Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
44 komentara

Nije se dao: Mišo je rekao kako će nastupati i po cijenu života

Hajduk treba oprost ove godine, rekao je Mate Mišo Kovač u Spaladium Areni. Svi su mu govorili da otkaže nastup, ali legendarni pjevač o tome nije ni sekunde razmišljao

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
44 komentara

Oblio ga je vrući znoj prije koncerta u Splitu, svi su mu govorili da otkaže nastup, ali Mišo se ni u najtežim trenucima nije dao pokolebati. Pjevao je više od tri sata s temperaturom od 39 stupnjeva.

PUBLIKU GANUO DO SUZA Mišo oduševio splitsku Arenu: 'Da nema vas, ne bi bilo mene'

Legendarni pjevač Mate Mišo Kovač (77) nakon pet godina ponovno je zapjevao u Splitu pred više od 12.000 obožavatelja. Iako je zdravstveno bio vrlo loše, nije mogao razočarati publiku.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Moj ćaća je danas ima fibru 39, mi smo bili izvan sebe, govorili da prebaci koncert, a on je rekao: ‘Ni po cijenu života!’ - izjavila je njegova kći Ivana. I dok je obitelj strepila nad životom pjevača, u pomoć mu je priskočila prva dama Splita, supruga splitskoga gradonačelnika, docentica Daniela Marasović.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

- Uspjeli smo mu, uz Danielu i medicinsku sestru, spustiti temperaturu netom prije početka koncerta kako bi mogao izdržati taj napor - rekao nam je suorganizator Tomislav Madžar, inače ravnatelj poliklinike Vaš pregled. Koncert je trajao više od dva sata, nakon kojeg Mišo nije otišao doma.

- On je toliko vezan za svoju publiku da je još ostao sat i pol u backstageu s obožavateljima, kojih je bilo mnogo - rekao je Tomislav.

'VELIK SI ČOVJEK' Novcem od ulaznica: Mate Mišo Kovač bolnici kupio defibrilator

No Mišo ni tu nije stao. Imao je snage da i s temperaturom, malaksalošću nakon koncerta, još zapjeva s prijateljima koji su ga došli posjetiti. Tek tad je mogao mirne duše otići doma, leći i odmoriti se.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

- Živi za publiku, za ljude, oni mu daju snagu koja je nadljudska - komentirali su oduševljeni fanovi. Koncert je počeo pjesmom 'Poljubi zemlju po kojoj hodaš', a publika je oduševljeno skandirala njegovo ime da nije mogao gotovo niti jednu pjesmu dovršiti.

- Mišo nije bio pet godina u Splitu, zato je taj koncert bio iznimno važan i na neki način ‘neotkaziv’. Mišo je napravio pravo čudo - objasnio je Madžar.

Mišo je tijekom koncerta rekao kako je Split poseban grad i da će zauvijek imati posebno mjesto u njegovu srcu, a dotaknuo se i omiljenog nogometnoga kluba.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

- Pozdravljam Hajduk i njegove navijače. Vi ste jači od onih koji treniraju karate - izjavio je te dodao kako ove godine moraju sve oprostiti Hajduku.

- Ja sam se 50-ih godina budio ranom zorom kako bih išao na utakmice u Split. A ako je Hajduk izgubio, nisam ni jeo od tuge. Majka me pitala što mi je, da nisam nešto bolestan. A ja sam joj odgovarao: ‘Mama, to ti je nešto gore od bolesti’ - objasnio je Mate, koji je još prije pozivao na zajedništvo između navijača Dinama i Hajduka.

'VELIK SI ČOVJEK' Mišo Kovač visok 2,5 metara pojavio se na Prokurativama

Hitovima 'Ti si pjesma moje duše', 'Svi pjevaju, ja ne čujem' i 'Ako me ostaviš' ganuo je publiku, a stariji obožavatelji čak su i zaplakali, podignuli ruke, bacili se na koljena i pjevali iz duše.

- Hvala vam svima što ste došli. Da nema vas, ne bi bilo ni mene - rekao je Mišo ganutoj publici, koja ga je potom nagradila velikim pljeskom koji se zaorio Arenom. Miši su se na pozornici pridružili i gosti iznenađenja, njegova kći Ivana (41), klapa Rišpet, Alen Nižetić (46) i Joško Čagalj Jole (46), koji su dodatno zagrijali već užarenu atmosferu.

NOSTALGIJA ILI...? I kasete su se vratile: Najviše se kupuju Azra, Mišo, Tereza...

Kraj pozornice su bile mnoge domaće zvijezde, kao što su bivši košarkaš Dino (51) i njegova supruga Viktorija (41) Rađa te splitski kantautor Pero Kozomara (54).

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

- Plaka san ka malo dite. Non stop. Uz Olivera, i za Mišom će se plakat danima. Biti sinoć tamo nema cijene - komentirao je Dino, koji je na dar dobio fotografiju s potpisom legendarnog Miše.

- Nadan se da ovo nije zadnji put da san ga uživo vidija i sluša. Mišo, drži se - rekao je Rađa.

NA VRHUNCU SLAVE PUKAO BRAK Rastrgali su ga: Mišo Kovač dolare bacao po hotelskoj sobi

Koncert je završio u apsolutnom deliriju kad su baklje zapucale i konfeti počeli letjeti po cijeloj dvorani.

- Prihodom od ulaznica Mišo je kupio defibrilator za splitsku bolnicu vrijedan više od 100.000 kuna. Donirao ga je još u petak prije koncerta - rekao je Madžar.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Stotine obožavatelja koji nisu uspjeli kupiti kartu za Mišin koncert navodno su svejedno uporno stajali ispred Spaladium arene samo da bi mogli, barem nakratko i kroz ogromnu galamu zaluđene publike, čuti stihove najdražeg im pjevača.

- Lipo je da se njeguje dalmatinska pisma. Mišo je uvik bija za štimung - zaključila je presretna obožavateljica.

Naši partneri pišu
Message