Show

Komentari 39

Nova Miss Universe: 'Žene kao ja nikad nisu smatrali lijepima'

Nova Miss Universe: 'Žene kao ja nikad nisu smatrali lijepima'

Mislim da smo najmoćnija bića na svijetu i da bi nam trebalo pružiti svaku priliku. To je ono čemu bismo trebali učiti ove mlade djevojke. Ništa nije toliko važno kao zauzimanje prostora u društvu, kaže Zozibini

Miss Universe jedno je od najuglednijih natjecanja ljepote na svijetu, a sinoć je doživjelo svoje povijesno izdanje. Prvi put u povijesti titula najljepše pripala je djevojci iz Afrike, Zozibini Tunzi (26).

POGLEDAJTE VIDEO:

Zozbini ima fakultetsku diplomu studija odnosa s javnošću, a u svojoj je zemlji poznata aktivistica za rodnu jednakost. Društvene mreže koristi kao platformu za razvijanje mišljenja protiv diskriminacije te je zagovornik prirodne ljepote i ohrabruje žene da budu prirodne i ono što jesu.

- Želi promijeniti priču o rodnim stereotipima. Ponosna je zagovornica prirodne ljepote i potiče žene da vole sebe upravo onakve kakve jesu - piše u njezinoj biografiji. Od ostalih djevojka na natjecanju ju je izdvajala njezina frizura. Izrazito je popularna i na društvenim mrežama te je na Instagramu prati više od 700 tisuća ljudi. 

- Odrasla sam u svijetu u kojem žena koja izgleda poput mene, s mojom bojom kože i mojom kosom, se nikada nije smatrala lijepom. Mislim da je vrijeme da to danas prestane. Mislim da smo najmoćnija bića na svijetu i da bi nam trebalo pružiti svaku priliku. To je ono čemu bismo trebali učiti ove mlade djevojke. Zauzeti prostor. Ništa nije toliko važno kao zauzimanje prostora u društvu - rekla je Tunzi. 

Titulu prve pratilje ponijela je Miss Portorika, a druga je bila Miss Meksika, a Hrvatsku je predstavljala Mia Rkman (22) i ušla je u top 20.

POGLEDAJTE GALERIJU:

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

 

Najčitaniji članci