Kampo kaštelo Danijela Rimanića i Berekini Mladena Šare dokazali da su vrhunski majstori u pripremi mesa, a ne samo ribe kao što bi većina pomislila.
Nakon Zagreba i Zadar dobio dva finalista Zlatnog ćevapa
Da su Dalmatinci pravi kulinarski majstori potvrdilo je jučer održano 4. izlučno natjecanje ovogodišnjeg Zlatnog ćevapa na kojem su se u finale plasirale čak dvije ekipe! Naime, prema propozicijama natječaja svaku domaću regiju na završnom gastro okršaju u Zagrebu 28. lipnja treba predstavljati jedan tim, no pokazalo se da su Kampo kaštelo Danijela Rimanića i Berekini Mladena Šare vrhunski majstori u pripremi mesa, a ne samo ribe kao što bi većina pomislila. Oba tima osvojila su isti broj bodova pa je tročlani žiri u sastavu chef Dario Lide, državni kuharski prvak Tomislav Karamarko i chef Marko Lučić jednoglasnom odlukom obje ekipe pustio u finale, uzevši u obzir da su briljirale u svih 5 kategorija (ćevapčići, ražnjići, pljeskavica, vratina i junetina).
Voditeljica Karmela Vukov-Colić od pobjednika je saznala da se radi o iskusnim natjecateljima, budući da se Mladen Šare po četvrti puta pokušava domoći ove jedinstvene gastro nagrade, dok je Danijel Rimanić pobjednik treće sezone Big brothera.
Zlatni je ćevap, inače, u svom prvom izdanju 2010. završio u rukama zadarskih Maraski, a kako će Zadrani ove godine imati dva predstavnika u finalu 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec imaju velike šanse slaviti i ovaj put.
Na užarenoj zadarskoj rivi bilo je posebno živo i fino uz svirku Samoborskih fakina, PIK Vrbovec roštilj specijalitete i Kisko salate, a žeđ se gasila hladnim Osječkim pivom, Jamnicom i graševinom Vina Belje.
Potraga za najboljim roštilj majstorima Lijepe naše nastavlja se 24. svibnja u Kastvu nakon kojeg odlazi u Osijek (30.5.), Knin (13.6.) i Orahovicu (21.6.).
4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata, uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje, Kotanyija, Konzuma, Osječkog 1664 te Iskona.
Prati specijalnu rubriku na 24sata.hr u kojoj donosimo više informacija.
Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.
Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela
Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja