Obavijesti

Show

Komentari 70

Njegov novi početak: Dado iz ‘Smogovaca’ želi biti Winnetou

Njegov novi početak: Dado iz ‘Smogovaca’ želi biti Winnetou
5

Alin Kavur napustio je seriju nakon tri sezone i preselio se u Australiju. Na ulici ga još prepoznaju, a sada traži nove uloge, a ponovno će snimati u Hrvatskoj

VIDEO

Alin Kavur (42) koji je tri sezone glumio dječaka Dadu u “Smogovcima” prijavio se za ulogu statista u ‘Winnetou’, koji će se opet snimati u Hrvatskoj.

Bivša dječja zvijezda s glumom se prestao baviti jer se 1987. s roditeljima preselio u Australiju.

- Živio sam u Melbourneu uz ocean, ali nisam naučio surfati zbog morskih peseka. Vratio sam se u Zagreb prije devet godina. Uhvatila me nostalgija, za domom - rekao nam je Alin. U Australiji je radio na radiopostaji, a imao je i bend Nostalgija, s kojim je svirao u našim centrima diljem zemlje. Izdali su album, a bili su i prateća grupa hrvatskim pjevačima koji su ondje nastupali. Danas, dodaje, ne radi jer ima primanja iz Australije. Ulogu u “Smogovcima” dobio je s devet godina.

- Jednog dana usred predavanja došao je režiser Milivoj Puhlovski s nekoliko ljudi i rekli su da trebaju dečka za ulogu Dade. Nisam se sramio, a glumiti sam znao jer sam pohađao ansambl dječje drame. Imao sam sreće jer imam malo veći nos, a tata mi se u seriji zvao Nosonja - prisjeća se Alin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog preseljenja nije nastavio s glumačkom karijerom. U Australiji je, kaže, filmska industrija jako slaba.

- Trebao sam se pojaviti u ratnim ‘Smogovcima’, ali je zbog novca to ipak propalo. Onda je lik Cobra nešto iskemijao i promijenio mi lice u seriji, tako da je moju ulogu dobio njegov brat Boris Mirković. Danas ga zafrkavam da mi je dužan honorar jer se probio zahvaljujući mojoj ulozi - kaže.

Njegovu majku u seriji glumila je Mira Furlan. Alin ju je, kaže, pokušao dobiti dok je živio vani, ali njezina menadžerica rekla mu je da je zauzeta.

- Baš mi se zamjerila. Kakva je to mama? - zapitao se Alin, koji je ime dobio po francuskom šamponu za kosu protiv peruti. Na ulici ga, po ulozi Dade, još prepoznaju, a sa snimanja serije najviše se sjeća scene u kojoj su se on i Marina igrali mame i tate.

- Marina mi je tada odvalila šamar i rekla da se kod njih doma to tako igra. Ponavljali smo taj kadar nekoliko puta jer nisam složio dovoljno iznenađujući pogled. Režiser je tada šapnuo Marini da me pošteno udari što je ona naravno i učinila - kaže Kavur. S Marinom, koja je danas sveučilišna profesorica, ne viđa se.

Dodaje da je jedina scena s kojom je imao problema je bila ona kada je trebao plakati. Kroz slamku su mu, kaže, puhnuli mentol u prahu u oči.

- Ponosan sam što sam dio te priče jer Smogovci su ostavili toliko uspomena - rekao je Alin koji je danas razveden i ima četvero djece te unuka.     

Veliki povratak

Početkom kolovoza u Hrvatskoj počinje snimanje nova tri filma o indijanskom poglavici iz plemena Apača prema romanima Karla Maya.

Legendarni Winnetou opet će jahati Paklenicom, Plitvičkim jezerima i Krkom te Velebitom i kanjonima Zrmanje, Vrlike... Planirano je da novi film bude prikazan u prosincu 2016. Kad je u Njemačkoj 1962. izašao prvi film, u jednom danu pogledala su ga tri milijuna gledatelja. Uspjeh je najviše iznenadio producenta filma Horsta Wendlandta kojem je ideju za film dao sin. On je naime bio ljubitelj djela Karla Maya, a Horst nije pročitao ni jednu njegovu knjigu. Zato nije ni vjerovao da će se Nijemci tako masovno zagrijati za nekog izmišljenog Indijanca. Pierre Brice, koji je utjelovio Winnetoua, na berlinskoj se premijeri filma prerušio u policajca kako bi mogao pobjeći obožavateljima.

- Nisam vjerovao da će film izazvati takvo oduševljenje. Svi su me pamtili samo po toj ulozi - rekao je svojedobno glumac koji je preminuo početkom lipnja. Od 1962. do 1968. na lokacijama u Hrvatskoj snimljeno je deset filmova o Winnetou, a u njima je zaigrao i naš glumac Ilija Ivezić (89). Tumačio je Meksikanca, ali i različite bandite i negativce. Srpski glumac Gojko Mitić (75) proslavio se igrajući Winnetoua u istočnonjemačkoj kinematografiji, kao i tumačeći likove indijanskih poglavica u više od 40-ak vesterna. Njegov prvi film “Sinovi Velike Medvjedice” samo je u Istočnoj Njemačkoj pogledalo 11 milijuna ljudi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama