Show

Komentari 1

Nakon 40 godina na aukciji će se naći komad vjenčane torte sa svadbe Diane i princa Charlesa

Nakon 40 godina na aukciji će se naći komad vjenčane torte sa svadbe Diane i princa Charlesa

Velika kriška glazure i podloge od marcipana s jedne od 23 službene svadbene torte sadrži šećerni preljev u obliku kraljevskog grba u zlatnoj, crvenoj, plavoj i srebrnoj boji

Komad vjenčane torte princa i princeze od Walesa naći će se na aukciji 40 godina od njihova sudbonosnog 'da'. U četvrtak je obljetnica kraljevskog vjenčanja iz bajke, kada je nasljednik britanske krune oženio sramežljivu 20-godišnju lady Dianu Spencer, 29. srpnja 1981. u londonskoj katedrali svetog Pavla. 

POGLEDAJTE VIDEO:No njihova bračna sreća nije potrajala: razdvojili su se 11 godina kasnije, 1992., a službeno se razveli 1996. godine. Velika kriška glazure i podloge od marcipana s jedne od 23 službene svadbene torte sadrži šećerni preljev u obliku kraljevskog grba u zlatnoj, crvenoj, plavoj i srebrnoj boji.

FILE PHOTO: PRINCESS OF WALES LOOKS TOWARDS HUSBAND CHARLES AT BANQUET AT AJUDA PALACE IN LISBON.

Dobila ga je Moyra Smith, članica kućanstva kraljice majke u Clarence Houseu, koja je sačuvala preljev u prozirnoj foliji. Držala ga je u starom cvjetnom kalupu za torte i zalijepila na poklopac rukom izrađenu etiketu s natpisom: 'Pažljivo postupati  – vjenčana torta princa Charlesa i princeze Diane (sic)', koju je potpisala i datirala.

Obitelj Smith prodala je komad torte 2008. kolekcionaru. Sada se ponovno pojavljuje na aukciji koja se održava na 40. obljetnicu kraljevskog vjenčanja. Chris Albury, aukcionar i viši procjenitelj za aukcijsku kuću Dominic Winter Auctioneers iz Cirencestera, u Gloucestershireu, naglasio je: 'Čini se da je u jednako dobrom stanju kao kad je prvotno prodan, ali savjetujemo da ga ne jedete.'

 

Najčitaniji članci