Obavijesti

Show

Komentari 428

Od prvog spota do danas: Je li ih sram kad se sjete početaka?

Od prvog spota do danas: Je li ih sram kad se sjete početaka?
1

Maja Šuput nekad je bila crvenokosa slatkica, a Giuliano, Tony Cetinski i Gibonni imali su probušene uši i duge kose. Gotovo svi muški izvođači nosili su 'lokne'

VIDEO

Ove domaće zvijezde 'haraju' glazbenom scenom već nekoliko desetljeća tijekom kojih su promijenili razne stilove. Iako njihove pjesme jako dobro znamo, neke od njih teško bismo prepoznali kada bi vidjeli snimke s početka karijere.

Tony Cetinski

Svoju pjevačku karijeru Tony Cetinski (47) je započeo kad je imao 15 godina, a 1990. godine izdao je prvi album 'Srce ne laže'. Nekoć je nosio dugu kosu i lokne, a imao je i probušene uši.

Tony Cetinski: Nema problema (1990.)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tony Cetinski: Od trnja do zvijezda (2016.)

Severina

Prvi album Severina (44) je snimila još kao tinejdžerica 1989. godine. Godinu kasnije nastupa na Splitskom festivalu s pjesmom 'Vodi me na ples'. Pjevačica je tijekom karijere promjenila nekoliko frizura i boje kose, a vitku liniju zadržala je i danas.

Severina: Vodi me na ples (1990.)

Severina feat. Sajsi MC: Silikoni (2016.)

Jelena Rozga

Kad joj je bilo 18, postala je pjevačica Magazina. Solo karijeru je započela 2006. godine otkad njeguje stil koji 'fura' još i danas. Na početku karijere Jelena Rozga (39) je imala dugu kosu i lokne.

Magazin: Suze biserne (1996.)

Jelena Rozga: Moderna žena (2016.)

Indira Levak

Javnosti je postala poznata kao vokal dance grupe Colonia. Indira Levak (43) bila je crnka s bijelim pramenovima, a danas nosi kratku plavu kosu.

Colonia: Vatra i led (1997.)

Colonia i Slavonia band: Zlarni dvori (2016.)

Danijela Martinović

Kao i Rozga, Danijela Martinović (45) postala je poznata kao pjevačica Magazina, a nakon toga krenula je u solo karijeru. Nastupila je i na Eurosongu s pjesmom 'Neka mi ne svane' i osvojila 5. mjesto. Danijela je i danas vrckava kao na početku karijere, boju kose nije mjenjala te je zadržala mladenački izgled.

Magazin: Svileni (1991.)

Danijela Martinović: Volim barabu (2016.)

Ivana Banfić

Publici se predstavila pod umjetničkim imenom I BEE, a prvi album izdala je 1991. godine. Kako je dance scena polako nestala, Ivana Banfić (47) promijenila je glazbeni, ali i fizički izgled.

I BEE: Šumica (1994.)

Ivana Banfić: Ranjena (2016.)

Giuliano

Pjevao je u nekoliko splitskih sastava prije nego što je počeo nastupati pod imenom Giuliano (43). Prvi album izdao je 1995. godine kada je njegovao 'vilenjački stil'. Giuliano je imao dugu kosu koja je bila uredno počešljana, a šiške su bile svezane na zatiljku. Pjevač je već duže vrijeme vjeran kratkoj frizuri te više ne nosi naušnice.

Giuliano: Tama (1995.)

Giuliano: Veći od ljubavi (2015.)

Thompson

Marko Perković Thompson (50) predstavio se publici prije 25 godina pjesmom 'Bojna Čavoglave'. Postao je poznat i nastavio pjevati domoljubne pjesme. Posljednji singl koji je izdao je 'Samo je ljubav tajna dvaju svjetova', a Thompson je skratio kovrčavu kosu te počeo 'furati' rokerski stil.

Thompson: Bojna Čavoglave (1991.)

Thompson: Samo je ljubav tajna dvaju svjetova (2013.)

Gibonni

Zlatan Stipišić osamdesetih je pjevao u Osmom putniku, a devedestih počinje solo karijeru pod imenom Gibonni (48). Tada je imao dugu smeđu kosu i šiške, nosio je i naušnice te izgledao kao glam-rocker. Danas je Gibo posvećen potpuno drugačijem stilu. Naime, ima nešto kraću kosu i bradu te često nosi pletene kape.

Osmi putnik: Mi smo majstori (1988.)

Gibonni: Udica (2016.)

Maja Šuput

Prvo je zaplesala u spotu 'Sherry Sherry' dance zvijezde Veline, a nakon toga je počela pjevati u grupi Enjoy. Iz tog razdoblja pamtimo je kao crvenokosu slatkicu, a danas izgleda potpuno drugačije. Maja Šuput (37) ima plavu kosu, nosi izazovnu odjeću, ima uspješnu glazbenu karijeru i pjeva po svadbama.

Maja Šuput & Enjoy: Baby (2000.)

Maja Šuput: Premija (2017.)

Jacques Houdek

Publici se predstavio na Dori 2002. godine s pjesmom 'Čarolija'. Jacques Houdek (35) tada je imao vrlo upečatljivu frizuru te je bio puno mršaviji. Imao je crnu kosu s bijelim pramenovima koju je 'nagelirao'.

Jacques Houdek: Čarolija (2002.)

Jacques Houdek: Kraljica (2016.)

Jasmin Stavros

Kad mu je bilo 15, Jasmin Stavros (62) je svirao bubnjeve u brojnim splitskim grupama, a nakon toga bio je studijski bubnjar u Jugotonu. Osamdesetih godina u New Yorku je završio privatnu jazz akademiju te kao najbolji student iz Europe dobio zelenu kartu za boravak. Ipak se vratio u domovinu gdje je započeo pjevačku karijeru.

Jasmin Stavros: Maro, Marice (1989.)

Jasmin Stavros & Barabe: Kraljevi zabave (2016.)

Vlado Kalember

Proslavio se krajem sedamdesetih kao vokal Srebrnih krila, a solo karijeru je započeo 1984. godine. Vlado Kalember (63) nije puno mijenjao stil, jedino je skratio frizuru.

Srebrna krila: Ana (1979.)

Srebrna krila: Još da mi te jednom ljubiti (2017.)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 428
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju