Obavijesti

Show

Komentari 14

Nezaboravna lica filma 'Sam u kući': Gdje su i što su danas?

Nezaboravna lica filma 'Sam u kući': Gdje su i što su danas?
1

Film, koji je snimljen 1990. godine, ima i četiri nastavka. Glumac Macaulay Culkin imao je 10 godina kada su objavili film te postao najtraženija dječja zvijezda Hollywooda

VIDEO

Pred kraj svake godine na televiziji se emitiraju prigodni božićni filmovi, a kao i uvijek, klasik 'Sam u kući' emitira se na malim ekranima. Međutim, gdje su danas dobro nam poznati likovi iz omiljenog božićnog filma?

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Macaulay Culkin 00:06

Macaulay Culkin (Kevin) 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon megauspjeha prvog filma ‘Sam u kući’ Macaulay Culkin (39) postao je najtraženija dječja zvijezda Hollywooda. Do puberteta je snimio još nekoliko velikih hitova kao što su 'Sam u kući 2', 'Moja djevojka', 'Dobar sin', 'Richie Rich', a onda zaglibio u ovisnosti, depresiji i obiteljskoj svađi oko njegove milijunske zarade. 

Karijeru nakon 1994. nikad nije oživio, tek se sporadično pojavljivao u kratkim filmovima. 2004. je glumio u 'Jeruzalemskom sindromu', hrvatskom filmu Jakova i Dominika Sedlara, s Božidarom Alićem i Martinom Sheenom. 

Joe Pesci (Harry) 

Iste godine kad je snimio ‘Sam u kući’, Pesci je dobio Oscara za ulogu psihotičnog mafijaša u ‘Dobrim momcima’ Martina Scorsesea. Pesci je s Scorseseom i Robertom De Nirom snimio čak tri remek djela: ‘Razjarenog bika’, ‘Dobre momke’ i ‘Casino’. 

Osim po dramskim ulogama, Pescija su 90-ih proslavile komične uloge u tri dijela ‘Smrtonosnog oružja’. Kad je snimio zadnji nastavak tog serijala 1998. godine, iznenada se potpuno povukao iz svijeta filma i posvetio se drugoj ljubavi, glazbi. 

Snimio je hip-hop album i sljedećih 20 godina rijetko se pojavljivao u reklamama i cameo ulogama. 

Daniel Stern (Marv) 

Vječni sporedni glumac je nakon ‘Samog u kući’ odmah ubo drugi veliki hit - ‘Gradske kauboje’. Uslijedio je nastavak ‘Samog u kući’ i niz prosječnih komedija, od kojih je neke i režirao. Krajem 90-ih ispada iz fokusa holivudske A lige i snima na desetke televizijskih filmova i serija te daje glas u crtićima. Isto radi i danas.

John Heard (Kevinov tata) 

U vrijeme snimanja prvog dijela ‘Samog u kući’ Heard je, poput Pescija i Sterna, već bio etablirani karakterni glumac u ‘Ljudima mačkama’ i ‘Velikom’. I njegova je karijera krajem 90-ih skliznula u prosječnost pa se posvetio TV serijama. Imao je dojmljive uloge u ‘Sopranosima’ i ‘Zakonu braće’, a kasnije je snimao sve i svašta, od trash hita ‘Sharknado’ do ‘NCIS-a’. Umro je u srpnju 2017. u 71. godini.

Catherine O’Hara (Kevinova mama) 

Ova Kanađanka kao vječna sporedna glumica (‘Bubimir’, ‘Dick Tracy’) ni nakon uspjeha ‘Samog u kući’ nije dohvatila neku glavnu ulogu. Ali do danas je snimila više od 100 filmova i serija. Bila je nominirana za nagradu Emmy i često surađivala s redateljem Timom Burtonom. U početku karijere često je glumila s kolegom iz ‘Sam u kući’, Johnom Candyjem.

John Candy (Gus) 

Korpulentni glumac već je bio ikona komedije kad se pojavio u epizodnoj ulozi polka glazbenika koji Kevinovu mamu vozi za Chicago. Snimio je neke od najboljih komedija 80-ih (‘Stripes’, ‘Avioni, vlakovi i automobili’) a nakon uloge u božićnom hitu okušao se i u ozbiljnijim filmovima poput ‘JFK-a’. Iznenada je preminuo 1994., od infarkta u snu. Imao je 43 godine.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Pokretanje videa...

zenzacija kolinda 12:39
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje