Obavijesti

Show

Komentari 0

Nakon rasprodane Tvornice, Bajaga i Instruktori najavili koncert u zagrebačkoj Areni!

Nakon rasprodane Tvornice, Bajaga i Instruktori najavili koncert u zagrebačkoj Areni!
8

Nedavno su najavili koncert u Tvornici Kulture koji je rasprodan u svega 24 sata, a sad najavljuju spektakl u najvećoj dvorani u Hrvatskoj

VIDEO

Jedan od najvećih pop-rock bendova u regiji, Bajaga i Instruktori 19. listopada održat će koncert u zagrebačkoj Areni. Koncert je dio turneje 'Samo nam je ljubav potrebna' kojom bend proslavlja 40 godina postojanja. Nedavno je Bajaga na svoj rođendan objavio da će 40  godina od svog prvog samostalnog nastupa u karijeri, koji je bio u Kulušiću, obilježiti koncertom u Tvornici Kulture. Na tom koncertu, koji je rasprodan u manje od 24 sata, Bajaga će izvoditi samo pjesme s prvog albuma 'Pozitivna geografija', pružajući obožavateljima autentičan doživljaj početaka benda.

VIDEO Bajaga i Instruktori stižu u Zagreb: 'Ovdje smo imali svoj prvi koncert prije 40 godina...'
VIDEO Bajaga i Instruktori stižu u Zagreb: 'Ovdje smo imali svoj prvi koncert prije 40 godina...'

Arena će, pak, biti prilika za sve fanove da uživaju u cijelom opusu benda, od legendarnih starih hitova poput 'Tišina', 'Ti se ljubiš (na tako dobar način)', i 'Sa druge strane jastuka', do najnovijih singlova. 

U 40 godina postojanja, kultni pjevač, gitarist i autor Momčilo Bajagić - Bajaga svojim pjesmama zauvijek se upisao u srca mnogih generacija obožavatelja. Iza grupe je 13 studijskih albuma. Pjesme s albuma 'Pozitivna geografija' slušaju se i danas i zvuče podjednako svježe i autentično. Nakon velikog uspjeha prvog albuma, uslijedila je eksplozija albuma, s još većim uspjesima koji su se nizali. Poslije samo godinu dana objavljuju  i drugi album 'Sa druge strane jastuka' na kojemu su se našle hit pjesme 'Zažmuri', '220 u voltima', 'Ti se ljubiš', 'Dvadeseti vek', 'Dobro jutro džezeri', 'Vidi šta sam ti uradio od pesme, mama' i druge. 

storyeditor/2023-07-04/bajaga_arena39-110818.jpg

Treći album 'Jahači magle' izlazi 1986. godine sa hitovima '300 na sat', 'Samo nam je ljubav potrebna', '442 do Beograda' i druge, a nakon dvije godine izlazi 'Prodavnica tajni' s legendarnim hitovima 'Plavi safir', 'Gore-dole', 'Verujem, ne verujem', 'Godine prolaze' i 'Život je nekad siv, nekad žut' koji se upisuju u rock evergreene ovih prostora. 

Prema mišljenju poznatih rock kritičara, rijetko je pojava, i to ne samo bendova na ovim prostorima, da neko u tako kratkom periodu, za nepunih pet godina, izda četiri albuma s toliko velikih i jakih pjesama, koje su istovremeno i najavljivale i potvrđivale žanrovsku raznovrsnost i kvalitetu Bajaginog autorstva.

Uslijedili su albumi 'Neka svemir čuje nemir', koji predstavlja kombinaciju studijskog i live albuma, 'Muzika na struju', 'Ni na nebu ni na zemlji', koji najvećim dijelom čini filmska glazba, te 'Od bižuterije do ćilibara', 'Zmaj od noćaja', 'Šou počinje u ponoć', 'Daljina, dim i prašina', 'U sali lom, Ovaj svet se menja'. U 40 godina postojanja, kultna grupa Bajaga i Instruktori svojim pjesmama zauvijek su se upisali u srca mnogih generacija obožavatelja. Bajaga kao autor potpisuje preko 170 napisanih pjesama, koje je napisao za svoj bend, ali i za druge izvođače, koje će uskoro biti objavljene u knjizi poezije.

Dragana Mirković najavila je i drugi koncert u Areni Zagreb
Dragana Mirković najavila je i drugi koncert u Areni Zagreb

Za turneju Samo nam je ljubav potrebna povodom 40 obljetnice, zakazano je 40 koncerta u svim većim gradovima regije. Ulaznice za koncert u Zagrebu u prodaji će biti puštene 1. ožujka u podne na Eventim.hr, a prvih 500 ulaznica dostupno je po early bird cijeni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor