Obavijesti

Show

Komentari 101

Obitelj i prijatelji opraštaju se od Kiće: 'Falit će, bio je najveći'

Obitelj i prijatelji opraštaju se od Kiće: 'Falit će, bio je najveći'
7

Bio je društven, natprosječno duhovit, a kakav je bio kao pjevač to ionako svi znaju. Bio je najveći zabavljač na ovim prostorima. Takvih kao on nije bilo i neće biti, rekao nam je Duško Lokin

VIDEO

Glazbenik Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je jutros u 6.50 sati u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a u kojoj je ležao već tri mjeseca. Imao je 76 godina. Od njega su se odmah oprostili njegovi najbliži i dugogodišnji suradnici i prijatelji. 

POGLEDAJTE VIDEO: 'Bio je najveći zabavljač na ovim prostorima'

Pokretanje videa...

Kićo Slabinac 01:03

Njegov sin Ivan, također glazbenik, jedva je smogao snage išta reći. 

- Ne mogu pričati - rekao je u suzama.

Pjevač Duško Lokin (77) bio je u nevjerici kad smo ga nazvali. 

- Nadali smo se najboljem, ali očito su prognoze bile preoptimistične. Bili smo prijatelji od 1972., 1973. godine kad smo išli na turneju po Njemačkoj. Mjesec dana smo se družili i stvarno sprijateljili. Zadnjih 15 godina bili smo na skoro svim turnejama po dijaspori. Ma, prije godinu i pol sam ja organizirao turneju po Australiji i on je išao - rekao nam je Lokin pa nastavio: 

- Bio je društven, natprosječno duhovit, a kakav je bio kao pjevač to ionako svi znaju. Bio je najveći zabavljač na ovim prostorima. Takvih kao on nije bilo i neće biti. Falit će mi, naravno da će mi faliti. Ali najviše će nedostajati svojoj obitelji i mnogobrojnoj publici koju je imao širom svijeta - rekao nam je.

Skladatelj, pjesnik i voditelj Mario Mihaljević od Kiće se oprostio pjesmom. 

Jacques se oprostio od svog dragog suradnika. 

Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa na Facebooku je napisao. 

- S velikom tugom javljamo kako je Krunoslav Kićo Slabinac, legenda tamburaške, zabavne i popularne glazbe, preminuo u 77. godini života. S više od 500 snimljenih pjesama na brojnim singl i LP pločama te CD-ima među kojima je otpjevao evergreene zabavne i narodne glazbe, Kićo Slabinac je ostavio nezaobilazan trag u hrvatskoj glazbenoj baštini. Osim kao sjajan pjevač istaknuo se tijekom života i kao najbolji promotor svoga kraja, a pored brojnih nagrada i diskografskih priznanja dobitnik je i Nagrade za životno djelo ostvareno u području kulture koju mu je dodijelila Osječko–baranjska županija. Krunoslav Kićo Slabinac, poput mnogih svojih kolega s pedeset i više godina karijere, nije znao za mirovinu i najveća želja mu je bila nastupati dokle god je živ. Želja mu je ispunjena, a mi ćemo zauvijek biti počašćeni što smo imali prilike surađivati s njim

Emotivan je zbog odlaska kolege bio i glazbenik Ante Gelo.

Neda Ukraden prisjetila se davnih dana. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden)

Kontaktirali smo i kardiokirurga prof.dr. Hrvoja Gašparovića, koji je krajem srpnja ugradio Kići tri srčane premosnice.

Umro je Krunoslav Kićo Slabinac
Umro je Krunoslav Kićo Slabinac

- Unatoč svim najboljim metodama liječenja, kako kirurškog, tako i intenzivističkog, biologija višestrukih komorbiditeta Kiće Slabinca nadjačala je, nažalost, sve naše napore - rekao nam je Gašparović.

Žarko Bašić/Pixsell

Dugogodišnji glazbenikov prijatelj i suradnik Miran Glinac s Kićom se čuo dok ga nisu operirali na Rebru.

- Bio je jako optimističan. Zafrkant, cijeli odjel u bolnici je nasmijavao svojim šalama. Bio je ne samo prijatelj nego i član moje obitelji, kao i ja njegove. Kao glazbenik je bio vrh vrhova, a privatno izuzetan veseljak, čovjek široke ruke, uvijek je bio tu za pomoć prijatelju. Svi su ga voljeli – kaže Miran.

Estradni menadžer Zoran Škugor Kiću je znao 40-ak godina. Zadnji put vidjeli su se na piću prije godinu dana u kafiću u Zagrebu. Planirali su raditi koncerte u dvoranama povodom 50 godina Kićine glazbene karijere.

- Žao mi je što se to nije ostvarilo. Kićo je bio duhovit, pun viceva, često se zezao. Druženje s njim bilo je više nego ugodno, nisu bile teške teme. Bio je velik zafrkant – kaže nam Škugor.

Njegov dugogodišnji suradnik i kolega Miroslav Škoro oglasio se na svome Facebooku.

S glazbenikom se na Instagramu oprostila i Nina Badrić (48).

- Izuzetan glazbenik, izuzetan pjevač, nevjerojatno duhovit čovjek, veliki zabavljač. Jedna od najvećih legendi koje smo imali.... Živjet ćeš zauvijek kroz svoje nezaboravne pjesme. Počivao u miru dragi naš Kićo - napisala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Badrić (@badrich)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor