Obavijesti

Show

Komentari 2

Nosi najprestižnije revije: Sara je zablistala na Cro A Porteru

Nosi najprestižnije revije: Sara je zablistala na Cro A Porteru
11

Gimnazijalka Sara inozemnu karijeru započela je u Parizu te je nosila revije poput Chanela, Diora i Elieja Saaba, a pistom se prošetala i u Lagerfeldovim kreacijama

VIDEO

Osjećam se uzbuđeno i zahvalno što imam priliku nositi najprestižnije revije u Parizu, kaže zagrebačka manekenka Sara Sorić (17).

Gimnazijalka Sara otvorila je i zatvorila reviju modne kuće Nebo na prvoj večeri Cro A Portera. Inozemnu karijeru započela je u Parizu i već je nosila revije poput Chanela, Diora i Elieja Saaba. Dok je nosila reviju kontroverznog dizajnera Karla Lagerfelda (82), iz prvog reda gledali su je glumica Vanessa Paradise, model Cara Delevingne i vozač F1 Lewis Hamilton.

- Karl je genijalac i čast je nositi Chanel. Nastavit ću suradnju s njim - zaključuje Sara.

Osim Sare, ali i slavnih domaćih manekenki poput Ljupke Gojić, Korine Login, Tanje Dragović i Kristine Sajko, po svjetskim modnim pistama šetale su i druge hrvatske manekenke. 

Jedna od njih je i Katarina Tutavac iz Opuzena. Katarina je nosila kreacije modnih imena poput Cavallija, Missonija, Prade, Chanela, Valentina i Miu Miu. Katarina živi u Kölnu, a često putuje u modne 'meke', Milano, Pariz, London i New York zbog revija. Od domaćih kreacija, nosila je Hippy Garden, Zigmana, Skoka, Pavlina i drugih. 

Instagram

Kristina Šalinović (25) iz Splita, odnosno iz Makarske, gdje je odrasla, s 15 godina došla je u Zagreb, gdje ju je na Cro A Porteru zamijetila Tihana Harapin-Zalepugin i lansirala ju u svijet mode. Njen strelovit uspjeh dogodio se nakon što ju je Marc Jacobs osobno odabrao da otvori reviju Louisa Vuittona na pariškom tjednu mode. Kasnije je prošetala pistom i za Vivienne Westwood, Osmana Yousefzada, Richarda Nicolla i Paula Smitha. Upoznala je mnoge svjetske zvijezde, a sprijateljila se i s Karlom Lagerfeldom. 

Instagram

Helena Šopar (29) iz Novalje živi u New Yorku. Iako je s manekenstvom započela relativno kasno, s 19 godina, danas je jedna od najpoznatijih domaćih manekenki koje su svoju karijeru izgradile na svjetskim modnim pistama. Helena se pojavljivala u časopisima poput Marie Claire i Glamour, a surađivala je s Donnom Karan i Galianom, između ostalih. Radila je kampanje za slavne brendove poput H&M, Bobbi Brown, Perrier, Christian Dior, Anthropologie i Old Navy.

Instagram

Karlovčanka Mateja Penava (30) s njujorškom adresom iza sebe ima preko 200 revija koje je odradila u svega nekoliko sezona. Nosila je Louisa Vuittona, Vivienne Westwood, Alexandera McQueena, Fendi, Chanel i mnoge druge. Svojedobno je slovila kao muza dizajnera Christiana Lacroixa. Bila je zaštitno lice proizvoda kuća Givenchy i Yves Sant Laurent te L'Oreala, čime je stekla status top modela. 

Danijel Berkovic/PIXSELL

Adrijana Dejanović (31) iz Svete Jane otišla je u New York s 19 godina u New York, od kuda je pokrenula svoju uspješnu manekensku karijeru. Od tada je svake godinu nosi revije vodećih svjetskih modnih kuća kao što su Chanel, Diane von Furstenberg, Marc Jacobs, Catherine Malandrino i Betsey Johnson, a snimila je i editorijale za magazine Elle, Harpers Bazaar, Numero, Jalouse i Nylon..

Bellissima

5 razloga zašto svaka mama treba brzo otići u Metro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti