Show

Komentari 29

'Nisam bio bahat nego mulac. Gađao sam milijun i pogriješio'

'Nisam bio bahat nego mulac. Gađao sam milijun i pogriješio'

NESUĐENI MILIJUNAŠ Krešo Lilić imao je samo 20 godina kad je odgovarao na pitanje za milijun kuna. Novac mu nije bio bitan

Omiljeni kviz 'Tko želi biti milijunaš?' vraća se na male ekrane 19. rujna 2019., a emitirat će se na programu HTV 1 četvrtkom u 20:05 sati. Ovo će biti osma sezona hrvatske verzije 'Milijunaša', a mi smo za Vas pripremili ekskluzivne priče sa svim sudionicima: Obitelji kvizaške legende Mirka Miočića, autorima pitanja 'Milijunaša', jedinom pobjednicom, Mirom Bičanić, prvim natjecateljem koji je odgovarao na milijunsko pitanje, Krešom Lilićem i voditeljem kviza, Tarikom Filipovićem.

Krešo Lilić (36) te 2003. godine otvorio je pitanje za milijun kuna. A ono je bilo latinsko ime ribe morune. Ponuđeni odgovori bili su: “muio muio”, “sulio sulio”, “huso huso” i “haso haso”. Mladi student prava iz Rtine pokraj Zadra nije znao odgovor, ali to ga nije spriječilo...

Mogao je odustati i otići s 500.000 kuna. Lilić je ipak pokušao doći do milijuna.

- Ja ću ovo gađati - rekao je smireno Krešo.

Opušteno i nonšalantno, sjedeći nasuprot Tariku, u vrijeme kad je “Milijunaš” bio najgledanija emisija na televiziji. Gađao je, ali nije pogodio - umjesto njegova “muio muio”, točan odgovor bio je “huso huso”.

- Nisam to shvaćao nimalo ozbiljno, samo kao igru, i išao sam se tamo igrati. Umjesto tih 500.000 kuna moglo je pisati i 5000, meni bi bilo isto. I još je tad taj novac vrijedio, mogao si kupiti stan u Zagrebu - kaže Krešo.

Mnoge je, naravno, šokirao Lilićev potez. Priznao je da ne zna koji je točan odgovor, mogao je kući s pola milijuna, ali on je išao pogađati, a “pogodilo” ga je 32.000 kuna. Poslije je na sebi svojstven način opisivao zašto je tako postupio.

- Igra san ko Miki Rapaić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nije ga tad previše šokirao gubitak velikog novca, a i danas stoji iza toga. Njemu je bilo zanimljivo igrati se, u tome je i uspio.

- Kažem, meni je bilo svejedno koliko je pisalo novca na onom ekranu. Bilo mi je tad isto 500.000 ili 500 kuna. Nisam to tad shvaćao previše ozbiljno. I bilo je mnogih koji su tad rekli da sam to tako odradio jer sam bahat. A tu opće nije bilo ništa bahato, nisam razmišljao, ja sam došao igrati se i igrao sam se. Što je najbolje od svega, prijatelj koji me pratio u studiju znao je odgovor - rekao nam je.

Ni danas ne gleda puno drukčije na sve. Kaže da se više ne bi prijavio na kviz...

- Ne žalim ni za čim, kao što nisam ni tad. Odgovarao sam, pogriješio i to je to. Mislim da bih i danas učinio sve isto. Koliko znam, samo jednom je moguće sudjelovati u ‘Milijunašu’, ali i bez obzira na to, ne bih se više prijavio na sudjelovanje u kvizu. Bilo mi je dosta - otkrio je.

No upravo takav stil donio mu je kratko vrijeme veliku slavu. Neke stvari su mu, čini se, padale i teže od onog pitanja za milijun kuna.

- Nisam mogao izaći iz stana a da me ljudi ne zaustavljaju, pozdravljaju, zovu na piće... I to je trajalo i trajalo. Pa su počeli pozivi, dođi vamo, dođi tamo. Ivica Račan me zvao na otvaranje dionice autoceste... Meni je sve to bilo čudno i zapravo sam čekao da što prije prođe. Nisam želio glumiti klauna. No na moju sreću, brzo je prošlo, pet minuta slave, kao što je rekao Warhol - prisjeća se Krešo.

Krešo je inače iz Rtine, malog mjesta u blizini Zadra i Paškoga mosta. Javnost ga zna po jednom drugom kvizašu, legendarnome Mirku Miočiću.

I on mu je govorio da bi se trebao prijaviti u neki kviz.

- Više se ni ne sjećam točno zašto sam se prijavio. No poznavao sam Mirka cijeli život, često smo razgovarali. Stalno smo se družili i Mirkova veličina bila je u njegovoj skromnosti - rekao je Krešo i dodao:

- On mi je često govorio da bih se trebao prijaviti na takvo nešto. Iskreno, sad se ni ne sjećam koji je točno bio razlog, odnosno što je točno presudilo da se prijavim.

Osim kratkotrajne slave i nešto novca, pitanje za milijun kuna donijelo mu je i prijateljstvo s Tarikom Filipovićem. Što ne čudi, s Krešom se nije teško sprijateljiti, a još je i veliki ljubitelj nogometa...

- Imali smo korektan odnos, ponekad smo se čuli, dogovorili da se nađemo... Danas, uvijek kad se sretnemo, popijemo piće i popričamo malo - objasnio je Lilić, koji danas pomaže u obiteljskom biznisu i otac je troje djece. 

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak

Najčitaniji članci