Obavijesti

Show

Komentari 23

'Nije se imao više gdje bosti, a mama mu je financirala drogu'

'Nije se imao više gdje bosti, a mama mu je financirala drogu'
7

Majka ga je pronalazila u svakakvom stanju... Dolazilo je do toga da ga je stavljala u automobil i davala mu novac za drogu jer ga više nije mogla gledati

VIDEO

Srpski glumac Igor Pervić preminuo je u 52. godini u utorak ujutro u svom stanu u Beogradu nakon duge borbe s teškom bolešću, piše Kurir.rs. Poznat je po filmovima  'Bure baruta', 'Sivi dom' te serijama 'Ranjenik', 'Vuk Karadžić' i 'Vratit će se rode'. 

Sa svega sedam godina pojavio se na sceni, a s 13 su nastupili problemi. Upao je u pakao droge iz kojeg se jedva izvukao. U razgovoru sa srpskim novinarima otkrio je detalje svog puberteta kada je počeo 'snifati' ljepilo, prenosi Srbija danas

- Podsvijest se uvijek na neki način pokaže u tim trenucima kada udahnete prokleto ljepilo. Nešto se dogodi da se osjećate potpuno zaštićeni od vanjskog svijeta, kao svoj na svome. U tom trenutku sam se ja tako osjećao i mislio sam da je to prava stvar. Ponovio sam poslije nekoliko dana - ispričao je svojevremeno Igor. 

Jednog dana majka Lidija Pilipenko i očuh Mišo su 'poludjeli' jer im je Igorov prijatelj rekao što radi pa su se pojavili na treningu.

- Tada mi je prijatelj bio najveći neprijatelj, a u stvari mi je bio najbolji prijatelj. Imao sam 13, 14 godina. Vozili smo se kući, povezli smo i tog mog prijatelja i čim je on izašao iz automobila, očuh mi je zalijepio takav šamar. Imao sam sreću što sam imao očuha koji je s tolikom ljubavi pristupao meni. Čovjek je bio kao da sam mu ja iz oka ispao, a ja sam ga doveo do ludila. Te sam noću pobjegao od kuće - nastavio je Igor. 

Bio je iskren oko svog osjećaja tijekom razdoblja drogiranja. 

- Droga daje lažnu snagu i osjećaj nepobjedivosti. Bilo je više dječaka iz mog razreda koji su se drogirali. Bilo nas je oko 12, a bogami sedam-osam više nije živo - rekao je Igor prije dvije godine. 

Opisao je čak i prvi susret s drogom. 

- Jedna djevojka, pokoj joj u duši, sada je mrtva... Bio sam strašno zaljubljen u nju. Imao sam nekih 17 godina i motor. To je tada bilo nevjerojatno, imati taj motor. Ja je stavim na motor i ona mi kaže: 'Hajde, vozi me na Novi Beograd, imam nešto hitno tamo za završiti.' Ja sam vidio da njoj nije dobro, ali tada nisam ništa znao o teškim drogama. Došli smo do zgrade i ona me poslala na treći kat. Za nju sam bio spreman sve napraviti. Kad smo se našli na trećem katu, ona je poslagala sve rekvizite, a ja gledam što ona tamo 'krčka'. I ona meni stavi špric, a ja sam se igle bojao kao groma. I naravno, da bih je očarao, onako mlad i glup kažem 'hajde'. Okrenuo sam glavu na drugu stranu i ona je to napravila. Nije jedan dan prošao, ja sam se ponovno... Nikad nisam uzimao na nos. U početku nam nije trebalo puno novca, ali kasnije... - govorio je 2017. godine Igor.

Pervić je bio jedan od prvih celebrityja koji se u Srbiji usudio pričati o ovisnostima i heroinu. Majka ga je pronalazila u svakakvom stanju. 

- Ispovraćanog, us*anog... Dolazilo je do toga da me je stavljala u automobil i davala mi novac za drogu jer me više nije mogla gledati. Nisam više imao gdje se ubosti - objašnjavao je Igor. 

Njegova prva velika ljubav bila je književnica Jasmina Holbus u koju se Igor zaljubio na prvi pogled. U počecima veze su se skrivali i spavali po automobilima, ali u to vrijeme prijavio se na prvu rehabilitaciju.

- Bio sam zavezan cijeli dan, a oko mene su bili depresivci i teški bolesnici. Tih 21 dan bilo je stvarno... Ali to je bio jedini pravi način da pokažem da mi je stalo, da imam volju i želju da se riješim ovisnosti. Jasmina me posjećivala dva puta dnevno i trudila se oko mene. Tad sam shvatio da je ona moja jedina slamka spasa - ispričao je Igor koji je istaknuo da bez nje ne bi uspio.

- Bio sam strašno ljuti i na sebe i na sve. Ona me hranila, nisam mogao ići sam u WC. Mogao sam jesti samo jogurt, a hranila me žličicom. Na rukama ne nosila kod liječnika - opisao je Igor. 

Dok je studirao na glumačkoj akademiji, krio je drogu na raznim skrovištima. 'Markirao' je s predavanja kako bi nabavio drogu, a kasnije se liječio i u Velikoj Britaniji. 

- Otišao sam u London na detoksikaciju i za jedan dan pod anestezijom promijenili su mi krv, izvukli sve otrove i blokirali centre u mozgu kako ne bih mogao ništa osjetiti ako ponovno uzmem drogu - ispričao je. 

Srpski glumac iz filma 'Bure baruta' preminuo u 52. godini
Srpski glumac iz filma 'Bure baruta' preminuo u 52. godini

Osim ljubavi s Jasminom, Igor je bio u braku s glumicom i balerinom Jelenom Tinskom, a bio je u vezi s unukom pokojnog komičara Miodraga Petrovića Čkalje Jovanom Petrović. Brak s Jelenom trajao je četiri mjeseca.

ZANIMAJU IH SAMO AVANTURE I ZABAVA: Ovi horoskopski znakovi se nikad neće vjenčati

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'