Obavijesti

Show

Komentari 9

Obitelj i kolege: Uvijek prerano odu dobri ljudi...

Obitelj i kolege: Uvijek prerano odu dobri ljudi...
6

Među obitelji i kolegama vlada nevjerica jer je, svi se slažu, otišao uistinu velik čovjek. Svi su složni da je njegova smrt gubitak za Hrvatsku i za Split

VIDEO

Ne znam što da kažem. Njegovim odlaskom Split kao da manje vrijedi. Bio je predivan čovjek, uvijek dobro raspoložen i to je prenosio na sve oko sebe, rekao je potresen Oliver Dragojević o svom prijatelju Borisu Dvorniku. Njegovi prijatelji i kolege teško su nalazili riječi. Otišao je veliki glumac i čovjek.
- Mi nemamo više takvoga glumca. Dugo će proći vremena dok se jedan takav ne rodi. Bio je poput katedrale. Imao je sve i izvana i iznutra. Da je mogao živjeti bez Splita, otišao bi u Ameriku i danas bi bio najbolji glumac na svijetu. Možda bi još bio živ - rekao je Borisov bliski prijatelj Antun Vrdoljak.
- Bio je simbol Splita i Dalmacije. Bio je pravi čovjek. Uvijek prerano odu pravi ljudi. Smrt je takva, nepredvidiva. Ali ako nekog voliš, on nikad ne umre, nego u tebi živi vječno - rekao je Mate Mišo Kovač. Skladatelj i suvlasnik AVA produkcije Tonči Huljić je šokiran.
- Jako mi je teško. Pogotovo što je zadnju ulogu odglumio u 'Ratkajevima’. Prije nekoliko mjeseci izrazio je želju da glumi u seriji. Rekao mi je doslovno: 'Želio bih prije smrti igrati u Ratkajevima’ - tužnim glasom rekao je Tonči Huljić. Redatelj “Ponosa Ratkajevih” Branko Ivanda ne krije tugu.
- Boris je u srijedu završio sa snimanjem. On je izvrstan suradnik i djelovao je kao da se oporavio od bolesti - kaže Ivanda. Boris se prije nekoliko dana čuo i s kolegicom i prijateljicom Nadom Gačešić-Livaković. S njom i sa Žarkom Radićem Jastrebom glumio je u seriji “Kapelski kresovi” 1974.
- Šokirana sam. Ne mogu vjerovati da ga nema. Trebali smo se vidjeti poslije Usrksa - kaže Nada. Vijest je šokirala i Aljošu Vučkovića, koji trenutačno snima u Srbiji.
- Javio mi je prijatelj iz Splita. U seriji 'Bolji život’ Boris mi je igrao oca, a Semka Sokolović Bertok mamu. U deset dana ostao sam i bez mame i tate - rekao je Aljoša.
Špiro Guberina koji je s Borisom glumio u "Velom mistu" kaže kako je Boris bio divan glumac, kolega i prijatelj, a da je nezamjenjiv slaže se i Ivo Gregurević.
- Ako nas odozgora čuje: 'Pape, bio si čovjek i po’. Moja prva profesionalna uloga je bila da glumim njegovu kćer - kaže Nives Ivanković o suradnji s Borisom.

ROKO OTIŠAO ZA SVOJOM CICIBELOM
Dvornik je bio omiljen glumac piscu Miljenku Smoji. Snimajući seriju “Naše malo misto”, razvilo se prijateljstvo među njima. Ako Boris nije snimao izvan Splita, svakodnevno bi se sastajali u kavani splitskog hotela Belvedere. Smoje je Borisa zvao Roko, a on njega Striče. Dvornik je igrao Roka u drami “Roko i Cicibela” sa Semkom Sokolović Bertok, koja je umrla prije dva tjedna.

ZANIMLJIVO O BORISU
>>> Borisa su mlade kolege iz splitskog HNK zvali Pape. Obožavali su glumiti s njim i većini je bio veliki životni uzor.
>>> Boris je s Oliverom snimio “Nadalinu” 1980. Sa sinom Deanom i pjesmom “Balada o Šarku” nastupio je na Splitskom festivalu 1999. godine
>>> Zavidan glumački talent donio mu je brojne nagrade. Prvu nagradu za životno djelo dobio je 1990. još u bivšoj Jugoslaviji.
>>> Tri Zlatne arene Boris je dobio za filmove koje je radio s prijateljem Antunom Vrdoljakom. Prvu je dobio 1969. godine.
>>> Boris je bio prvi gost emisije “Nedjeljom u 2” koji je nakon intervjua otišao na ručak kod mame Aleksandra Stankovića.
>>> Boris je za sebe znao reći da je bio teški pijanac, a da je počeo piti kad je ušao u Sabor. Izliječio se ovisnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...