Obavijesti

Show

Komentari 13

Ni 'plameni jezici pakla' nisu je mogli odvratiti od J. Casha

Ni 'plameni jezici pakla' nisu je mogli odvratiti od J. Casha
11

Njihova je jedna od najljepših ljubavnih priča 20. stoljeća. Dugo su se potajno voljeli, a kada su se napokon vjenčali, njihov brak trajao je 35 godina. Umrli su iste godine

VIDEO

Zabavite se tijekom sunčanja na plaži, ali i tijekom kišnih ljetnih dana uz naše priče o vječnim ljubavima u Hollywoodu. U serijalu priča donijet ćemo vam pregled najvećih ljubavi glumačkih legendi.

Johnny je June prvi put ugledao kada je bio na maturalnom putovanju u srednjoj školi. Cashov razred išao je u Nashville gdje je June imala nastup s obiteljskim sastavom 'The Carter Family'. Nakon toga prošle su godine i godine prije nego su se upoznali 1956. u backstageu Grand Ole Opryja.

- Jednog dana ću te oženiti - rekao joj je Johnny tada iako ga je kod kuće čekala prva supruga Vivian Liberto s kojom je imao četiri kćeri. June je tada bila udana za svog drugog supruga, policajca Edwina Nixa.

Mislila je da će zbog njega gorjeti u paklu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Osjećala sam se kao da sam upala u vatru i kao da sam živa gorjela - opisala je jednom prilikom June kako se osjećala kada se zaljubila u Johnnyja. Ti osjećaji bili su joj inspiracija da napiše pjesmu 'Ring of Fire'. Pjesmu je u originalu otpjevala Juneina sestra Anita, ali postala je hit tek kada ju je Johnny prilagodio, dodao trubače i otpjevao svoju verziju. Oboje su tada bili u braku i oboje su bili vjernici. Za June, zaljubljivanje u oženjenog muškarca bio je smrtni grijeh. Dok je pisala riječi za 'Ring of Fire' na pameti su joj bili plameni jezici pakla, gdje je vjerovala da će gorjeti zbog zabranjene ljubavi.

VIDEO

Ironija je bila ta što je oženjeni muškarac pjevao pjesmu koju je o njemu napisala udana žena, zaljubljena u njega, a prateći vokali na pjesmi su upravo June, njena majka i sestra, sve redom poštovane žene i velike vjernice, primijetila je društvena komentatorica Sarah Vowell (44).

Osjećala sam se kao da sam upala u vatru i kao da sam živa gorjela

Ova pjesma bila je prva u nizu njihovih zajedničkih hitova. Njihovi potisnuti osjećaji koje su gajili jedno prema drugome dolazili su do izražaja kada bi nastupali skupa. Kemija između para bila neporeciva. June i Johnny počeli su nastupati zajedno početkom 60-ih. Sve su se više zbližavali i sve više udaljavali od svojih supružnika. Johnny je napokon 1956. ostavio svoju prvu ženu i njihove četiri kćeri, a i June je zatražila razvod od svog drugog supruga.

- Ona je najbolja žena koju sam ikad upoznao. Nitko, osim možda moje majke, nije joj ni blizu - napisao je 'čovjek u crnom' u svojoj autobiografiji o ljubavi svog života.

Zaprosio ju je na pozornici za vrijeme nastupa

Iako više nisu bili vezani za druge ljude, Cash je bio sputan okovima ovisnosti. Naime, Johnny se godinama borio s ovisnošću o tabletama i drogi koju je konzumirao u velikim količinama. June mu je rekla da se neće udati za njega ako se ne skine s droge,  a Cash joj je obećao da će se otrijezniti. Punih trinaest godina nakon što su se upoznali Cash je zaprosio Carter i to na pozornici tijekom zajedničkog nastupa u Ontariu krajem veljače 1968. godine. Pjevali su hit 'Jackson' , a usred pjesme Johnny je stao, zaustavio glazbu i pitao June želi li se udati za njega. Ona ga je nagovarala da nastavi pjevati.

Ona je najbolja žena koju sam ikad upoznao. Nitko, osim možda moje majke, nije joj ni blizu

- Neću nastaviti pjevati dok mi ne odgovoriš - rekao je Johnny, a unezvjerena June okrenula se tada prema bendu u nadi da će oni početi svirati, prepričao je Johnny jednom prilikom. Kada je vidjela da neće početi svirati odgovorila je 'da'.

Godinama su morali potiskivati svoje osjećaje koje su gajili jedno za drugoga pa nije ni čudno da je samo tjedan dana kasnije, 1. ožujka, gospođica Carter rekla svoje treće sudbonosno 'da' ali ovaj put je stvarno bilo 'dok ih smrt ne rastavi'. Vjenčanje je bilo u gradu Franklinu u Kentuckyju.

Umjesto da ga ostavi, obnovili su bračne zavjete

Dvije godine prije nego su se napokon obećali jedno drugome, glazbenik je kupio kuću na jezeru u Nashvilleu. Kada se k njemu uselila June i od nje napravila dom, nazvali su je Camelot. Sina jedinca, Johna Cartera Casha dobili su 1970., ali nisu prestali nastupati, već su dječačića vodili sa sobom gdje god da su išli. Carter i Cash nastupali su zajedno cijeli svoj život s istom kemijom na pozornici, a on ju je uvijek predstavljao kao 'svoju damu'.

Oduvijek sam uživala u tome što sam dio njegovog života. Uvijek sam ga voljela i on je volio mene

Johnny se cijeli život nastavio boriti s ovisnošću. Iako je June zbog toga patila, nikad ga nije napustila. Kada se njihov brak našao u krizi, umjesto da odustanu jedno od drugog, obnovili su bračne zavjete. 'U dobru i zlu, dok ih smrt ne rastavi' njih dvoje shvatili su ozbiljno.

Brak Johnnyja i June trajao je 35 godina.

Johhy nije mogao bez nje, umro je četiri mjeseca poslije June

- Oduvijek sam uživala u tome što sam dio njegovog života. Uvijek sam ga voljela i on je volio mene - kazala je June godinu dana prije nego je umrla.

VIDEO

June Carter Cash umrla je u svibnju 2003. od komplikacija nakon operacije srca. Prije smrti natjerala je Johnnyja da joj obeća da će nastaviti nastupati i snimati i on ju je poslušao, ali nije više dugo izdržao bez svoje dame. Umro je četiri mjeseca poslije nje. Na svom posljednjem nastupu, Johnny je pročitao posvetu svojoj preminuloj supruzi.

- Duh June Carter obavija me noćas ljubavlju koju je ona osjećala za mene i koju ja osjećam za nju. Spajamo se negdje na pola puta odavde do raja. Spustila se dolje na kratko, iz raja, kako bi me večeras posjetila da mi pruži hrabrost i inspiraciju kao što je to uvijek činila - rekao je tada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'
ŠIBENSKI TJEDAN

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'

Vice Martinović obožavao je ribarenje. Tijekom sudjelovanja u showu 'Večera za 5' družio se i kuhao s Ivanom Brnadić, Florijanom Žižićem, Miloradom Casperom Miškovićem i Goranom Grguričinom

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'
PORUKA HEJTERIMA?

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'

Glumicu je nedavno kritizirala holivudska producentica Carol Baum. Unatoč negativnim komentarima, Sydney je uživala s prijateljima u Meksiku
Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije