Obavijesti

Show

Komentari 49

'Nisam uspio napisati hit Lidiji Bačić ni Severini, ne znam to'

'Nisam uspio napisati hit Lidiji Bačić ni Severini, ne znam to'
7

O glazbenoj karijeri, Porinima, kolegama sa scene, politici i slavi splitski reper Vojko V (34) razgovarao je s voditeljem Aleksandrom Stankovićem (48)

VIDEO

Splitski reper u petak je osvojio čak tri Porina u Rijeci, a već u nedjelju je gostovao kod Aleksandra Stankovića (48) u emisiji Nedjeljom u 2. Za razliku od gostovanja u spotu za 'Kako to', ovog puta Vojko V (34) je zaista bio gost emisije. 

- On je kao neki rap Mišo Kovač, ljudi pjevaju masovno njegove pjesme - izjavio je njegov kolega sa scene, Edo Maajka (40) u prilogu prije samog razgovora. Novi glazbeni heroj milenijalaca, kako mu tepaju, nije se složio s time kako ga ne mogu razumjeti stariji od 30 godina. 

- Slušaju me i stariji ljudi, možda oni ne mogu skužiti sve fore, ali vole me svejedno - priča Vojko i pokazuje studio u kojem nastaju hitovi. 



Reper se odlučio osvrnuti i na kritiku da nije politički angažiran te pojasnio što su ustvari trap cajke, hibridi turbo folka i rap muzike. 

- Mladima to više nije interesantno. Ako si kao mlada osoba u politici, u nekoj stranci, meni to nije normalno. Svi oni pokušavaju samo zadržati svoje stranačke interese, ne zanima me to - dodaje i pojašnjava da ne želi da se gura ni lijevo ni desno.  

Trap cajke, relativno novi fenomen na Balkanu nešto su što je logičan slijed događaja u glazbenoj industriji na ovim prostorima. 



- Tamo su novci. Ovi koji sad zarađuju veliku lovu su prije bili u rapu i shvatili da tu neće uzeti ozbiljan novac. To su i dalje cajke, samo što ovi koji ih slušaju misle da su manje seljačine jer čuju autotune na refrenu - secira scenu reper. 

Sa Stankovićem je odlučio podijeliti i neke od doživljaja s nedavne dodjele nagrada Porin. 

- Huljić mi je poslao poruku 'Vidiš što sam ti omogućio' kad sam osvojio Porina, on je humorističan tip. Grašo je sjajan pjevač i to se baš vidi na probi. Ja sam u kategoriji najbolje muške izvedbe bio nominiran s Markom Toljom i Grašom, meni je to bilo neugodno, oni su baš ozbiljni pjevači, ja recitiram - komentirao je Vojko. 

Vojko pobjednik večeri: Reper dobio tri Porina, a Grašo dva...
Vojko pobjednik večeri: Reper dobio tri Porina, a Grašo dva...

Sa slavom se nosi dobro. Nema problem s time da ga se smatra estradnjakom, ali smeta mu nešto drugo. 

- U dućanu mi govore NE MOŽE kad tražim kruh ili mlijeko, onda ja napravim ovu svoju facu pa shvate da im nije neka fora - dodaje. 

U ranijim stadijima karijere bio je uspješan, ali nije uspio doći do šire publike. Repao je u bendovima Dječaci i Kiša metaka, čak i razmišljao da se prestane baviti glazbom.  

- Dječaci su se raspali jer smo postali prerazličiti likovi, meni je bolje u solo karijeri. S pretprošle Nove godine sam se vratio pijan doma i krenuo s programiranjem, mislio sam napustiti muziku skroz. S obzirom na to da se bavim rapom na hrvatskom, moje tržište mora biti ovdje, ali da se bavim strukom otišao bih vani - priznaje Vojko te pojašnjava kako ukočenost pred nastupe rješava kojom čašicom viskija. 



O Thompsonu nije želio puno, ali Stanković je inzistirao. 

- Mene samo zanima koliko je njegova PR služba inspirirana Gospodarom prstenova. Muzika kao takva mi ne paše - priznao je reper, kojeg unatoč trenutačnoj popularnosti malo ipak brine kako će s 50 godina i sijedom bradom repati i skakati pred klincima.

Pokretanje videa...

00:33

ŠOKIRALI HANU IZ GOSPODINA SAVRŠENOG: 'Gospođo, dođite na policiju, dobili smo snimku vašeg incidenta'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane