Show

Komentari 15

Tvrtka Vrdoljaka pred stečajem zbog duga od tri milijuna kuna

Tvrtka Vrdoljaka pred stečajem zbog duga od tri milijuna kuna

Najveći projekt Kiklop filma - serija “General” o životnom putu generala Ante Gotovine bila je predmet brojnih kritika u medijima, ali i napisa o financiranju tog projekta

Trgovački sud u Zagrebu pozvao je zastupnike Kiklop filma, produkcijske kuće Antuna i Andrije Vrdoljaka, da u sklopu predloženog pokretanja skraćenog stečaja u roku od 15 dana podnesu popis imovine i obaveza tvrtke s više od tri milijuna kuna utvrđenog duga. 

Sudski oglas uslijedio je nakon blokade Kiklop filma, tvrtke koja je producirala seriju i film 'General' te zahtjeva Financijske agencije (Fina) za provedbu skraćenog stečajnog postupka. Kiklop film u vlasništvu je oca i sina Antuna i Andrije Vrdoljaka koji su u sudskom registru navedeni kao osnivači, a Andrija Vrdoljak naveden je i kao direktor tvrtke na zagrebačkom Dobrom dolu registrirane s 20.000 kuna temeljnog kapitala.

Najveći projekt Kiklop filma - serija “General” o životnom putu generala Ante Gotovine bila je predmet brojnih kritika u medijima, ali i napisa o financiranju tog projekta. Konkretno, u medijima se isticalo da je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) platio 4,2 milijuna kuna, a HRT je, zahvaljujući potpisu bivšeg v.d. glavnog ravnatelja Siniše Kovačića na samom kraju njegovog mandata, za taj projekt izdvojio oko 9,6 milijuna kuna.

Film i seriju podržali su i Grad Zagreb s oko 1,8 milijuna kuna, Ministarstvo obrane s dosad nepoznatim iznosom, HEP, ali i brojne jedinice lokalne samouprave. Nakon završetka projekta “General”, neki od sudionika su istupili u javnost zbog neisplaćenih honorara ili nepodmirenih dugovanja, a neki su i pokrenuli ovrhe protiv Kiklop filma.

'General' se u konačnici nije ispostavio rentabilnim projektom kako se očekivalo, a kritičari su isticali da su se taj film i serija pokazali kao projekt dvojbene umjetničke vrijednosti.

Najčitaniji članci