Obavijesti

Show

Komentari 8

Odrasla je u ljevičarskoj obitelji, veliki je fan Margaret Thatcher, a muža je prevarila s kolegom

Odrasla je u ljevičarskoj obitelji, veliki je fan Margaret Thatcher, a muža je prevarila s kolegom
4

Roditelji su je, navodno, vodili na prosvjede protiv Thatcher dok je bila dijete. Sjeća se da je tamo vrištala: 'Maggie, Maggie, Maggie - van, van, van!'. Vrlo rano počela je razvijati vlastita konzervativna politička stajališta

VIDEO

Liz Truss (47) u utorak je službeno imenovana novom britanskom premijerkom. Zamijenila je Borisa Johnsona (58), nakon turbulentne godine obilježene skandalom. Britanci već sada, zasigurno, imaju velika očekivanja od donedavne ministrice vanjskih poslova. Mnogi su zainteresirani i za njezin privatan život, koji je sve, samo ne dosadan. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nova premijerka Britanije muža je varala s kolegom političarem, njegov brak se raspao, njen nije 01:02

Liz je majka dvoje djece te je vjerna obožavateljica britanske konzervativne premijerke Margaret Thatcher. Treća je britanska premijerka u povijesti. Rođena je Oxfordu, a rane godine života provela je u Škotskoj. Kći je ljevičarskog profesora matematike i medicinske sestre. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Liz Truss announced as next UK PM following Conservative membership ballot, in London

Roditelji su je, navodno, vodili na prosvjede protiv Thatcher dok je bila dijete. Sjeća se da je tamo vrištala: 'Maggie, Maggie, Maggie - van, van, van!'. Tress je 2018. godine otkrila da je rano počela razvijati vlastita konzervativna politička stajališta te da se često svađala 'sa svojim socijalističkim roditeljima u njihovom ljevičarskom kućanstvu'. 

Conservative leadership bid

Njezina se obitelj preselila u Leeds u sjevernoj Engleskoj, gdje je Liz pohađala državnu srednju školu te potom studirala filozofiju, politiku i ekonomiju na Sveučilištu Oxford. Nakon što je diplomirala pridružila se Konzervativnoj stranci, koju je kasnije opisala 'izrazito staromodnom'.

Nevolje u raju

Sudbonosno 'da' izrekla je računovođi Hughu O'Learyju, no njihova romansa nije bila dugog vijeka. Šest godina nakon njihova vjenčanja 2000. u Greenwichu odjeknula je vijest o njezinoj navodnoj aferi s bivšim torijevskim zastupnikom Markom Fieldom, koji je bio i njezin mentor. Afera je, navodno, započela 2004. kada je još uvijek pokušavala ući u parlament.

- Stvarno mi je žao zbog te afere. To je pogreška koju sam napravila i što se mene i mog supruga tiče, to je voda ispod mosta - rekla je kasnije Truss, piše BBC.

Cabinet meeting in Downing Street

Kćeri rijetko pokazuje, a supruga baš i ne spominje

Strani mediji pišu kako Truss vrlo rijetko spominje supruga. U Engleskoj ga nazivaju i 'kućnim mužem' jer je 'uvijek prisutan, ali nikad tu' te se nalazi u sjeni. Zajedno imaju dvoje djece, kćeri Frances i Liberty, koje pohađaju državnu školu, nisu buntovne i uglavnom se drže podalje od očiju javnosti.

- Frances je možda malo više centristička, a Liberty je možda malo više konzervativna, ali obje me jako podržavaju - rekla je Liz o kćerima čije fotografije rijetko podijeli.

FILE PHOTO: Britain leadership contenders take part in Conservative Party hustings event

Liz je 2010. izabrana kao lokalna vijećnica u Londonu. Četiri godine kasnije dobila je svoj prvi posao u kabinetu kao tajnica za hranu i okoliš. Tajnica za pravosuđe postala je 2017., prije nego što ju je premijerka Theresa May iste godine degradirala na nižu ulogu u ministarstvu financija. Kad je May smijenjena 2019. godine, novi čelnik Boris Johnson promaknuo je Truss, zagovornicu Brexita, u ministricu trgovine. U rujnu 2021. promaknuta je u ministricu vanjskih poslova, prvu britansku diplomatkinju. 

Conservative leadership bid
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom