Show

Komentari 1

Nakon Audrey Hepburn i Lady GaGe, kultni Tiffany dijamant od 128 karata sada nosi Beyonce

Nakon Audrey Hepburn i Lady GaGe, kultni Tiffany dijamant od 128 karata sada nosi Beyonce

Beyonce je prva Afroamerikanka koja je nosila prepoznatljivi žuti dijamant draguljarske kuće Tiffany & Co., pronađen još u 19. stoljeću. Prije nje su ga nosile samo tri slavne dame - Mary Winehouse, Audrey Hepburn i Lady GaGa

Legendarni žuti dijamant od 128.54 karata pronađen je u Južnoj Africi još 1877. godine a osnivač tvrtke Tiffany & Co., Charles Lewis Tiffany otkupio ga je 1878. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Jedan od najpoznatijih dijamanata na svijetu prikazivao se na brojnim izložbama a nosile su ga samo četiri slavne dame. Prva ga je 1957. nosila Mary Whitehouse, supruga američkog diplomata Edwina Sheldona Whitehousea, na velikom Tiffanyjevom balu u Newportu.

Žuti dijamant proslavio se 1961. kada se na promotivnim fotografijama za kultni film 'Doručak kod Tiffanyja' s njim pojavila slavna glumica Audrey Hepburn.

Povodom 175. obljetnice osnivanja Tiffany & Co. ovaj prepoznatljivi dijamant su redizajnirali i uklopili u ogrlicu od bijelih dijamanata od 100 karata.

Sedam godina nakon, ovu skupocjenu ogrlicu nosila je Lady GaGa (35) na dodjeli Oskara kada je osvojila nagradu za najbolju originalnu pjesmu.

The 91st Academy Awards - Press Room - Los Angeles

Prva Afroamerikanka koja je nosila slavni dijamant je pjevačica Beyonce (39). Zajedno sa suprugom Jay Z-jem (51) pojavila se u novoj Tiffany kampanji, obučena poput dive Audrey Hepburn, s kosom u visokoj punđi i u crnoj uskoj haljini s pripadajućim dugim rukavicama.

Jay-Z u kampanji nosi klasično crno odijelo ukrašeno rekonstrukcijom jednog od najpoznatijih Tiffanyjevih broševa, 'Bird on the Rock' (Ptica na kamenu).

Iako su samo četiri poznate dame nosile Tiffanyjev žuti kamen, mnoge zvijezde su se pojavile s njegovim kopijama. Jednu takvu imitaciju nosila je glumica Kate Hudson (42) u filmu 'Kako se riješiti frajera u 10 dana'.

POGLEDAJTE VIDEO: INFLUENCERICA SARATKD U SERIJALU 'MOJ PUT'