Obavijesti

Show

Komentari 20

Oliver Mlakar: 'Pljeskali su mi kao da sam nekakav pjevač'

Oliver Mlakar: 'Pljeskali su mi kao da sam nekakav pjevač'
6

"S jedne strane to je kao da je bilo jučer, no s druge strane, ono što je prošlo - ne osvrćem se više na to. Naravno, emocije se bude. Nas pošalju u mirovinu po sili zakona, ali evo, mogli smo još voditi", rekao je Mlakar

VIDEO

Najpopularniji televizijski voditelj svih vremena, Oliver Mlakar (85) predstavljen je u HRT-ovoj emisiji 'U svom filmu'. Tema gostovanja bila je njegova dugogodišnja uspješna karijera. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa...

00:59

- Radio sam na tome jako dugo pa sam u tome uspio. Početak je bio baš mučan, nisam bio dobar. Ali sam uspio - rekao je Mlakar pa komentirao Eurosong sada i 1990. godine, koji je vodio zajedno s kolegicom Helgom Vlahović

- U to vrijeme je bilo jako jako gledano i privlačilo je publiku. Možda danas nije toliko tako. Ja sam godinu prije te koje sam vodio komentirao show i kada je Riva pobijedila, došlo je pitanje tko će to voditi - objasnio je poznati voditelj pa opisao kako je došlo do toga da on i Helga Vlahović vode glazbeno natjecanje u Hrvatskoj. 

Kako kaže, presudilo je to što se oboje snalaze na više jezika, a prisjetio se i pomalo čudne situacije prije samog emitiranja showa kada se 'nije znalo' tko vodi. 

- Dva dana prije prijenosa rekao je da se ne zna tko će to voditi. Ja sam nazvao Helgu i rekao joj da ja to neću raditi ako oni nisu načisto s tim tko će to raditi. Sazvali smo pressicu i objavili da nećemo raditi. Pa je počeo kaos, ali nagovorili su nas da se vratimo - ispričao je. 

Voditelj je otkrio i kakvi mu se osjećaji bude nakon toliko vremena u studiju.

- S jedne strane to je kao da je bilo jučer, no s druge strane, ono što je prošlo - ne osvrćem se više na to. Naravno, emocije se bude. Nas pošalju u mirovinu po sili zakona, ali evo, mogli smo još voditi.

Naime, Mlakar je rođen u Ptuju u Sloveniji, a odrastao je u Osijeku. 

- Na kraju rata, otac je negdje stradao, a ne znamo ni gdje ni kako. Ne znamo gdje je grob. Ostala je mama i stariji brat. Preselili smo se tako u Osijek kada nas je prihvatila mamina sestra. Mama je počela raditi u Saponiji i tako smo preživjeli teška vremena - rekao je. 

Oliver Mlakar upozorava: Sad su bolnice malo manje pune, ali na kraju će biti pune ludnice
Oliver Mlakar upozorava: Sad su bolnice malo manje pune, ali na kraju će biti pune ludnice

Tijekom svoje karijere Oliver je vodio razne festivale, kvizove, emisije, medijske nagrade, a naglasio je i koliko su ga u Splitu voljeli. 

- Kada sam došao na pozornicu, uvijek, najaviti nekakve reklame ili nešto, svi su mi pljeskali kao da sam nekakav pjevač.  Baš su me voljeli - prisjetio se. 

- Kviskoteka je najljepši period mog radnog vijeka, ja sam bio dovoljno sretan da ju radim. To je bio kviz znanja i meni je to bilo jako drago. Danas se dijele novci za pitanja poput: "Koja rijeka teče ispod Savskog mosta?". Tada je nagrada bila krasna, nije bila novčana. Dijelio se studij u Londonu, na primjer... - rekao je Oliver o možda i najpoznatijem njegovom kvizu, čiji je autor bio Lazo Goluža. 

Mlakar je za svoj rad primio čak pet Večernjakovih ruža, uključujući i ono za Životno djelo 2019. godine. 

- Jako puno mi znače ta priznanja. Kad je počela ta Ruža, to je bila jedina nagrada i to od publike, a to je bilo najvažnije. A to možda nije ni čudo jer sam u to vrijeme bio sam jedan od rijetkih koji je radio te dobre emisije. Tad je bilo: Bilo kuda, Mlakar svuda pa su možda te nagrade rezultat toga. Ali svakako su mi značile puno, i dan danas mi znače. A pogotovo ova za Životno djelo koju sam primio prije dvije godine. To je bilo jako dirljivo ustvari. Nisam nikada mogao u životu ni zamisliti da ću tada po prvi puta u teatru u Zagrebu doživjeti, kako se to kaže: 'standing ovation'. Svi su zapljeskali, vidio sam puno poznatih, nepoznatih, čuvenih ljudi koji su me poznavali. To neću nikada zaboraviti, to je vrhunac - komentirao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina