Show

Komentari 4

Najzanimljivija večer nije dobro prošla, Jasna je najbolje kuhala

Najzanimljivija večer nije dobro prošla, Jasna je najbolje kuhala

Kad su se fino najeli, svi su malo zapjevali i zaplesali, a potom je Darka proglasila pobjednika viškog tjedna. Na petome je mjestu Ivan, četvrto je zauzela Darka, treća je Katarina, druga Kristina, a pobjednica Jasna

Završnica viškog tjedna odvijala se upravo u Visu, a zadnju večeru kuhala je ugostiteljica Darka Rakić, koja je živjela i radila u Francuskoj i koja je odlučila nadmašiti vodeću Jasnu nešto modernijim jelima posluženima u prekrasnom ambijentu. Darka je za svoje goste pripremila jelovnik zanimljivih naziva koji se sastojao od predjela Šarena slagalica, glavnog jela Delicija s tri srca i deserta Ljeto na izmaku.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Htjela sam pokazati kako se od naših delicija može napraviti i nešto malo drugačije i da večerašnji gosti ušetaju u moj svijet kulinarstva - rekla je domaćica, koja je bila na dosta kulinarskih tečajeva.  

Dok je Darka postavljala stol, gosti su pričali koliko im je bilo lijepo ovaj tjedan i da su se baš dobro zabavili. Kad su stigli, komentirali su kako je domaćica bila opuštena i vesela, a potom ih je Darka ponudila aperitivima koje prave suprug i ona. 'Imamo mirtu, orah i rogačušu, a kako sam živjela u Francuskoj, pripremila sam i nešto drugo - domaće bijelo vino sa sokom od bazge', rekla je Darka, a Katarina komentirala: 'Pasalo mi je okusom, malo je ubilo vino, bilo mi je super.' Uz aperitive, Darka je poslužila i paštetu od tune.

- Standardno, probano dosta puta - rekla je Jasna. 

Pašteta za doček dobila je minus, a gosti su uskoro počeli s predjelom - složencem s povrćem. Na izgled se svima svidjelo, ali majka i kći imale su zamjerke.

- Sve je to super; krasno, divno, ali to nije naše - rekle su Katarina i Jasna. Tu nije bio kraj prigovorima zato što su komentirale i da je bilo premalo svega te da ni okusom nije bilo ništa posebno. Kristini se svidjelo te je rekla: 'Osvježavajuće, baš za ljetne dane.' 

Na redu je bilo glavno jelo: pohana hobotnica, pire od boba i krumpir-salata, što je poslužio Darkin suprug. 'Glavno jelo bilo je nesvakidašnjeg izgleda, ovdje čak po Visu i šire tako nešto ne možeš ni pojesti', rekao je Ivan, a i Kristini je lijepo izgledalo. No mama i kći ponovno su imale zamjerke.

- Pohana hobotnica niti mi izlazi iz okvira, niti ulazi, nemam pojma gdje bih je svrstala - rekla je Katarina, a Jasna se smijala i dodala da joj okus hobotnice - nije bio hobotnica! Kristina nikad nije jela pohanu hobotnicu, ali njoj se svidjela za razliku od priloga u kojima joj je nedostajalo začina.

Svakome se svidjelo nešto, no Jasni i Katarini baš ništa u glavnom jelu pa je došao red na desert - poširane smokve i mascarpone. Izgledom je Katarini bio u redu, a Ivanu i Kristini se jako svidjelo. 'Izgledao je najbolje od svega', rekao je jedini džentlmen među damama. Mama i kći ponovno su složno komentirale kako ne vole mascarpone. 'Da je bila sama smokva u vinu, desert bi mi bio super', rekla je Jasna. 

Kad su se fino najeli, svi su malo zapjevali i zaplesali, a potom je Darka proglasila pobjednika viškog tjedna. Na petome je mjestu Ivan, četvrto mjesto zauzela je večerašnja domaćica Darka, treća je Katarina, druga Kristina, a pobjednica viškog tjedna je Jasna!

A Darka se našla na četvrtome mjestu zbog ovih ocjena: Jasna se odlučila za osmicu zato što joj se nisu svidjeli predjelo i desert, Ivan je dao desetku zato što mu je sve bilo nesvakidašnje i ukusno, Katarina je dala ocjenu osam jer joj se nisu svidjeli glavno jelo i desert, a Kristina je također dala osmicu zato što joj prilozi nisu bili dovoljno začinjeni, a u desertu joj nije bila slatka krema od vanilije.

Najčitaniji članci