Obavijesti

Show

Komentari 20

Odrekla se 28 godina starijeg princa pa se udala za mlađeg

Odrekla se 28 godina starijeg princa pa se udala za mlađeg
11

To što sam bila princeza i što sam se udala za princa, promijenilo je moje mladalačke snove o tome da ću jednog dana postati kardiokirurginja. No, život s princom dao mi je druge mogućnosti i nametnuo obaveze, rekla je

VIDEO

Kako je i sama rekla, rođena je i odrasla u obitelji srednje klase bez oca jer su se roditelji razveli, pa su ju odgajali majka, djed i baka. Ameera Al-Taweel (36) je u rodnom Rijadu završila srednjoškolsko obrazovanje. Tu je 2001. godine, kao maturantica upoznala i princa Alwaleeda Bin Talala kad ga je intervjuirala za školske novine.

Glamour 2013 Women Of the Year-Outside Arrivals

Ovaj bogati saudijski princ poznat je i u Hrvatskoj. Našu zemlju je posjetio 2014. godine i njegov dolazak popratili su svi mediji. U tom trenutku bio je sedmi na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu, s imovinom vrijednom skoro 40 milijardi dolara. Obišao je našu zemlju od Dubrovnika do Zagreba i oduševio se prirodnim ljepotama, te imao i planove ulagati Hrvatsku.

FILE PHOTO - Saudi billionaire Prince AlWaleed bin Talal looks on during a news briefing in Manama

Ostao je upamćen po ležernom ponašanju - Zagrebom se vozio na biciklu, prošetao Jarunom i hodao gradom bez osiguranja. Njegov otac bio je saudijski kralj, a Alwaleed bin Talal bacio se u biznis. Vlasnik je kompanije Kingdom Holding koja se bavi ulaganjima u financijske institucije, turizam, medije, avio-industriju i nekretnine, a prije 5-6 godina kupio je vlastiti Airbus A-380, trenutačno najveći putnički avion na svijetu. Unutrašnjost aviona površine oko 800 četvornih metara uredio je u leteću palaču i za to platio oko 600 milijuna dolara.

Saudi Prince buys private Airbus A380 - Dubai

Ima udjele u Twitteru, Lyftu i TV-Foxu, pa ga u Americi zovu 'Warren Buffett Bliskog istoka'. No, ovaj saudijski princ poznat je i kao veliki filantrop jer dio svog bogatstva ulaže u dobrotvorne svrhe. Poznato je da je baš on pomogao 1995. godine Donaldu Trumpu (73) i spasio ga od potpunog bankrota.

FILE PHOTO: Saudi Arabian billionaire Prince Alwaleed bin Talal sits for an interview with Reuters in the office of the suite where he has been detained at the Ritz-Carlton in Riyadh

No, vratimo se Ameeri Al-Taweel. Nakon intervjua s princom, ona je otišla u SAD i tamo upisala i diplomirala poslovnu administraciju na Sveučilištu New Haven u Connecticutu. Iako se nisu vidjeli sedam godina, princ Alwaleed bin Talal nije zaboravio mladu i ambicioznu djevojku, i ona je 2008. godine postala njegova četvrta supruga.

Savoy Hotel official re-opening

Mlada, lijepa i školovana, s izvrsnim znanjem engleskog jezika ubrzo je postala čelna osoba bin Talalove kraljevske dobrotvorne organizacije, Zaklade Alwaleed Philantropies. Aktivno je sudjelovala u projektima pomoći stanovništvu Pakistana i Somalije , proputovala je 70-ak zemalja, a na brojnim putovanjima sa suprugom, susretala se s brojnim državnicima i europskim kraljevima. No, najvažnije, aktivno se borila za veća prava žena u Saudijskoj Arabiji.

Život je posvetila obrazovanju i glamuru, a svoje lice ne skriva
Život je posvetila obrazovanju i glamuru, a svoje lice ne skriva

- Mnogi me poznaju, razgovarala sam i s ekstremnim konzervativcima i ekstremnim liberalima, ali trudim se biti most prema razumijevanju jednih i drugih. Znam da imam mnogo protivnika ali ja ne želim uzimati prava drugih, nego se boriti za prava obespravljenih. I ne želim revoluciju, nego evoluciju. Žene na zapadu bore se više od sto godina za svoja prava i još ih nisu do kraja postigle. A žene u Saudijskoj Arabiji žive u društvu koje je vrlo konzervativno, ali polako ostvarujemo svoja prava i napredujemo. Riječ je o svjetonazoru, kulturi, religiji - govorila je prije no što su konačno 2017. godine žene u toj zemlji dobile pravo da voze automobile.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ameerah Altaweel (@ameerah__alt) on

U toj svojoj borbi za pravednijim položajem u društvu imala je i nesebičnu podršku svog supruga, 28 godina starijeg princa Alwaleeda bin Talala. Na kraju, i sama je dokazala da je samostalna i samosvjesna osoba kad se 2013. godine odučila od njega razvesti.

Savoy Hotel official re-opening

- To što sam bila princeza i što sam se udala za princa, promijenilo je moje mladalačke snove o tome da ću jednog dana postati kardiokirurginja. No, život s princom dao mi je druge mogućnosti i nametnuo brojne obaveze. Ali s titulom princeze nikad nisam postala drugačija osoba. Ostali smo i dalje prijatelji, ali sam i pokazala da mogu sama brinuti o sebi.

Savoy Hotel official re-opening

Pet godina je živjela samostalno, a onda se u listopadu 2018. udala za milijardera Khalifu Bin Buttija al Muhairija. Na privatnoj ceremoniji u Parizu pozvali su mnoge slavne ličnosti, među kojima je bila i Oprah Winfrey (66). Njezin drugi suprug nije tako poznat u javnosti, a nije ni približno bogat kao princ Alwaleed bin Talal. Muhairijeva imovina procjenjuje se tek na oko milijardu dolara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Tamarina sestra blizanka otkrila za 24sata: 'Nije smekšala Filipa, morala je umanjiti svoje želje...'
PRIČALA NAM I O ODRASTANJU

Tamarina sestra blizanka otkrila za 24sata: 'Nije smekšala Filipa, morala je umanjiti svoje želje...'

Između Filipa i Tamare iz ‘Braka na prvu’ nije se još rodila ljubav. Njezina sestra blizanka Romana otkrila nam je što misli o Filipu i njihovom 'braku'