Obavijesti

Show

Komentari 128

Nina Kraljić: Izbor pjesme po nacionalnosti, to je sramota

Nina Kraljić: Izbor pjesme po nacionalnosti, to je sramota
3

Sve što radimo, radimo za što bolji plasman i biramo stoga najbolju dobivenu pjesmu, ne biramo glazbu po nacionalnostima, to je apsolutna sramota, ubijate ono što je glazba, kaže Nina

VIDEO

Nakon jučerašnjeg oštrog prosvjeda Hrvatskog društva skladatelja HRT-u zbog činjenice da će zemlju na Euroviziji predstavljati pjesma inozemnog autora, oglasila se i sama Nina kraljić, koja će pjesmu izvesti. Na svom je Facebook profilu napisala:
- Ono što je nevjerojatno je da pjesmu plaćam JA pa argument apsolutno pada u vodu! Ja od toga zarade nemam i što se mene tiče bitnija mi je Hrvatska. I da, nemate pravo opterećivati izvođača sa unutarnjom politikom. Kakve veze ima nacionalno domoljublje sa ovim? 


Sve što radimo, radimo za što bolji plasman i biramo stoga najbolju dobivenu pjesmu, ne biramo glazbu po nacionalnostima, to je apsolutna sramota. Ubijate ono što je glazba: univerzalni jezik i zajedništvo. Sami ste priznali da hrvatski skladatelji često šalju pjesme izvan hrvatskih granica.

Zašto je problem obratno? Samo mi imamo problem sa uspjehom čini se i uvijek smo najveći kritičari. Napisali bismo koliko smo hrvatskih pjesama dobili na ponudu ove godine, ali me sram. Sramota me i pričat o domoljublju na ovakav način. Ja, koja sam od starta pričala kako se želim baviti našom etno baštinom.

Sramota me nakon milijun pogleda uopće ovo i pisati. Strašno umara ova konstantna negativa, kritiziranje i egoizmi umjesto da nam svima u cilju bude jedno. I molim vas nemojte govoriti da ne želite nanositi štetu kad ju nanosite, umjesto da se posvetite pravom radu, a ne pričama! Lp, Nina Kraljić’.


Podsjetimo, skladatelji su u prosvjedu HRT-u napisali da izbor pjesme stranog autora predstavlja prodaju dijela hrvatskog identiteta. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac