Obavijesti

Show

Komentari 10

Nominacije za dodjelu Oscara: Trijumfirao je 'King's Speech'

Nominacije za dodjelu Oscara: Trijumfirao je 'King's Speech'
8

SVEČANA DODJELA NAGRADA BIT ĆE 27. VELJAČE Najviše nominacija za Oscar dobili su filmovi 'Kraljev govor' koji ima 12 nominacija i 'True Grit' s deset

VIDEO

Američka filmska akademija u utorak je objavila nominacije za 83. dodjelu nagrada Oscar koja će se 27. veljače održati u Kodak Theathreu u Los Angelesu. Film 'Kraljev govor' osvojio je najviše, odnosno, 12 nominacija, a glumac Colin Firth nominiran je u kategoriji najboljeg glumca zbog uloge u tom filmu. Slijede 'True Grit' s deset te 'Inception' i 'The Social Network'  s osam nominacija. U kategoriji najboljeg filma nominirani su filmovi 'Black Swan', 'The Fighter' , 'Inception', 'The Kids Are All Right', 'The King's Speech' (Kraljev govor), '127 Hours' , 'The Social Network' (Društvena mreža), 'Toy Story 3' (Priča o igračkama 3), 'True Grit' i 'Winter's Bone'. U kategoriji najboljeg animiranog filma nominirani su 'Kako izdresirati zmaja', 'The Illusionist' i 'Priča o igračkama 3'. 

Colin Firth dobit će Oscara za ulogu u filmu 'Kraljev govor'?

Za najboljeg glumca nominirani su Javier Bardem za ulogu u filmu 'Biutiful', Jeff Bridges za 'True Grit', Jesse Eisenberg za film 'Društvena mreža', Colin Firth i James Franco za '127 sati'.  U kategoriji najboljih glumica nominirane su Annette Bening, Nicole Kidman, Jennifer Lawrence, Natalie Portman i Michelle Williams.

Christianu Baleu smiješi se Oscar za ulogu u filmu 'Borac'

Kao najbolji sporedni glumci nominirani su Christian Bale za ulogu u filmu 'Borac', John Hawkes za ulogu u Winter's Bone, Jeremy Renner za 'The Town', Mark Ruffalo za 'The Kids Are All Right' i Geoffrey Rush za 'Kraljev govor'. Za nagradu najbolje sporedne glumice 'bore' se Amy Adams za ulogu u filmu 'Borac', Helena Bonham Carter za ulogu u 'Kraljev govor', Melissa Leo za ulogu u filmu Borac, Hailee Steinfeld za 'True Grit' i Jacki Weaver za 'Animal Kingdom'. 

Tko će biti najbolji redatelj?

U kategoriji za najboljeg redatelja nominirani su Darren Aronofsky za 'Black Swan', David O. Russell  za 'The Fighter', Tom Hooper  za film 'The King's Speech', David Fincher za 'The Social Network'  i Joel i Ethan Coen za 'True Grit'.

U kategoriji najboljeg stranog filma nominirani su 'Biutiful', 'Dogtoth', 'In a better World', 'Incendies' i 'Outside the Law'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško