Obavijesti

Show

Komentari 0

Nova generacija informacijsko-multimedijskih sustava

Nova generacija informacijsko-multimedijskih sustava
10

Opel Insignia, koja je upravo imala svoju svjetsku premijeru na Frankfurtskom sajmu automobila, predstavlja svoj posve novi kokpit i najnoviju generaciju informacijsko-multimedijskog sustava.

VIDEO

Nova generacija informacijsko-multimedijskih sustava: inovativni, intuitivni, individualni

• Novi informacijsko-multimedijski sustav s touchpad, govornom kontrolom i daljinskim kontrolama na upravljaču

• Radikalno pojednostavnjeno upravljanje s brojnim mogućnostima prilagodbe

• Informacijsko-multimedijski sustav s dodirnim zaslonom u boji dijagonale 8 inča na središnjoj konzoli

“Uz najnoviju generaciju informacijsko-multimedijskog sustava i moderno upravljanje putem touchpada nudimo mogućnosti zabave u vozilu koje su nenadiđene u ovoj klasi“, rekao je glavni izvršni direktor Opela, dr. Karl-Thomas Neumann. „Veliki zaslon, nekoliko gumba i inovativne mogućnosti povezivanja za doista individualnu mobilnost zajedno tvore čisti užitak u vožnji nove Insignije.“

Čist dizajn središnje konzole radi lakog upravljanja

Nova generacija informacijsko-multimedijskog sustava dio je linije IntelliLink predstavljene s Opel ADAM-om početkom ove godine. Zahvaljujući tehnologiji IntelliLink koja je iznimno laka za korištenje moguće je u automobil optimalno integrirati funkcije pametnog telefona. Kod Insignije vozač može odabrati između četiri različite mogućnosti funkcioniranja. Novim se sustavom Navi 900 Europa Touch može upravljati putem dodirnog zaslona u boji dijagonale 8 inča. Već na početnom zaslonu vozač može pristupiti svim ključnim funkcijama i podizbornicima, poput radijskih postaja, naziva pjesama, povezivanju s pametnim telefonom ili karti za 3D navigaciju, putem dodirnog zaslona, kao i putem gumba na upravljaču, govornim kontrolama ili putem posve novog touchpada.

Informacijsko-multimedijski sustav s touchpadom: prst pokazuje put

Touchpad je ergonomski integriran u središnju konzolu i nudi posve nov način brzog i intuitivnog pristupanja informacijsko-multimedijskom sustavu. Njegova površina osjetljiva na dodir prepoznaje rukopis i promptno reagira na pokrete prsta, lagano vibrirajući radi zamjetne haptičke povratne informacije što čini upravljanje novom generacijom informacijsko-multimedijskih sustava dječjom igrom, a pritom ne odvraća pažnju vozača od praćenja prometa.

Vozači Insignije osim putem gumba, dodirnog zaslona i touchpada na središnjoj konzoli, mogu kontrolirati najnoviju generaciju informacijsko-multimedijskog sustava putem novodizajniranih i praktično raspoređenih kontrola na upravljaču kao i putem govornih naredbi. Napredna funkcija prepoznavanja govora može se aktivirati jednostavnim pritiskom gumba na upravljaču.

Ploča s instrumentima sa središnjim zaslonom u boji

I novodizajnirana ploča s instrumentima sa zaslonom u boji maksimalne dijagonale 8 inča pridonosi vozačevu optimalnom pregledu podataka. Osim klasičnih podataka poput brzine, broja okretaja u minuti i razine goriva u spremniku, vozaču su izravno predočene i druge pojedinosti koje sam odabire, npr. oni koji se tiču navigacije, korištenja pametnog telefona i audiomogućnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...