Show

Komentari 2

Nevena Rendeli oštro kritizirala premijera: 'Što je s obnovom grada? Ovo je stvarno sramota'

Nevena Rendeli oštro kritizirala premijera: 'Što je s obnovom grada? Ovo je stvarno sramota'

Umjesto da je iskoristio priliku i potrošio novce na obnovu grada, sada ćemo te novce morati vratiti, a obnovu će platiti građani, rekla je Nevena Rendeli u ime udruge SOS Zagreb

Bivša HRT-ova voditeljica Nevena Rendeli Vejzović (40) kritizirala je premijera Andreja Plenkovića jer nije iskoristio novac koji smo dobili za obnovu zgrada pogođenih potresom.

Iz Fonda solidarnosti za obnovu Zagreba radi štete nastale u potresu dobili smo 683 milijuna eura i rok od 18 mjeseci u kojem ih moramo potrošiti koji ističe u lipnju, a do sada gotovo ništa nije iskorišteno od tog iznosa, rekla je Rendeli za RTL

- Propustiti priliku gdje smo dobili novce na pladnju za obnovu. Ne iskoristiti te novce, nego ćemo obnovu na kraju platiti mi, građani Hrvatske, mislim da je to sramotno. Mislim da je odgovornost prvenstveno na premijeru koji se obnovom očito ne bavi - izjavila je Nevena u ime udruge SOS Zagreb.

- 683 milijuna eura. Ja mislim da ćemo imati toliko zahtjeva koji će napraviti overbooking sredstava. Dakle, 683 milijuna eura svakako nije dovoljno. Ja dajem kao premijer ton i dajem naloge da se to sve skupa napravi - rekao je premijer prije 12 mjeseci.

Dvanaest mjeseci poslije, nema ni overbookinga zahtjeva, a uskoro neće biti ni milijuna eura jer sve što ne potrošimo u tom roku moramo vratiti.

Najčitaniji članci