Show

Komentari 15

Nema se zašto gledati: Kineski cenzori su masakrirali film

Nema se zašto gledati: Kineski cenzori su masakrirali film

Ako ste gledali ikoji film o alienima, vjerojatno se možete složiti s tvrdnjom da je serijal o alienima jako nasilan te da je nasilje ključno za te filmove. Kineski cenzori misle drugačije

Kakvo god vi imali mišljenje o novom nastavku franšize o alienima, i dalje je činjenica da film još uvijek zarađuje na nekim tržištima. Jedno od tih je i kinesko, no kako stvari stoje, njihovim vlastima nisu se svidjeli neki dijelovi filma.

Primjerice, svi elementi filma koji imaju gay konotacije uklonjeni su iz radnje, što je dovelo do toga da su se neki gledatelji i javno požalili na društvenim mrežama.

No kakvo god vaše mišljenje bilo o tome treba li u filmu biti gay scena ili ne, vjerojatno se možete složiti s tvrdnjom da je serijal o Alienima jako nasilan te da je nasilje ključno za te filmove.

Na stranici Baidu, neki korisnici su jasno izrazili svoje negodovanje. Tako se gledatelj, koristeći ime 'Angel Will Drive', žalio na cenzurirano nasilje, procjenjujući da je alien na ekranu možda bio samo jednu minutu. 'Angel Will Drive' je dodao da se cenzura posve jasno primjećuje u drugoj polovini filma, kada se ne vidi niti kap krvi i kada su maknute sve scene u kojima alien napada ljude.

Nakon ovakvih izvješća, posve nam je drago što ne živimo u dijelu svijeta u kojem se filmovi cenzuriraju.

Najčitaniji članci