Obavijesti

Show

Komentari 3

Nives i Tea izjednačene! Unatoč nešto mirnijoj atmosferi mlada domaćica oduševila kandidate

Nives i Tea izjednačene! Unatoč nešto mirnijoj atmosferi mlada domaćica oduševila kandidate
11

Svoju večeru odlučila je spraviti od zanimljivih namirnica među kojima su i losos, masline, šampinjoni, muškatni oraščić, kapari, tuna i sir

VIDEO

Studentica i mlada mama Nives Perica ugostila je protukandidate na sredini ovotjedne 'Večere za 5 na selu'. U goste su joj stigli savjetnica u osiguranju Tea Kocjančić, kuhar Davorin Baranja, specijalizant javne uprave Vedran Miletić te umirovljenica Ljubica Popović. Nives studira na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, radi u restoranu brze prehrane te je majka jednogodišnje djevojčice. Uz sve to, najveća ljubav joj je kuhanje, a posebno spravljanje slastice.

Svoju večeru odlučila je spraviti od zanimljivih namirnica među kojima su i losos, masline, šampinjoni, muškatni oraščić, kapari, tuna i sir. Nives je za svoju večeru dobila 39 bodova, unatoč atmosferi koja je bila malo mirnija negoli kod Davorina i Tee. Pripravu svoje večere Nives je započela glavnim jelom koje je nazvala Lazanje.

- Mislim da tu ne trebam puno gatat - rekla je Ljubica.

Teu je zanimala glavna namirnica u lazanjama, a Vedran je bio pomalo razočaran jer lazanje ne smije jesti.

Gledatelji su oduševljeni Teom i ostatkom ekipe iz Splita: Bravo, ovo je bila jedna odlična večera
Gledatelji su oduševljeni Teom i ostatkom ekipe iz Splita: Bravo, ovo je bila jedna odlična večera

- Nemam ništa, nisam ljubitelj lazanja - zaključio je Davorin. Unatoč tome što nikome lazanje nisu preveliki favorit, svi su kandidati rekli da će poštivati jelo i domaćicu te probati glavno jelo. Nakon što je Nives priredila glavno jelo, bacila se na desert kojem je nadjenula ime 'Smazanje'. 

- Ovo je već dobar naziv, kakav god napravi desert znači da ćemo ga mi smazati! Sa zadovoljstvom - poručila je Ljubica. Tea je pretpostavila da bi ih za desert mogao dočekati cheesecake, a potom je dodala da će ga smazati! Posljednje se na redu našlo predjelo - 'Mazanje'. 

- Naziv govori da će biti neke mazalice po kruhu, možda pašteta od maslina - pretpostavila je Ljubica, a složila se i Tea da ih sigurno čeka pašteta. Ekipa je otkrila da se veseli predjelu - tuni i lososu, a Nives je pri kraju kuhanja izrazila nadanje da joj protukandidati neće biti previše strogi.

Dok se Nives prihvatila dekoracije stola, njezina ekipa se vozila u veselom kombiju u kojem je pala i pjesma! Potom je Davorin otkrio da bi rado s ovom ekipom ponovno sudjelovao u 'Večeri za 5 na selu'. Drugačije bi tada poslužio predjelo i glavno jelo, posebno zbog Vedrana koji nije mogao isprobati baš sve s njegovog jelovnika! Nakon ugodne vožnje stigli su kod Nives koja ih je dočekala s
prigodnim aperitivom.

- Imam medicu, orahovac od naših prijatelja iz Slovenije i višnju od prijateljice iz Drniša - predstavila im je Nives aperitiv.

- Točno ono što smo očekivali - poručio je Vedran, a Davorinu je srce bilo veliko jer je dobio priliku popiti aperitiv iz njegove rodne zemlje.

- Imamo drage prijatelje u Sloveniji, dobili smo to od njih i mislim da je bilo prigodno - otkrila je Nives.

- Ponuda aperitiva je bila baš dobra - komentirala je Tea. Stiglo je potom na stol predjelo. Nives je ekipi poslužila 'Mazanje' - paštetu od lososa, tune te tapenadu od maslina, a sve je poslužila uz domaće kukuruzne kruščiće.

- Vizualno odlično, tri različite paštete, plus što je sama ispekla kruh, baš lijepa gesta, oduševila me - komentirao je Davorin. Vedran je dodao da je predjelo izgledalo baš kao da su u restoranu. 'Lijepo si sve okuse spojila, topi se', uputio je Davorin komplimente domaćici. Zanimao ga je i savjet o tapenadi.

- Bio mi je kompliment što je pohvalio tapenadu od maslina, posebno zato što je profesionalni kuhar - otkrila je Nives.

- Ako večera bude nastavak ovog predjela, bit ću prezadovoljna - zaključila je Ljubica komplimente domaćici.

Stiglo je nakon predjela i glavno jelo - 'Lazanje'. Uz lazanje od mesa i povrća, Nives je poslužila i salatu od matovilca i feta sira, a ekipa se odmah bacila na jelo. Davorinu su se lazanje svidjele iako ih inače ne voli, a Ljubica je odmah pohvalila začinjenost jela.

- Nije komplicirano, ljudi misle da su lazanje teške za raditi, no ja ih često radim za goste - ispričala je Nives.

- Lijepo izgledaju, a još su ukusnije nego što izgledaju - dodala je Ljubica komentar. Pohvalila je i Tea okus i izgled glavnog jela. Tijekom jela, Nives je ekipu podučila pokretu 'zero waste', a potom objasnila i zašto joj je kosa ljubičaste boje! Nakon prigodne ćakule, poslužila je Nives desert.

Stiglo je na stol 'Smazanje' - njezina omiljena torta.

- Nazvala sam je metraž torta, to je moj najdraži kolač, po maminom je receptu i nadam se da će vam se svidjeti - poručila je Nives ekipi.

- Dekorirala je to na svoj način, opisuje nju - poručio je Vedran.

- Svaka čast mami i kuharici - poručila je Ljubica.

Davorin oduševio atmosferom, ali je neuspjeli desert pokvario dojam: 'Prepoznao sam kolač!'
Davorin oduševio atmosferom, ali je neuspjeli desert pokvario dojam: 'Prepoznao sam kolač!'

Davorin je i dalje boljela činjenica da njegov desert nije uspio, a za Nives je imao samo riječi hvale iako njezinog deserta nije baš puno pojeo.

- Što se tiče deserta i okusa ok, ali za moj ukus previše kave - rekao je Davorin.

- Krema i biskvit su bili ok, ali malo previše kave - dodao je.

Tei i Ljubici kolač se svidio. Nakon deserta, Nives je svima uručila poklone - svoj džem i ručno rađeno cvijeće.

- Poklon je od srca, s oduševljenjem je dala svoju marmeladicu da probamo - zaključio je Vedran.

Iznenađenje je uslijedilo - na večeru su upali uskoci! Kliškim uskocima je Nives odala počast svom rodnom kraju.

- Nadam se da im se iznenađenje svidjelo, nema svatko priliku bilo kad vidjeti kliške uskoke - poručila je Nives o svom iznenađenju.

Ekipi je jelo bilo dobro, no atmosfera im je bila pomalo ozbiljna. Domaćica je u konačnici bila prezadovoljna, a ekipa je mišljenje iskazala ocjenama. Nives je za svoju večeru dobila 39 bodova te se time izjednačila s Teom. Obje su trenutno prve, no
ostaju još Vedran i Ljubica!

PRIJAVI SE NA SUPERSTAR, OSVOJI 50.000 EURA I POSTANI PJEVAČKA ZVIJEZDA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima

Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!
GLAZBENI SPEKTAKL

Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!

Finale će otvoriti Šveđani, a nakon njih nastupaju redom Ukrajinci pa Njemci, Luksemurg, Nizozemska, a šesti po redu je Izrael
Rai slučajno otkrio da je Izrael u Italiji imao 40 % televotea! Širi se snimka i jedna luda teorija
APSURD NA EUROSONGU

Rai slučajno otkrio da je Izrael u Italiji imao 40 % televotea! Širi se snimka i jedna luda teorija

Nakon polufinala se predstavnica Izraela Eden Golan popela na drugo mjesto na kladionicama te joj predviđaju 17 % šanse za pobjedu