Obavijesti

Show

Nakon Zagreba i Zadar dobio dva finalista Zlatnog ćevapa

Nakon Zagreba i Zadar dobio dva finalista Zlatnog ćevapa
13

Kampo kaštelo Danijela Rimanića i Berekini Mladena Šare dokazali da su vrhunski majstori u pripremi mesa, a ne samo ribe kao što bi većina pomislila.

Da su Dalmatinci pravi kulinarski majstori potvrdilo je jučer održano 4. izlučno natjecanje ovogodišnjeg Zlatnog ćevapa na kojem su se u finale plasirale čak dvije ekipe! Naime, prema propozicijama natječaja svaku domaću regiju na završnom gastro okršaju u Zagrebu 28. lipnja treba predstavljati jedan tim, no pokazalo se da su Kampo kaštelo Danijela Rimanića i Berekini Mladena Šare vrhunski majstori u pripremi mesa, a ne samo ribe kao što bi većina pomislila. Oba tima osvojila su isti broj bodova pa je tročlani žiri u sastavu chef Dario Lide, državni kuharski prvak Tomislav Karamarko i chef Marko Lučić jednoglasnom odlukom obje ekipe pustio u finale, uzevši u obzir da su briljirale u svih 5 kategorija (ćevapčići, ražnjići, pljeskavica, vratina i junetina).

Voditeljica Karmela Vukov-Colić od pobjednika je saznala da se radi o iskusnim natjecateljima, budući da se Mladen Šare po četvrti puta pokušava domoći ove jedinstvene gastro nagrade, dok je Danijel Rimanić pobjednik treće sezone Big brothera.

Zlatni je ćevap, inače, u svom prvom izdanju 2010. završio u rukama zadarskih Maraski, a kako će Zadrani ove godine imati dva predstavnika u finalu 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec imaju velike šanse slaviti i ovaj put.

Na užarenoj zadarskoj rivi bilo je posebno živo i fino uz svirku Samoborskih fakina, PIK Vrbovec roštilj specijalitete i Kisko salate, a žeđ se gasila hladnim Osječkim pivom, Jamnicom i graševinom Vina Belje.

Potraga za najboljim roštilj majstorima Lijepe naše nastavlja se 24. svibnja u Kastvu nakon kojeg odlazi u Osijek (30.5.), Knin (13.6.) i Orahovicu (21.6.).

4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata, uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje, Kotanyija, Konzuma, Osječkog 1664 te Iskona.

Prati specijalnu rubriku na 24sata.hr  u kojoj donosimo više informacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.
VIDEO

Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.

Nakon šest tjedana putovanja Lijepom našom, "Zlatni ćevap" okupio je najbolje roštilj-majstore iz Valpova, Kaštela, Umaga, Poreča, Jaske i Harmice koji su donijeli okuse svojih zavičaja na zagrebački Jarun
Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela
JARUN 19.6.

Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela

Pobjedom ekipe Gušti Zagore završeno je 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec. Usprkos kišnom vremenu na Jarunu je cijeli dan bilo veselo, a oblake je konačno rastjerala popularna grupa Vigor.
Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja
BUNDEK 18.6.

Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja

Miris vrhunskih roštilj-delicija širio se proteklog vikenda zagrebačkim jezerima u završnici 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz Pik Vrbovec