Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Napeto četvrtfinale: Hukmani se posvađali zbog krive taktike

i Švecovi su još jednom dokazali svoju snagu te su izazov završili s najboljim vremenom – 3:23 minute. Najviše vremena za obavljanje zadatka trebalo je obitelji Buza koja je tako zaradila najmanje bodova

Foto: RTL
1 komentara

Na zagrebačkom asfaltu pet je obitelji naišlo na komplicirane zadatke koji su većini zadavali probleme, a neki su samo dokazali svoju snagu. Velika petorka u četvrtfinalu showa 'Fittest Family', u sastavu obitelji Buza, Hukman, Švec, Jarc i Podobnik, iz sunčane Istre se preselila u kišni Zagreb, a nepoznat i sklizak teren izazvao im je nelagodu već u samom početku. No bez obzira na to, odlučili su ostati optimistični i dati sve od sebe kako bi skupili što više bodova i zaslužili prolaz dalje. 

Foto: RTL

Na mokrom betonu, među velikim kontejnerima i teškim kamionskim gumama, smjestio se poligon za prvi izazov zvan „Elastična utrka“. Svaka obitelj nominirala je po jednog člana, najjačeg i najbržeg, koji se trebao popeti na kontejner, potom zavezan za elastičnu traku prenijeti 15 automobilskih guma s jedne na drugu stranu poligona. U izazov su išli Erik Buza, Ivica Hukman, Danjel Švec, Jonatan Jarc i Nal Podobnik. Erik, Nal i Danijel nekoliko su puta pali zbog kiše, koja je otežavala obavljanje zadatka, a prvi je izazov završio Jonatan. Tako je u prvom izazovu osvojio 5 bodova za obitelj Jarc, Podobnici su uzeli 4 boda, Hukmani 3, Švecovi 2 i Buze 1.

- Ovo je izazov u kojem treba biti fizički jači, što ja nisam. Jako sam razočaran u sebe jer nisam smio dozvoliti da padnem, da idem tako sporo, ali imamo još izazova i idemo još jače - izjavio je Erik.

Foto: RTL

U drugom izazovu zvanom „Gumeni slalom“ obitelji su trebale kroz poligon prenijeti gume različitih težina i veličina, najteža je imala 160 kg, te ih poslagati na za to predviđeno mjesto. Hukmani su prvi išli u taj izazov i sve je išlo po planu sve do kraja kada se Ivica i Ivana nisu dobro sporazumjeli pa su izgubili nešto vremena, što je posebno naljutilo tatu Hukmana.

- Nisam zadovoljan jer je bila jedna taktika da zajedno nosimo gumu od 160 kg, a u jednom trenutku je Ivana ostavila gumu i odjurila prema cilju i tu smo izgubili 15 sekundi - kazao je Ivica, a Hukmani su se toliko unijeli u raspravu da je njihov trener Vlado Šola trebao intervenirati i smiriti situaciju. Hukmani su izazov završili za 4:10 minuta.

Foto: RTL

Potom je red došao na obitelj Podobnik, koja je imala malih problema oko nošenja guma i izgubili su dosta vremena na organizaciji posla pa su izazov završili u roku od 4:37 minuta. 

Obitelj Švec u izazov je išla u punom sastavu, unatoč tome što se Danijel malo ozlijedio u „Elastičnoj utrci“, a pridružila im se i Željka, koja je zadnji izazov preskočila zbog ozljede zgloba. Norbert je vjerovao u njih od samog početka i Švecovi su još jednom dokazali svoju snagu te su izazov završili s najboljim vremenom – 3:23 minute.

Foto: RTL

Obitelj Jarc je iznenadila brzinom, a mama Brigita u jednom je trenutku čak sama nosila gumu od 80 kg i izazov su završili za 3:41 minute. Najviše vremena za obavljanje zadatka trebalo je obitelji Buza, 4:35 minuta, koja je tako zaradila najmanje bodova. 

Naši partneri pišu
Message