Show

Komentari 41

Nakon ljeta u dom: Špiro teško hoda i ne razmišlja o glumi

Nakon ljeta u dom: Špiro teško hoda i ne razmišlja o glumi

Glumac je na ljetovanje ponio štap uz pomoć kojeg lakše hoda, a sa sinom Borisom i snahom Mirnom obilazio je rapske restorane i slastičarnice

Sa sinom Borisom sam na Rabu i pokušavam se malo odmoriti. Slab sam na nogama i malo nervozan, rekao je Špiro Guberina (83).

Glumac sve teže podnosi zdravstvene tegobe, pa je na ljetovanju s obitelji obilazio znamenitosti noseći štap. Špiro će, doznajemo, preseliti se u dom umirovljenika, gdje ga od zimus čeka mjesto. Guberina je želio dio vremena živjeti u svojem stanu, a dio u domu u Klaićevoj ulici, gdje će se družiti s kolegom Borisom Miholjevićem (78).

- I u domu ću se puno zafrkavati. Osnovat ću dramsku sekciju. Raspisat ću audiciju za Juliju, a ja ću napokon glumiti Romea. Tu sam ulogu priželjkivao još od mladosti, ali mi je ni jedan redatelj nije ponudio - rekao je prije nekoliko mjeseci Guberina.

Nije siguran hoće li moći sam šetati od umirovljeničkog doma do stana udaljenog stotinjak metara zračne linije. No Strikan se ne predaje. Sa sinom Borisom i snahom Mirnom obilazio je rapske prirodne ljepote, pa je obitelj potegnula i do Supetarske drage.

Počastio se: Glumac je poželio isprobati delicije u poznatoj rapskoj slastičarnici, a konobarice su se željele fotografirati sa Špirom

Častili su se morskim specijalitetima, a u najpoznatijoj slastičarnici kušao je domaće slastice. Ondje su se konobarice poželjele fotografirati s njim. Glumac je pozirao s djevojkama, premda mu nije bilo bezbolno dulje stajati na nogama. Sa sinom se natjecao u kartaškoj igri briškula. Špiro redovito pokazuje fotografije s ljetovanja svojim obožavateljima na društvenim mrežama koji ga ispituju kad će zaigrati iduću ulogu.

Proljetos je na Hvaru, Visu i Braču mjesec dana snimao film “Osmi povjerenik”. Na setu se zabavljao s Franom Maškovićem, Borkom Perićem i Goranom Navojcem. Špiro se odbija družiti sa svojom generacijom jer oni, tvrdi Guberina, pričaju samo o politici. Više ga veseli s mladima razgovarati o drugim temama, a samo s nekolicinom prijatelja iz mladosti u kontaktu je putem interneta.

- Sa školskim kolegama, od kojih jedan živi u New Yorku, a drugi u Vancouveru, često se čujem i tako smo obnovili naša stara druženja. Provodio sam sate na računalu jer me je sve zanimalo. Ipak, ništa ne može zamijeniti druženje uživo, pa radije popijem kavu s prijateljima - rekao je Špiro. Kolege i obožavatelji ne prestaju ga obasipati zahtjevima za prijateljstvo na društvenim mrežama.

Strikan i netjak druže se 40 godina

Ivo Gregurević u Smojinu ‘Velom mistu’ igrao je smetlara, nećaka strikana Joze, kojega je glumio Špiro Guberina. Njih dvojica susretali su se na pozornici matičnog HNK Zagreb, a družili su se i privatno. Guberina rado posjećuje Gregurevićev festival u Orašju, a kad ih vide zajedno, obožavatelji se slikaju s njima.

Najčitaniji članci