Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
167 komentara

Milan na sudu izborio pobjedu za ravnopravno roditeljstvo

Prema novoj presudi dječak će naizmjenično živjeti s majkom Severinom Kojić sedam dana, a zatim će jednako vremena provesti kod oca Popovića.

Foto: Dalibor Urukalović/Borna Filić/Pixsell
167 komentara

Sutkinja Općinskog građanskog suda Verica Nikić nepravomoćno je presudila da sin Aleksandar (6) boravi kod oca Milana Popovića (51) prvi i treći tjedan u mjesecu, u kontinuitetu od nedjelje u 20 sati do nedjelje u 20 sati te da roditelji po principu pola-pola dijele dijete tijekom zimskih i ljetnih praznika.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Prema novoj presudi dječak će naizmjenično živjeti s majkom Severinom Kojić (45) sedam dana, a zatim će jednako vremena provesti kod oca Popovića. Usto sutkinja je promijenila odluku da će se susreti i druženja Aleksandra i oca odvijati dva tjedna ljeti. Oni će odsada zajedno provesti prva dva tjedna u srpnju i kolovozu ove godine, a druga dva tjedna oba mjeseca će biti s majkom. Popović je danas bio na izricanju presude, a pjevačica se nije pojavila. 

Foto: Borna Filic/PIXSELL NIJE DOŠLA Popović je bio na današnjem izricanju presude, a Severina se nije pojavila - Ovo je presedan, revolucija, pobjeda ravnopravnog roditeljstva. Što je najvažnije, pobjeda djece rastavljenih roditelja - izjavio je Milan prošlog mjeseca nakon presude sutkinje Marine Parać Garma  na Općinskom sudu u Zagrebu. On je tražio od suda da definira što je zajednička roditeljska skrb i da ih propiše u rješenje. Tada je rekao kako ga Severina nije obavještavala o dječakovu zdravstvenom stanju, a po rješenju koje je donio sud pjevačica ga je dužna obavijestiti o djetetovu stanju najkasnije u roku od dva sata od postavljanja liječničke dijagnoze.

Osim toga, ako je jedan roditelj spriječen biti s djetetom dulje od 48 sati u kontinuitetu, dužan je o tome obavijestiti drugog roditelja i omogućiti da dijete tad boravi s njim.  Time drugi roditelj ima prednost pred ostalim članovima obitelji. To je ono za što se svi očevi bore. Majka kaže da će ga ostaviti baki, a ovo kaže: 'Ne, otac je ispred. Moraš ga nazvati' - ispričao je.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL - Kada je Severina vidjela ovo rješenje, jako se uzrujala - rekao je i objasnio kako je i dalje na snazi stara presuda.

- Ovo je samo dopuna staroj presudi. Po staroj ga viđam svaki drugi vikend i svaku drugu srijedu - rekao je Popović. Menadžer pjevačice Tomica Petrović komentirao je kako je Severina 'izborila prvostupanjsku pobjedu' u procesu koji se vodi kod sutkinje Marine Parać Garma. Ona je, kaže Petrović, ostavila na snazi dosadašnju odluku prema kojoj Aleksandar živi s majkom u Zagrebu, a dodatno je uredila komunikaciju između roditelja, koji su dosad komunicirali isključivo SMS-ovima i elektroničkom poštom.

Naši partneri pišu
Message