Obavijesti

Show

Komentari 0

Novi Top Gun prestigao Titanic na listi najuspješnijih filmova

Novi Top Gun prestigao Titanic na listi najuspješnijih filmova
2

Otkako je počelo njegovo prikazivanje u svibnju film je oborio novi rekord već prvog vikenda s 1,1 milijardu kuna. Deset tjedana nije se pomaknuo s prvih pet vikend ljestvica u SAD-u

'Top Gun: Maverick' i dalje obara rekorde, a ovaj tjedan nadmašio je i 'Jurassic World' i 'Titanic' te postao sedmi film s najvećom zaradom svih vremena, piše Variety.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Nastavak hita iz 1986. godine zaradio je 4,8 milijardi kuna u SAD-u od početka prikazivanja 27. svibnja ove godine. Njegova globalna zarada na kino blagajnama iznosi 9,9 milijardi kuna, što je dovoljno da bude 13. film s najvećom zaradom ikada snimljen, a time je prešao i 'Titanic'.

'Titanic' je jedna od najvećih uspješnica u povijesti kino blagajni, a zaradio je 4,4 milijardi kuna u svom izvornom izdanju 1997. godine.

'Top Gun' je prestigao 'Titanic' kao najveći film Paramount studija u njegovoj 110-godišnjoj povijesti. Međutim, ep katastrofe Jamesa Camerona još uvijek nadmašuje avanturu borbenog zrakoplova Toma Cruisea (60) izvan Sjeverne Amerike s 11 milijardi kuna na međunarodnim kino blagajnama i 16 milijardi kuna globalno.

Katie Holmes iznenadila publiku kada se skinula u novom filmu koji je režirala i producirala...
Katie Holmes iznenadila publiku kada se skinula u novom filmu koji je režirala i producirala...

Impresivno je da je 'Top Gun: Maverick' prodao sličan broj ulaznica u inozemstvu kao i u SAD-u, a međunarodna vrijednost filma iznosi pet milijardi kuna.