Obavijesti

Show

Komentari 5

Nestašna Emily: Zbog fotke bi mogla ostati bez milijun kuna

Nestašna Emily: Zbog fotke bi mogla ostati bez milijun kuna
16

Fotografija koja je glavna rasprava na sudu prikazuje Emily Ratajkowski koja drži buket cvijeća kojim prekriva lice tijekom šetnje New Yorkom te ju je američka manekenka objavila na profilu društvene mreže

VIDEO

Manekenku Emily Ratajkowski (28) i njezinu tvrtku Emrata Holdings tuži fotograf i profesionalni paparazzo Robert O'Neil, i to zbog fotografije koju je objavila na Instagramu.

U sudskim dokumentima piše da je O'Neil podnio tužbu protiv američke manekenke u New Yorku, pozivajući se na kršenje autorskih prava. Tvrdi da manekenka nije licencirala njegovu fotografiju niti je od njega dobila odobrenje da je objavi na svom Instagram profilu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:23

Tuži je za odštetu od 150.000 dolara (oko milijun kuna). No traži i sav prihod kojeg je Emily zaradila objavljivanjem njegovih fotografija.

Fotografija koja je glavna rasprava na sudu prikazuje manekenku koja drži buket cvijeća kojim prekriva lice tijekom šetnje New Yorkom te ju je ona objavila na Instagram storyju.

Ovo nije prvi put da fotografi tuže zvijezde. Pjevačica i glumica Jennifer Lopez (50) mogla bi se naći u problemima. Fotoagencija 'Splash News and Picture Agency' odlučila je tužiti Lopez zbog kršenja autorskih prava. Sve je počelo prije dvije godine, kada je Jennifer na Instagramu objavila jednu od agencijinih fotografija bez dozvole.

Potpuno gola: Emily se skinula i pokazala tragove od badića...
Potpuno gola: Emily se skinula i pokazala tragove od badića...

Strani mediji pišu da je riječ o fotografiji na kojoj Lopez i zaručnik Alex Rodriguez (44) šeću ulicama New Yorka. Prema tužbi podnesenoj na američkom saveznom sudu u Kaliforniji, pjevačica nikad nije dobila dozvolu agencije da objavi fotografiju.

Agencija također traži 150.000 dolara, odnosno oko milijun kuna odštete i zabranu da Lopez ponovno objavi spornu fotografiju. Prošlog mjeseca na meti tužitelja našla se i Gigi Hadid (24) zbog fotografije koju je objavila, a na kojoj se nalazi njezin bivši dečko Zayn Malik (26). 

- Ova radnja proizlazi iz neovlaštene reprodukcije i javnog objavljivanja fotografija zaštićenih autorskim pravima. Fotografija engleskog pjevača i tekstopisca Zayna Malika, čiji je vlasnik O'Neil, profesionalni fotograf iz New Yorka. Gigi Hadid nije, niti je ikada bila ovlaštena za reprodukciju, javno prikazivanje, distribuciju ili upotrebu fotografije - piše u sudskim dokumentima protiv Hadid. 

Justin Bieber (25) suočio s istim problemom jer je podijelio fotografije na koje nije imao prava. Međutim, pjevač je na društvenim mrežama otkrio kako je sve osobno i mirno riješio s fotografom Robertom Barberom.

- Prestanite dramiti, sve smo riješili! Dobar je tip! - objasnio je kasnije pjevač. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU 'ZENZACIJE':

Pokretanje videa...

08:59
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama