pripadnika hrvatske zlatne mladeži, a nakon što su izmijenili vjenčane prstene, Iva i Stipe s uzvanicima preselili su se pod veliki šator u Ivin teniski centar na Cmroku. 

Davor Puklavec/Pixsell

Brojni tjelohranitelji pobrinuli su se za privatnost tuluma čuvajući mladence i uzvanike od znatiželjnih novinara i drugih nepozvanih gostiju. Jelo se i pilo do jutra uz koncert Tonyja Cetinskog, ali se ubrzo nakon vjenčanja oglasila njegova tadašnja supruga i menadžerica Ivana Nobilo koja je otkrila da su Iva i Stipe Tonyju ostali dužni novac za nastup na ‘svadbi godine’. 

Iva se opravdavala da to nije istina. Skupocjeno vjenčanje nije puno pomoglo Ivi i Stipi u bračnoj sreći. Ubrzo su zaboravili na obećanje na vjernost i pažnju do kraja života koje su jedno drugom dali pred oltarom. Već iduće ljeto na Braču su priredili zabavu gostima jednog kafića.

Restoran Sora s vrha nebodera u provaliju bankrota

Na vrhu zagrebačkog nebodera na Trgu bana Jelačića, Iva i Stipe otvorili su ekskluzivni japanski restoran Sora. Posao je propao jer je restoran uglavnom zjapio prazan, a gosti su potvrdili da su cijene bile astronomske.

Pred zabezeknutim mnoštvom Iva i Stipe su se najprije posvađali, a zatim je Iva pljunula na Stipu, da bi joj on uzvratio pljuskom. Sukob je završio tako da je Iva svoj vjenčani prsten bacila u more. Iako su ga tražili ronioci, više ga nikad nije pronašla. 

Tada se saznalo da je njihov brak u ozbiljnoj krizi. Stipe je prijetio Ivi da će se razvesti od nje nakon što je načuo da ga navodno vara s jednim visokopozicioniranim, bogatim i utjecajnim zagrebačkim dužnosnikom. Nakon toga saznalo se da je poduzetnički par zapao u dugove u iznosu od čak 23 milijuna kuna. Zatvorili su u međuvremenu i ekskluzivni japanski restoran Sora na vrhu nebodera na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a otvorili istoimeni u gradu Hvaru. 

Bračne trzavice punile su novinske stupce

Kada se u rujnu 2009. godine Iva vratila s US Opena, ona je umjesto da proslavi tri godine braka, zatekla navodno prazan stan jer se revoltirani Stipe iz njega iselio.

Razveli su se prije sedam godina, a zajedno imaju kćer Miju (10).

Mario Mamić i Monika Kravić

Ponosni tata Zdravko Mamić potrošio je na sinovo vjenčanje milijun kuna čime je to postala jedna od najraskošnijih svadbi u Hrvatskoj. Monika (35) i Mario (34) vjenčali su se nakon dvije godine hodanja.

Televizijska voditeljica i nogometni menadžer, najprije su se 4. lipnja 2008. godine tajno vjenčali na Jarunu u crkvi Svetog Duha, tek uz prisustvo roditelja i kumova. Tri dana kasnije, 7. lipnja proslavili su to u zagrebačkom hotelu Westin.

Priredili su slavlje za čak 350 uzvanika u Kristalnoj dvorani, koju su za ovu priliku ukrasili stotinama svijeća i cvjetnih aranžmana. A da bi svatovi imali mira od napasnih novinara, rezervirali su kompletnu garažu hotela. Već samo za taj komfor Mamići su platili najmanje 15.000 kuna.

Mladenka je odjenula Valentinovu vjenčanicu vrijednu 60 tisuća kuna koju je za nju posebno nabavio salon Sposa, a Mario se pojavio u klasičnom crnom odijelu. Među goste su se spustili iz ekskluzivnog predsjedničkog apartmana u kojem je u vrijeme posjeta Hrvatskoj odsjeo i američki predsjednik George Bush. Goste je zabavljala Maja Šuput i grupa Kužiš stari moj, Thompson, a atmosferu je do usijanja doveo nastup Mate Miše Kovača koji je bio gost iznenađenja u organizaciji Marijevog tate Zdravka. Glazbenici su za cjelonoćni nastup zaradili dvadesetak tisuća eura.

vjencanje

Najezda bogatih i slavnih

Na fešti su se pojavili i bivša urednica Nove TV Iva Gačić, tadašnji Dinamovi nogometaši Ante Tomić i Dario Zahora, gradonačelnik Milan Bandić, njegov prijatelj Duško Ljuština, Mario Valentić i Mirna Maras, te Dominik Sedlar.

Prošle godine se počelo šuškati da su se Monika i Mario u tajnosti razišli. Bivša voditeljica s članom obitelji Mamić bila je u braku osam godina, a s njim ima i dva sina, Jakova i Josipa. 

vjencanje

Nogometni menadžer je u međuvremenu započeo zajednički život s Tijom Jurčić. Ljubavnu vezu krili su nekoliko mjeseci, no event menadžerica se na svojoj društvenoj mreži pohvalila fotografijama na kojima je pozirala u Mamićevu zagrljaju.

Katie Holmes i Tom Cruise

Najprije se saznalo da je Katie Holmes (38) zamolila poznatog talijanskog dizajnera Giorgia Armanija da joj napravi vjenčanicu. Objasnila mu je da želi nešto ‘savršeno i valovito’. Haljina je bila s tilom do poda, ukrašena Swarovski kristalima, uz koju je odjenula cipele iste boje. Tom Cruise (55) je nosio Armanijevo odijelo na čijoj etiketi je pisalo ‘Giorgio Armani for Tom Cruise’.

Press Association/Pixsell

Osim vjenčanice Armani je za mladu sašio još pet haljina za razna događanja vezana uz vjenčanje. Bio je to znak da nakon dvije godine hodanja glumci planiraju vjenčanje nakon što ju je Tom zaprosio na vrhu Eiffelovog tornja dajući joj pet karatni dijamant. Prijatelje i rodbinu ugostili su 18. studenog 2006. u srednjovjekovnom dvorcu Odescalchi iznad jezera Bracciano nedaleko Rima.

Došli su Jennifer Lopez i Marc Anthony, Brooke Shields, Jim Carrey, Jenny McCarthy, Will Smith, Victoria i David Beckham, kao i Tomov kolega po vjeri John Travolta. Obred vjenčanja protekao je po scijentološkim regulama, pa je tako Tom svojoj supruzi darovao lonac, češalj i mačku. Jedno drugom su na prstenjak stavili Cartierovo prstenje od bijelog zlata ukrašeno dijamantima.

Nakon koktela gosti su večeru počeli talijanskim predjelom, a nastavilo se nizovima delicija. Za atmosferu se pobrinuo talijanski tenor svjetskog glasa Andrea Bocelli. Kako se poslije saznalo, Tom Cruise i Katie Holmes platili su najam dvorca šest milijuna kuna, dok je vjenčanje ukupno koštalo 12 milijuna kuna. Fotografije su naknadno prodali medijima i zaradili trostruko.

Problemi u braku počeli su kada je Tom došao na ideju da kćer Suri (10) pošalje u 'Sea Org' u kojem bi je članovi naučili najvišim tajnama vjere. Prilikom pristupanja organizaciji, članovi potpisuju ugovor na milijardu godina čime svoj život i dušu predaju crkvi.

Katie se protivila suprugovoj odluci, a 2012. godine odlučila je napraviti rez, odvojiti djevojčicu od utjecaja scijentologa i predati papire za razvod. Scijentolozi su navodno pratili Holmes i njezinu kćer te ih prisluškivali.

Liza Minnelli i David Gest

Glumica Liza Minnelli (71) i pokojni glazbeni producent David Gest apsolutni su pobjednici u utrci za najskuplje vjenčanje. Svadba je stajala oko 21 milijun kuna.

Screen Actor

Kum im je bio Michael Jackson, a kuma Elizabeth Taylor. Pozvali su 500 uzvanika koje je zabavljao orkestar od 60 ljudi i pjevač šlagera Tony Bennett. Jackson je plesao moonwalk, Natalie Cole je otpjevala ‘Unforgettable’, a na vjenčanje su stigli i Anthony Hopkins, Elton John, Michael Douglas i otac Kirk te mnogi Lizini vršnjaci.

Opaki novinar New York Posta napisao je idući dan da je to bila noć tisuću faceliftinga. Brak koji je počeo u ožujku 2002. godine završio je već nakon godinu dana.

Catherine Zeta Jones i Michael Douglas

Vjenčali su se 18. studenog 2000. godine u središtu New Yorka, na zadnjem katu ekskluzivnog hotela Plaza. Među 150 svatova najviše je bilo holivudskih zvijezda. Catherine (47) je odjenula haljinu boje slonovače dizajnera Christiana Lacroixa, a na glavi je nosila dijamantnu tijaru. Michael (72) je odjenuo klasično crno odijelo.

Posebnu pažnju posvetili su cvijeću, pa je samo na ukrašavanje utrošeno 1,200.000 kuna. Nakon brojnih delicija konobari su na posebnim kolicima unijeli dva metra visoku svadbenu tortu. Pjevao im je zbor s 40 pjevača, a plesnu glazbu je svirao orkestar. Procjenjuje se da je ceremonija stajala oko 9 milijuna kuna.

Elton John i David Furnish

Vjenčanje vrijedno 10,5 milijuna kuna bilo je posebno veselo. Ceremonija je održana u Guildhallu u Windsoru. Pozivu Sir Eltona Johna (70) nije se oglušio nitko tko drži do sebe.

Tako je među 700 uzvanika bilo najpoznatijih holivudskih glumaca, slavnih nogometaša i glazbenika, poput Beckhamovih, Sharon Stone, Stinga, Naomi Campbell, Claudie Schiffer, Jemime Khan, Hugh Granta, Osbourneovih...

15th Annual Elton John AIDS Foundation An Enduring Vision Benefit - Arrivals

Elton je tako ozakonio 12 godina dugu vezu s Davidom Furnishem (54). Šampanjac je tekao u potocima, a jela se janjetina.

Umjesto darova Elton je zamolio goste da uplate novac u njegovu humanitarnu zakladu za oboljele od side. S obzirom na profil i broj gostiju zaklada je sigurno postala bogatija za koji milijun dolara.

Lejla i Tarik Filipović

Par je najprije sve iznenadio tajnim vjenčanjem na Staru godinu 2007. na kojem su bili samo kumovi i najuža rodbina. Razlog je bio taj što je Lejla bila u visokoj trudnoći očekujući rođenje drugog sina Armana. Tarik Filipović (45) i Lejla Šehović (41) priredili su zato veliko slavlje 3. srpnja 2007. u zagrebačkim Šestinama, na imanju Marincel.

Osim najma ekskluzivnog prostora s bazenom, Tarik i Lejla platili su catering stotinjak tisuća kuna, a tijekom večeri pjevali su im Halid Bešlić i Hari Varešanović. Na meniju su bili riba i meso, a u svatove su im došli i Enis Bešlagić, Enis Vejzović i Bojana Gregorić, Severina i menadžer Tomica Petrović, Duško Ljuština, Rene Bitorajac, Mila Elegović, Goran Navojec, Željko Bebek...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'