Obavijesti

Show

Komentari 34

Očevi od formata: S djecom su po cijele dane dok majke rade

Očevi od formata: S djecom su po cijele dane dok majke rade
6

MOJ TATA NA PORODILJNOM Dražen Čuček, Ivica Pucar i Ivan Skorin: Ostali su kod kuće s djecom, nisu znali kako će se nositi s time, ali bi ponovili iskustva

VIDEO

Trebao sam ostati šest mjeseci s njom, ali sam ostao cijelu prvu godinu stjecajem okolnosti, kaže Dražen Čuček (47), glumac zagrebačkoga kazališta Komedija.

Kako se njegova supruga Jelena Veljača sedam tjedana nakon porođaja vratila na snimanje serije “Prava žena” za RTL televiziju, Dražen se brinuo za njihovu kćer. U njihovoj zajednici sve je organizirano kao švicarski sat, ali je opet Dražen imao veliku odgovornost, što mu i Jelena priznaje.

- Imam genijalnog muža, imamo i baku, odnosno moju mamu. Ona je još mlada, vitalna, agilna, smirena... Bake krasno znaju s unucima, tako da Dražen i ja ponekad možemo negdje otići. Međutim, priroda je to savršeno posložila. Nakon što smo odvojene samo nekoliko sati, Lena mi toliko nedostaje i moram biti s njom - rekla je Jelena u vrijeme kada se vratila na posao.

Tata Dražen bi, ističe, cijelo iskustvo ponovio, a ono najvažnije što je izvukao iz toga je priprema na promjene.

Svim muškarcima bih preporučio da ostanu samo sedam dana kod kuće nakon što dobiju dijete. Odmah će im biti sve jasno u životu i shvatit će da su žene nevjerojatne, rekao nam je Čučekov kolega, Ivica Pucar (42).

Glumac je iskusio čari roditeljskog dopusta kada je četiri mjeseca ostao kod kuće sa sinom Ivanom jer je njegova supruga Nikolina, inače profesorica latinskog jezika, morala početi raditi.

- Moj ostanak kod kuće bila je zajednička odluka. Meni je to bilo neponovljivo teško iskustvo, ali opet u njemu ništa ne bih promijenio. Roditelji uvijek govore kako je to sve divno i slatko, rijetko tko kaže da je teško. Pogotovo je teško kad je moja majka u Zadru, a punica još radi. Prednost druženja s Ivanom je što smo postali bliski. Kad si kod kuće s djetetom, moraš biti menadžer dana non-stop, sve ti odlučuješ. Ne možeš reći: ‘Pričekaj malo!’. Moraš pripremiti hranu, odmah promijeniti pelenu. Sve mora biti sad i odmah - priča Ivica, koji je imao telefonsku pomoć.

Prva sinova riječ bila je tata

- Na otvorenoj liniji imao sam i mamu i punicu. Jaslice su mi tada bile preokrutne, iako me sin sada, kad ima godinu i pol, već počeo ignorirati u parku kad vidi svoju ekipu - rekao nam je Ivica.

Dodao je da je nakon ovog iskustva iznova shvatio da su žene superiornija bića.

- To je, čini se, njima u prirodi - dodaje mudro glumac HNK Varaždin kojem je srce naraslo kao kuća jer je prva riječ njegova sina bila “tata”.

Novinar Ivan Skorin (33) preporučuje iskustvo roditeljskog dopusta svim očevima. Njegovo provedeno vrijeme s kćeri Anicom (2) ponovio bi bez razmišljanja, a bio je na roditeljskom dopustu tri mjeseca.

- Iskustvo je bilo toliko dobro da ga od tada preporučujem apsolutno svim tatama koje znam. Ponekad me uzruja koliko očeva ne zna kakve sve mogućnosti postoje. Svi uzmu zdravo za gotovo ‘mama je na porodiljnom dvanaest mjeseci’ i to je to. A zapravo to uopće nije tako, čak i ako je mama bila dvanaest mjeseci, tate mogu iskoristiti ta svoja, nazovimo ih dodatna, dva mjeseca bilo kad do djetetove osme godine - kaže Ivan, koji za posebne trenutke izdvaja igranje po kući i parkićima.

Zbližavanje u najranijoj dobi

- Kad si cijeli dan s njom, vidiš i doživiš plač, nervozu i umor, a kad je tješiš i smiruješ, posebno se povežete - ističe novinar.

Najteže mu je bilo odviknuti se novih usvojenih navika.

- Nakon ta tri mjeseca, kad sam se morao vratiti na posao, znao sam da ću je viđati puno manje nego što želim. Bilo mi je teško odvikavanje od popodnevnog sna jer dok sam bio na dopustu, kad je Anica išla spavati, pratio sam njezin ritam. Spavala je od 13 do 15 sati. Eh, da, to su bili dani - smije se Ivan, a najsretniji je što je na vrijeme odradio dopust koji je bio idealan za zbližavanje u njezinoj najranijoj dobi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja