Obavijesti

Show

Komentari 17

Oliver Dragojević: Neke Porine darovao sam mojim prijateljima

Oliver Dragojević: Neke Porine darovao sam mojim prijateljima
1

Oliver Dragojević još se nije umorio od koncerata i putovanja. S unucima, kaže, proživljava drugu mladost, a supruga Vesna i tri sina najstroži su mu kritičari koji ga nimalo ne štede

VIDEO

Na glazbenom elanu i stvaralaštvu Oliveru Dragojeviću (65) mogu pozavidjeti i mlađi kolege jer nakon 46 godina na sceni i odlaska u mirovinu prošle godine Splićanin neumorno radi i ima novi album “Tišina mora”.

- Većinu skladbi napisao je Jakša Fiamengo, s kojim se dobro razumijem jer je otočanin kao i ja. Drago mi je što mi je i Tedi Spalato napisao neke pjesme jer mi se sviđa njegov senzibilitet. Za pjesme ‘Tišina mora’ i ‘Zadnja karta’ potpisujem glazbu, a tekstove ne pišem jer me strah da ću ponoviti već izrečene misli - kaže pjevač.

Najoštrije kritike za novi album, kao i za one prije njega, dobio je od supruge Vesne i sinova Davora, Dina i Damira.

- Imaju favorite, ali neke skladbe nisu na prvu primili s oduševljenjem, pa su kasnije ipak promijenili mišljenje. Meni je najvažnije da im ipak nije sve loše jer bih onda možda i odustao od albuma - smije se Oliver.

Dok ga stariji ukućani ne štede kritika, unuci Duje (6) i blizanci Lucija i Toni (3) i ne znaju da je djed pjevač.

'Lažne vijesti o svojoj smrti samo ignoriram'

- Još su mali da bi znali moje pjesme. Važnije im je da što češće dođem u posjet. Kad se igramo, imam dojam da sam i ja opet dite - kaže pjevač.

Iako je bio nominiran za Porin za najboljeg muškog vokala, dodjelu je propustio zbog nastupa u Austriji.

- Nemam doma sve osvojene Porine jer se većinom nalaze u vitrinama restorana kojima su vlasnici moji prijatelji i koji su me molili da im ih poklonim - otkrio je Oliver i dodaje kako su mu važni Porini koje je osvojio za najbolji muški vokal i aranžmane jer u tim kategorijama ima najveći doprinos.

Nedavno je na internetu osvanula i glasina da je Oliver preminuo, i kaže da nije prvi put da ga pokapaju.

- Ako netko tako želi zaraditi koju kunu, nek’ mu bude. To je, mislim, već treći put da su me proglasili mrtvim. Eto, netko voli takav crni humor - staloženo govori.

Dok supruga i unuci spavaju, on smišlja pjesme

Početkom srpnja tradicionalno se povlači u svoju oazu na Korčulu.

- Dvadeset godina imam isti princip, zimi radim, a ljeti se povlačim u Velu Luku. Sa sobom uvijek nosim laptop i klavijature. Dok ujutro supruga i unuci spavaju, ja u glazbenom kutu smišljam aranžmane, a kasnije idem u ribe. To je idealan odmor - kaže Oliver.

Putovanja i nastupi po cijeloj zemlji, ali i Europi još ga nisu umorili.

- U karijeri sam prešao kilometara koliko i profesionalni vozač kamiona i još se nisam umorio. Kad dođem na pozornicu i sjednem za klavir, sav umor jednostavno nestane u sekundi - zaključio je Oliver.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...