Obavijesti

Show

Komentari 10

Ni pošalice ni pomagači ih nisu spasili: Edi i Šajeta su ispali...

Ni pošalice ni pomagači ih nisu spasili: Edi i Šajeta su ispali...
3

Došao je i taj svečani trenutak pravde, svi koji nisu vjerovali u ovu zemlju, u pravdu, eto, ispali smo iz showa, komentirao je Šajeta, a Edi je dodao da bi bilo nerealno da su ostali

VIDEO

U večerašnjem dvoboju našli su se Šajeta i Edi te I Bee i Velimir. No prije nego što su počeli kuhati, voditelj Ribafish je obavijestio kandidate da je Miroslava morala napustiti show.

- Ja se nadam da će se vratiti u show ako bude stigla, meni je desna ruka. Taman smo kliknuli i sve funkcionira. Ona je naša zlatna curica - objasnio je Nešo. Dvoboj parova počinje kušanjem namirnica koje su skrivene ispod zvona, a na kušanje su se odlučili Šajeta i Ivana. Prvi točan odgovor dala je Ivana, a riječ je bila o svježem hrenu. Na drugoj žlici je bio lješnjak i grejp, a Ivana je pogodila da je riječ o lješnjaku. I kod treće žlice je Ivana pokazala više znanja pa je pogodila da je riječ o medu, orahu, a nije pogodila mrkvu. Četvrta žlica krila je đumbir, sjemenke buče i kivi, a pet je Ivana dobila jedan bod pogodivši da je đumbir u pitanju.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomislav Špiček se pazi pandemije

Pokretanje videa...

00:53

 

Na petoj žlici bila je gorgonzola, grožđe i čokolada, a Ivana je pogodila gorgonzolu i grožđe dok je Šajeta pogodio čokoladu. Na kraju je rezultat bio sedam bodova za I Bee i Velimira te samo jedan bod za Edija i Šajetu. 

Nakon kviza pred duelistima je i zadatak – moraju pripremiti pet degustacijskih jela, a za to imaju 75 minuta i moraju za pojedino jelo koristiti samo one sastojke koji se nalaze u košarama. Olakotna okolnost je što im i članovi tima mogu pomoć oko manjih zadataka, a zahvaljujući pobjedi u kvizu I Bee i Velimir mogu koristiti dodatnu radnu jedinicu. 

Prvi zadatak kandidata u duelu bio je odrediti tko će što od ostalih članova tima raditi, a panika je bila nešto veća kod Edija i Šajete nego kod I Bee i Velimira. Na pola kuhanja kao iznenađenje, najviše za Nešu, bio je povratak Miroslave. Prvi tanjuri sadržavali su namirnice iz košarice u kojoj su bile tri vrste sira. 

- Odlučili ste se za jedan minimalistički put, toga ste se i držali. Vrlo elegantno - komentirala je Željka jelo I Bee i Velimira. Špiček je za Šajetin i Edijev tanjur rekao da je zbunjujući, ali ne i neukusan. 

Sva jela će ocjenjivati samo Špiček kako mentori ne bi bili nepristrani. I Bee i Velimir su dobili ocjenu sedam, a Šajeta i Edi pet. 
U drugom slijedu su trebali napraviti salatu cezar, a objašnjavanje Šajete i Edija što se sve nalazi u salati i o kojoj je uopće vrsti salate riječ, izazvalo je salve smijeha, kako kod žirija, tako i kod ostalih kandidata. Ni kod drugog jela nije bilo puno više sreće za Istrijane te su dobili ocjenu četiri, baš kao i I Bee i Velimir. 

Treći zadatak bio je napraviti špagete aglio e olio. 

- Vaša tjestenina je slabije začinjena, fali vam još malo da je tjestenina skuhana - poručio je Pažanin Ediju i Šajeti, a Željka ih je pitala gdje im je češnjak. 

- Češnjak je glavni začin ovog jela i mora vas zapuhnuti češnjak. Vaši protivnici su to puno bolje napravili - kazala je Željka. I Bee i Velimir su dobili ocjenu sedam, dok je ne baš dobro jelo Šajete i Edija i dobilo ne baš dobru ocjenu – pet.

Lignje i palenta bili su glavne namirnice četvrtog slijeda, a mentori su imali oprečna mišljena, no na kraju je bilo samo važno što misli Špiček, a on je objasnio da mu se jelo Ivane i Velimira čini pravilnije, ali je pohvalio palentu Šajete i Edija.  Ocjenu šest dobili su Edi i Šajeta dok su ocjenu osam dobili Ivana i Velimir. 

Za kraj je još ostao desert u kojem su osnovne namirnice bile jagoda, banana i čokolada. Oba para odlučila su se na verziju ražnjića s dodatkom kreme. 

Ivana i Velimir dobili su ocjenu osam, kao i Edi i Šajeta. U konačno zbroju I Bee i Velimir su dobili 34 boda, a Edi i Šajeta 28, pa su Istrijani bili ti koji napuštaju show. 

- Došao je i taj svečani trenutak pravde, svi koji nisu vjerovali u ovu zemlju, u pravdu, eto, ispali smo iz showa - komentirao je Šajeta, a Edi je dodao da bi bilo nerealno da su ostali.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Prijović u Rijeku dovela i svoju obitelj: Samo za luksuzni hotel dnevno plaća 12.000 eura?
NAJMILIJE VODI NA KONCERTE

Prijović u Rijeku dovela i svoju obitelj: Samo za luksuzni hotel dnevno plaća 12.000 eura?

Aleksandra Prijović u Rijeci nastupa tri večeri zaredom, a zajedno s obitelji i timom boravi u jednom od luksuznijih hotela
ANKETA Sviđa li vam se nastup pobjednice Antonije Šole?
'TVOJE LICE ZVUČI POZNATO'

ANKETA Sviđa li vam se nastup pobjednice Antonije Šole?

Moram reći da ti je ovo bila najbolja transformacija dosad, rekao je Mario Roth Antoniji Šoli u sedmoj epizodi showa 'Tvoje lice zvuči poznato'