Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Obitelj Vjekoslava Šuteja: Kako ići dalje bez njega?

Komemoracija i sprovod Vjekoslava Šuteja bit će u srijedu. Očekuje se dolazak njegovih prijatelja, brojnih slavnih glazbenika iz cijelog svijeta...

Željko Hladika/VL
Foto: Željko Hladika/VL
5 komentara

Vjekoslav i ja bili smo u braku više od dvadeset godina. Ovo su teški trenuci za mene i našu kćer Alemku. Ona je jako potresena, nemojte je danas ni zvati, rekla je Linela Šutej, prva supruga maestra Vjekoslava Šuteja. Njegova druga supruga Ivana (32) uopće nije bila raspoložena za razgovor.
- Oni su sada u svojoj boli i to treba poštovati - rekao je Šutejev dobar prijatelj, ravnatelj K. D.-a “V. Lisinski” Dražen Siriščević.
Ivana Šutej provela je dan dogovarajući se s predstavnicima Zagrebačke filharmonije, Grada Zagreba i Gradskih groblja oko sprovoda. Komemoracija će biti u srijedu u 10 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu, a sprovod u 12.30 na Mirogoju.
- Ovo je iznimna situacija jer je maestro bio svjetska zvijezda. Treba dati vremena njegovim prijateljima da dođu u Zagreb - rekla je voditeljica promidžbe Zagrebačke filharmonije, koja će se oprostiti od šefa “Adagiom za gudače” Samuela Barbera u petak u “Lisinskom”. Dirigirat će Schlomo Mintz, a Monika Leskovar svirat će violončelo. Obitelji Šutej stižu brojni brzojavi sućuti.
“Ostali smo bez jednoga od nekolicine istaknutih glazbenika ovog vremena, a njegove interpretacije ostat će nam u trajnoj uspomeni”, napisao je ministar kulture Božo Biškupić, dodavši da s obitelji suosjećaju i Šutejevi prijatelji Montserrat Caballe, Placido Domingo, Ramon Vargas, Diana Ross te hrvatski umjetnici. Brzojav je poslala i premijerka J. Kosor.

CARRERAS ĆE ŠUTEJU POSVETITI KONCERT U ARENI
Brojnim astupima u inozemstvu promovirao je hrvatsku glazbu izgrađujući nacionalni glazbeni identitet, napisao je u brzojavu sućuti predsjednik Stipe Mesić. Tenor Jose Carreras žali za Šutejem, za kojeg je govorio da ima srce ratnika.

Naši partneri pišu
Message