Obavijesti

Show

Komentari 24

Njegova djela i danas žive: Po ovim ulogama ćemo ga pamtiti

Njegova djela i danas žive: Po ovim ulogama ćemo ga pamtiti
1

TUŽNA GODIŠNJICA Iza sebe je ostavio suprugu i troje djece iz prijašnjih brakova. Osim toga, ostavio je i brojne uloge koje će publika pamtiti i dugo nakon njegove smrti

VIDEO

Veliki čovjek, komičar i glumac svijet je napustio 11. kolovoza 2014. godine. Imao 63 godine kada se objesio u svojoj sobi o remen. Obdukcijom je pokazano da je patio od nesanice i anksioznosti. Robin je bio paranoičan i borio se s depresijom.

Iza sebe ostavio je suprugu Susan Schneider, kći Zeldu (28) i sina Codyja (25) koje je dobio u braku s Marshom Garces i Zacharyja (34)  kojeg je dobio u braku s Valerie Velardi.

Osim toga, ostavio je i brojne uloge koje će publika pamtiti i dugo nakon njegove smrti.

Mork & Mindy

Karijeru je počeo na televiziji, a prvu značajnu ulogu dobio je u seriji 'Mork & Mindy' koja se emitirala od 1978. do 1982. godine.

Dobro jutro, Vijetname

Prvu nominaciju za Oscar Robin Williams je dobio za ulogu u filmu 'Dobro jutro, Vijetnam' iz 1987. godine. Robin je igrao radijskog voditelja koji je bio angažiran da u vojnoj bazi u Vijetnamu humorističnim programom podigne moral umornim vojnicima.

Društvo mrtvih pjesnika

U filmu 'Društvo mrtvih pjesnika' iz 1989. godine, Robin Williams je igrao nekonvencionalnog profesora književnosti koji je studente naučio najvažnijoj lekciji života.

'Carpe diem' i danas je prva asocijacija na ovaj film, ali i na lik koji je Williams tumačio.

Gospođa Doubtfire

U filmu 'Gospođa Doubtfire' Robin Williams se vratio komediji, žanru u kojem se najbolje snalazio. Film je snimljen 1993. godine, a Robin je glumio oca koji se, zbog gubitka skrbništva nad djecom, prerušava u dadilju Doubtfire kako bi i dalje bio u blizini svoje djece.

Dobri Will Hunting

'Dobri Will Hunting' iz 1993. godine donio je Williamsu još jednu nominaciju za Oscara, a scenaristima i glumcima, Benu Afflecku i Mattu Damonu, Oscara za najbolji originalni scenarij.

U ovom filmu glumi psihijatra koji nekonvencionalnim metodama uspijeva 'popraviti problematičnog matematičkog genija Willa Huntinga.

Luda noć u muzeju: Tajna grobnice

Film 'Luda noć u muzeju: Tajna grobnice' je posljednji film u kojem se Robin pojavio kao glumac.

Osim što će ostati upamćen po sjajnim ulogama, Robin je bio uspješan i kao stand up komičar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin