Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
242 komentara

'Ne znam što se Navojec javlja, pa po danu je imao 3000 eura'

Goran Navojec i Mustafa Nadarević od snimanja 'Generala' još nisu dobili dio honorara. U glumačkim krugovima zavladala je nevjerica jer svi s najstarijim Vrdoljakom imaju pozitivna iskustva što se tiče novca

Foto: PIXSELL
242 komentara

Nitko nikada u mom filmu nije ostao uskraćen za honorar. Nitko. Pa neće ni sada. Svima će biti pošteno plaćeno, javio nam je Antun Vrdoljak (88). Dugovi se odnose na snimanje filma i TV serije “General”. Prvi je progovorio Goran Navojec (49), koji je rekao da će epilog imati na sudu.

- Ni dvije i pol godine nakon snimanja nije mi isplaćen dio honorara. Podnio sam prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave te je doneseno rješenje o ovrsi - ispričao je Navojec za Index.hr.

POGLEDAJTE VIDEO:

Cijeli honorar nije dobio niti Mustafa Nadarević, koji je “sramežljivo” dodao kako mu je o tome neugodno pričati. U glumačkim krugovima zavladala je nevjerica jer svi s najstarijim Vrdoljakom imaju pozitivna iskustva što se tiče novca.

Foto: Youtube/Screenshot

- Najglasniji je Navojec, a imao je tri tisuće eura po danu snimanja. I da je imao deset dana, a vjerujte, imao je više, koliko je to novca? Pa tko je u Hrvatskoj toliko plaćen, a on se najviše žali - u dahu je govorio redatelj i nastavio:

- Nisu još došli svi novci, zbog toga nekima nismo isplatili sve kompletno. Ali nema straha, kada dođu novci, još dosta novaca, svi će dobiti dogovoreno. Pa nema tu novca unaprijed.

POTVRDIO I NADAREVIĆ General u problemima, Navojec tvrdi: Vrdoljak nam je dužan

Oni koji nisu dobili kompletne honorare u velikoj su prednosti pred samim Vrdoljakom.

- Tako je, ja još nisam dobio ni lipe od ‘Generala’. I nisam zakinut, sve će doći na svoje - završio je Vrdoljak.

Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL

Navojec za sve optužuje producente, odnosno Kiklop film koji je u vlasništvu Andrije Vrdoljaka, Tonćijevog sina. Navodno postoje i dugovi prema tvrtkama Moj film, Grip film, Inter film, a ti su dugovi više od milijun i pol kuna. S HRT-a uvjeravaju kako su oni isplatili sve. Od HAVC-a bi trebalo stići još novca.

- Kada podnesu financijsko izvješće, dobit će još oko 200.000 kuna. No to nije dovoljno da pokrije sve dugove - rekao je Ivan Goran Vitez Hrvatskog društva filmskih djelatnika. Dodao je kako su se društvu prošlog ljeta žalili neki glumci kojima se dugovalo. Tri dana prije premijere “Generala” na festivalu u Puli, njima je honorar isplaćen.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

- I tada im se već jako dugo kasnilo s plaćanjem. Javilo nam se desetak naših članova kojima su bili dužni i njima smo isposlovali isplatu honorara, to je bilo nekoliko stotina tisuća kuna - rekao je Vitez i dodao:

- Kod gospodina Marija Ivezića i tvrtke Moj film, koji su radili scenografiju i dužni su im oko milijun kuna, nismo mogli pomoći jer je to tvrtka, a na autorski ugovor - kaže Vitez.

 

POGLEDAJTE ŠTO ŠARIĆ MISLI O URNEBESNOJ ČESTITKI ALEKSANDRA VUČIĆA:

Naši partneri pišu
Message