Show

Komentari 1

Netflix ponovno ruši rekorde: 'Mank' osvojio šest nominacija

Netflix ponovno ruši rekorde: 'Mank' osvojio šest nominacija

Redovit ritam holivudske filmske industrije potpuno je poremećen zbog pandemije koronavirusa koji je ispraznio kinodvorane tijekom tri mjeseca. No nominacije za prestižnu nagradu 'Zlatni globus' su ipak krenule

Svečana dodjela filmskih nagrada 'Zlatni globus' rezervirana je za 28. veljače 2021. iako je trebala biti u siječnju kako je uobičajeno, Nagrade će se dodjeljivati u vikendu koji je isprva bio predviđen za dodjelu Oskara, a svečanost njihove dodjele već je pomaknuta na 25. travnja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

U kategoriji 'Najbolji glumica u TV seriji (komedija ili mjuzikl)' nominirani su Lily Collins - 'Emily in Paris', Kaley Cuoco - 'The Flight Attendant', Elle Fanning - 'The Great', Jane Levy - 'Zoey’s Extraordinary Playlist' i Catherine O’Hara - 'Schitt’s Creek'. 

Za titulu najboljeg glumca u TV seriji - drama bore se Jason Bateman - 'Ozark', Josh O’Connor - 'The Crown', Bob Odenkirk - Better Caul Saul', Matthew Rhys - 'Perry Mason' i Al Pacino - 'Hunters'. 

U kategoriji 'Najbolja dramska TV serija' nominirane su serije 'The Crown, 'Lovecraft Country', 'The Mandalorian', 'Ozark' i 'Ratched'. 

U kategoriji 'Najbolja drama' nalaze se film 'Mank' koji je ove godine jedan od favorita s najviše nominacija (šest), a ostale nominirane drame su 'The Father', 'Nomadland', 'Promising Young Woman' i 'The Trail of the Chicago 7' koji je nominiran u čak pet kategorija. 

Za titulu najboljeg sporednog glumca u filmu bore se Sacha Baron Cohen - 'The Trial of the Chicago 7', Daniel Kaluuya - 'Judas and the Black Messiah', Jared Leto - 'The Little Things', Bill Murray - 'On the Rocks' i Leslie Odom, Jr. - 'One Night in Miami'. 

Za prestižnu nagradu 'Zlatni globus' u kategoriji 'Najbolji film - komedija i mjuzikl' nominirani su 'Borat Subsequent Moviefilm',  'Hamilton', 'Music', 'Palm Springs' i 'The Prom'. 

Crno-bijela netfliksova drama 'Mank' redatelja Davida Finchera ima najviše filmskih nominacija za Zlatni globus, šest, uključujući i najvažniju, za najbolju dramu. 

 

 

Najčitaniji članci