Obavijesti

Show

Komentari 9

Najskuplji razvodi: MacKenzie je Bezosu uzela 233 milijarde, a Slavica Bernieju 7 milijardi kuna

Najskuplji razvodi: MacKenzie je Bezosu uzela 233 milijarde, a Slavica Bernieju 7 milijardi kuna
14

Michael Jordan također je rekorder po visini iznosa koji je isplatio nakon razvoda. Kad je prekinuo brak dug 17 godina s bivšom manekenkom Juanitom, morao joj je isplatiti čak 1,93 milijardi kuna

VIDEO

Svijetom je odjeknula vijest o raspadu braka najpoznatije starlete Kim Kardashian (40) i njezina supruga, repera Kanyea Westa (43). Svi se sada, očekivano, pitaju tko će najviše profitirati od razvoda. Čini se da bi to mogla biti upravo Kim.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kim i Kanye 01:37

Naime, ako je vjerovati stranici CelebrityNetWorth, reperovo bogatstvo se procjenjuje na vrtoglavih 3.2 milijarde dolara (oko 19 milijardi kuna). S druge strane, Kim ima 'samo' 900 milijuna dolara, odnosno oko pet i pol milijardi kuna, piše CelebrityNetWorth

FILE PHOTO: Kim Kardashian and Kanye West attend a Vanity Fair Oscar party in Beverly Hills

No ako ste mislili da će ovo biti jedan od najskupljih razvoda, varate se. Brojne poznate 'face' su požalile nakon rastave, a imale su i razloga za to. Pa krenimo redom.

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, Jeff Bezos (56) i spisateljica MacKenzie Bezos (50), 2019. su šokirali javnost viješću da se razvode. Bezos je objavu o razvodu s dugogodišnjom suprugom podijelio na Twitteru.

- Kao što članovi naše obitelji i bliski prijatelji već znaju, nakon dugog razdoblja ljubavnog istraživanja i probne razdvojenosti, odlučili smo se razvesti i nastaviti dijeliti naše živote kao prijatelji. I da smo znali da ćemo se razvesti nakon 25 godina, svejedno bismo se vjenčali - napisao je tada vlasnik tvrtke Amazon.

Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones - Arrivals

MacKenzie je u brakorazvodnoj je parnici dobila udio u Amazonu koji se procjenjuje na 38 milijardi dolara (oko 233 milijarde kuna), pišu strani mediji

Kim i Kanye se razvode: 'Gotovo je, popeo joj se na vrh glave...'
Kim i Kanye se razvode: 'Gotovo je, popeo joj se na vrh glave...'

Jedan od najskupljih razvoda dolazi iz bogate obitelji Ecclestone. Turbulentni razvod šefa Formule 1 Bernieja (90) i njegove, sada bivše supruge Slavice (62), mjesecima je punio medijske stupce. Tijekom dva desetljeća braka par Ecclestone dobio je dvije kćeri, Tamaru (36) i Petru (32). Prema pisanju nekih medija, sudac je u samo 58 sekundi razmatranja odobrio razvod koji je stajao oko sedam milijardi kuna. 

Filip Brala/24sata

Postoje i brojni primjeri u kojima su supružnici izgubili više od pola imovine zbog razvoda. Tako je slavni redatelj Steven Spielberg (74) 'iskeširao' 651 milijun kuna prvoj supruzi Amy Irving (67). 

Golfer Tiger Woods (45) i njegova bivša supruga Elin Nordegren (41) punili su sve naslovnice tabloida 2010. kad je propao njihov šestogodišnji brak. Razlog su bili njegovi brojni preljubi. Iako se prvo spominjalo da će Elin dobiti čak 4,88 milijardi kuna, kasnija izvješća su pokazala da je bivšoj supruzi isplatio 651 milijun kuna.

Glumac i redatelj Mel Gibson (65) izgubio je oko dvije i pol milijarde kuna, odnosno 425 milijuna dolara razvodom. Mel je 2012. okončao razvod s bivšom suprugom Robyn Moore, s kojom je bio u braku 30 godina i dobio sedmero djece. Mel i Robyn nisu potpisali predbračni ugovor, zbog čega je ona imala pravo na pola Gibsonove imovine.

The 89th Academy Awards - Arrivals - Los Angeles

NBA legenda i jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Michael Jordan (57), također je rekorder po visini iznosa koji je isplatio nakon razvoda. Kad je prekinuo brak dug 17 godina s bivšom manekenkom Juanitom (61), morao joj je isplatiti čak 1,93 milijardi kuna, a uz to dobila je luksuzno imanje u Chicagu te skrbništvo nad njihovo troje djece.

Ruski magnat i vlasnik engleskoga nogometnoga kluba Chelsea, Roman Abramovič (54), jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu. Njegovo bogatstvo znatno se smanjilo kad se razveo od druge supruge Irine (54) koja je dobila 1,95 milijardi kuna i udjele u drugim tvrtkama.

Tijekom 16-godišnjeg braka dobili su petero djece, a nakon razvoda Irina se povukla iz javnog života. Abramovič se ponovno oženio, i to za kćer ruskog bogataša Dašu Žukovu (39). Ipak, Roman i Daša 2017. su objavili da je braku došao kraj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin