Obavijesti

Show

Komentari 43

Nitko kao Mančić: Muškarci su mi znali kampirati ispred stana

Nitko kao Mančić: Muškarci su mi znali kampirati ispred stana
7

Suzana Mančić bila je zavodnice bez premca. Za njom je uzdisala cijela Jugoslavija, a muškarci su je na broje načine pokušavali osvojiti. No ona, kaže, uvijek volje jednostavne 'frajere'

VIDEO

Tek sad, s vremenskim razmakom, vidim koliko je dragocjeno ostaviti trag, shvatiti da me ljudi pamte s osmijehom i simpatijama. A još u ovim godinama nositi atribut ‘djevojka’ je neprocjenjivo, rekla je Suzana Mančić (60).

Iako se davnih godina ostavila izvlačenja kuglica, Suzanu i danas nazivaju “najljepšom Loto djevojkom”. Za njom je nekad uzdisala cijela Jugoslavija. Gostovala je posvuda, odlazila na turneje, svaki dan je imala tri naslovnice, a udvarali su joj se u svim tadašnjim republikama.

suzana mancic

- Teško je bilo obraniti se od tolikih muškaraca. Spavali su u liftu moje zgrade, ‘kampirali’ pred vratima, ‘visjeli’ mi s terase, slali cvijeće u golemim količinama... Bilo je svega, no zanimali su me samo ‘obični’ momci. Redom su moji dečki bili vrijedni, obrazovani i lijepo odgojeni, s gitarom preko ramena – priča Suzana.

Sebe, kaže, nikad nije smatrala ljepoticom nego običnom djevojkom, željnom ljubavi i smijeha.

- Ne bih se usudila prijaviti za natjecanje za miss, iako su mnogi i danas uvjereni da sam bila službena Miss Jugoslavije. Pogreška. Uvijek sam se trudila učiti od boljih od sebe, ne odustajati i ne posustajati. Ljepota je dobro došla, ali bez velikog rada i discipline nema rezultata. Bila sam svjesna nekog svojeg magnetizma, imala sam, a imam i sad nešto za čime muškarci žude, čemu ne mogu odoljeti – rekla je Suzana.

Kao djevojčica bila je tiha, povučena, boležljiva, smotano dijete koje nađeš tamo gdje ga ostaviš. Još pamti prvi dan škole, igre gumi-gumi, s ljubavlju se sjeća prve učiteljice. Pamti i registraciju obiteljskog Fiće, crno-bijeli TV program i emisiju “Laku noć, deco“, poslije koje je išla na spavanje.

- Od mame sam dobila po guzi jer sam u igri ošišala mlađu rođakinju i zaključala je u ormar da roditelji ne primijete tu katastrofu – prisjeća se Suzana.

Roditelji su je odgovarali od ulaska u televizijske vode jer je bila izuzetna učenica i studentica. Od nje su očekivali velike stvari, nikako televizijsku karijeru. Kad su se uvjerili da Suzani zapravo sve ide od ruke, da škola ne ispašta zbog njezinih angažmana, otac joj je rekao: “Uči si dete školu, pa radi što hoćeš!”. To isto Suzana danas govori svojoj djeci. Baš ju je obrazovanje, uz ljepotu, izdvajalo od ostale djece.

Heroji njezine mladosti bili su drug Tito, Đorđe Marjanović, balerine Jovanka Bjegojević i Lidija Pilipenko, Mirko i Slavko, likovi iz popularnog stripa, i Ana Frank.

- Zbog nje sam počela pisati dnevnik, a prestala sam kad sam shvatila da ga moji roditelji potajno čitaju – kaže Suzana.

Prvu zvijezdu upoznala je 1963., kad ju je majka kao prvašića odvela na koncert Đorđa Marjanovića. On kao velika zvijezda, prisjeća se Suzana, imao je kao ugljen crnu kosu, bijelo odijelo i cipele. Pjevao je “Milord, život je lijep milord”, a Suzana je njegov nastup doživjela kao čaroliju glazbe i pokreta.

- Onako mala popela sam se na pozornicu i darovala mu ružu. Mnogo godina kasnije bila sam ošamućena jer je na jednoj turneji po Jugoslaviji bio glavna zvijezda, a ja sam nastupala s njim – kaže Suzana, koja je pjevačku karijeru počela 1976., na Subotičkom festivalu.

Silno je popularna bila njezina pjesma “Ogledalce, ogledalce”. S pjesmom “Mijaćik” 1978. na festivalu Inter talent u Češkoj dobila je nagradu za interpretaciju, a još nije napunila ni 18 godina. U Zagrebu je albume promovirala u Saloonu, koji pamti kao kultnu diskoteku.

Nakon pjevačke karijere sudjelovala je u erotskoj kazališnoj predstavi, a kasnije je postala najpoznatija loto djevojka. Za propalim brakom ne žali: ‘Nisam spremna na velike žrtve zbog ljubavi, ona je dvosmjerna ulica...’

- Predstaviti tamo svoje pjesme bilo je stvar prestiža. U Zagrebu sam pjevala na mnogim scenama, čak i u Lisinskom – priča nam Suzana.

Pjevačku karijeru obilježili su joj pet albuma i dva singla. Nakon toga je zablistala i kao voditeljica zabavnih emisija. Sudjelovala je u putujućoj humoristično-erotskoj kazališnoj predstavi “Sekplozija”. Snimila je i nekoliko filmova. Dugo je vodila izvlačenje Lota, zbog čega je i dobila nadimak Loto djevojka. Kuglice su joj donijele status ikone pop kulture u bivšoj Jugoslaviji. Često je i sama igrala i Loto i Bingo, no neki veći zgoditak nikad nije dobila.

SELO GORIIGRANA SERIJA-RADOS BAJIC

Zbog ljubavi je živjela na Cipru, u Rusiji, Iraku... Ljubav je, priča, veliki pokretač, a njoj, kao horoskopskom Škorpionu, potrebna je kao i zrak koji diše. Ljubav u Suzani pokreće ono najbolje, radi od nje bolju osobu.

- Ali nisam spremna na velike žrtve zbog ljubavi jer mislim da je ona dvosmjerna ulica. Koliko dobiješ, toliko si i spreman dati. Ako znaš voljeti sebe, što nije sebičnost, znat ćeš i drugome dati ljubav – kaže Suzana.

Iza nje je razvod od Nebojše Kunića. On je bio član legendarne grupe Sedam mladih, a Suzana je često bila njihova gošća. Prije nego što su se upustili u vezu bili su prijatelji 10 godina.

- Nikad ga nisam izdvajala od ostale sedmorice. Sve do jedne zime, kad sam ga pogledala drugim očima. Osvojio me toplinom i nevjerojatnim šarmom. No to je sad povijest. Bili smo u braku osam godina i imamo dvije divne kćeri, Teodoru i Nataliju – kaže Suzana.

Nakon razvoda dugo se preispitivala gdje je pogriješila jer razvod smatra osobnim porazom bez obzira na to tko je kriv. Ističe da je ipak sve dobro podnijela i nastavila živjeti sama, s novom snagom. Nije se pokajala ni zbog čega. Bilo je, kaže, lijepo dok je trajalo, pa razvod nije doživjela kao smak svijeta, nego kao novi početak.

Ponosi se sa svojih 60 godina, zdravom pameti, optimizmom koji nisu pomutili nevolje i gubici, kćerima, karijerom i prijateljima koji je nisu napustili kad joj je bilo najteže.

- I ja sam plakala, ali otkad sam majka puno rjeđe pustim suzu. Što god da se dogodi, moja djeca me tjeraju da idem naprijed bez kukanja i žaljenja – kaže.

Sa sadašnjim partnerom, grčkim bogatašem Simeonom, u vezi je 17 godina i uskoro će se vjenčati u Veneciji. Simeon ju je osvojio ljubaznošću, finoćom i pažnjom. Živjet će, kao i dosad, na relaciji Beograd – Grčka, jer Suzana i danas puno radi. Ima produkcijsku kuću, svake nedjelje snima emisiju “Suzanin izbor”, radi komercijalne i marketinške projekte, medijski je, kaže, ima posvuda. Napisala je i dvije autobiografske knjige - “Neukrotivo srce” i “Kao da sam sanjala”.

Njezin dan počinje šetnjom u Pionirskom parku, u koji izvodi psa Nou. I to nikad, kaže, bez šminke i kave u termosici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.