Milan na sudu izborio pobjedu za ravnopravno roditeljstvo | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 167

Milan na sudu izborio pobjedu za ravnopravno roditeljstvo

Milan na sudu izborio pobjedu za ravnopravno roditeljstvo
5

Prema novoj presudi dječak će naizmjenično živjeti s majkom Severinom Kojić sedam dana, a zatim će jednako vremena provesti kod oca Popovića.

VIDEO

Sutkinja Općinskog građanskog suda Verica Nikić nepravomoćno je presudila da sin Aleksandar (6) boravi kod oca Milana Popovića (51) prvi i treći tjedan u mjesecu, u kontinuitetu od nedjelje u 20 sati do nedjelje u 20 sati te da roditelji po principu pola-pola dijele dijete tijekom zimskih i ljetnih praznika.

Prema novoj presudi dječak će naizmjenično živjeti s majkom Severinom Kojić (45) sedam dana, a zatim će jednako vremena provesti kod oca Popovića. Usto sutkinja je promijenila odluku da će se susreti i druženja Aleksandra i oca odvijati dva tjedna ljeti. Oni će odsada zajedno provesti prva dva tjedna u srpnju i kolovozu ove godine, a druga dva tjedna oba mjeseca će biti s majkom. Popović je danas bio na izricanju presude, a pjevačica se nije pojavila. 

- Ovo je presedan, revolucija, pobjeda ravnopravnog roditeljstva. Što je najvažnije, pobjeda djece rastavljenih roditelja - izjavio je Milan prošlog mjeseca nakon presude sutkinje Marine Parać Garma  na Općinskom sudu u Zagrebu. On je tražio od suda da definira što je zajednička roditeljska skrb i da ih propiše u rješenje. Tada je rekao kako ga Severina nije obavještavala o dječakovu zdravstvenom stanju, a po rješenju koje je donio sud pjevačica ga je dužna obavijestiti o djetetovu stanju najkasnije u roku od dva sata od postavljanja liječničke dijagnoze.

Osim toga, ako je jedan roditelj spriječen biti s djetetom dulje od 48 sati u kontinuitetu, dužan je o tome obavijestiti drugog roditelja i omogućiti da dijete tad boravi s njim.  Time drugi roditelj ima prednost pred ostalim članovima obitelji. To je ono za što se svi očevi bore. Majka kaže da će ga ostaviti baki, a ovo kaže: 'Ne, otac je ispred. Moraš ga nazvati' - ispričao je.

- Kada je Severina vidjela ovo rješenje, jako se uzrujala - rekao je i objasnio kako je i dalje na snazi stara presuda.

- Ovo je samo dopuna staroj presudi. Po staroj ga viđam svaki drugi vikend i svaku drugu srijedu - rekao je Popović. Menadžer pjevačice Tomica Petrović komentirao je kako je Severina 'izborila prvostupanjsku pobjedu' u procesu koji se vodi kod sutkinje Marine Parać Garma. Ona je, kaže Petrović, ostavila na snazi dosadašnju odluku prema kojoj Aleksandar živi s majkom u Zagrebu, a dodatno je uredila komunikaciju između roditelja, koji su dosad komunicirali isključivo SMS-ovima i elektroničkom poštom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 167

VIDEO

Blankin muž oglasio se nakon 'afere ženske noge': 'Odgovor na upitnike, večer za uokviriti!'
VIRALNI PRIZOR IZ SOBE

Blankin muž oglasio se nakon 'afere ženske noge': 'Odgovor na upitnike, večer za uokviriti!'

Dok se javljao preko video poziva u emisiju, par ženskih nogu pojavio se u kadru. Kad je Ruben Van Gucht shvatio što se događa, pokušao je sve prikriti...

Znate li koje je pravo ime Doris Dragović? Zoran Škugor nam je ispričao sve detalje o promjeni
IMA NEŠTO U TOME...

Znate li koje je pravo ime Doris Dragović? Zoran Škugor nam je ispričao sve detalje o promjeni

Rekao sam joj, ako se dogovorimo za suradnju, da predlažem da joj promijenimo ime, kazao nam je Zoran Škugor
Slavnog oca nije vidjela čak 11 godina, odrekla se prezimena: Evo kako se Suri sad preziva...
LETAK SVE OTKRIO

Slavnog oca nije vidjela čak 11 godina, odrekla se prezimena: Evo kako se Suri sad preziva...

Kada je prije par mjeseci Suri Cruise napunila 18 godina, strani mediji su pisali da će se odreći prezimena slavnog oca. Na njenoj maturi prozvali su je sasvim drugim prezimenom...