Obavijesti

Show

Komentari 0

Oni su superheroji, a ovakav film sigurno niste očekivali

Oni su superheroji, a ovakav film  sigurno niste očekivali
1

Treći nastavak o Kapetanu Americi, u kojem se suprostavljaju zaraćeni timovi, već je miljenik kritike i publike. Mnogi se slažu da smo napokon dobili superherojski film kakvog smo dugo čekali

VIDEO

Superherojski film kakvog smo čekali

Nakon gotovo tucet filmova iz Marvelovog svijeta, još jedan akcijom i superherojima prenatrpani blockbuster je jednostavno previše, zar ne? Ne! Upravo suprotno, 'Kapetan Amerika: Građanski rat' je superherojski film kakvog smo čekali, ali i zaslužili.

Ako ste očekivali film u kojem se superheroji nadmeću za dragocjeno vrijeme na ekranu, ističući svoje superiorne moći i izgovarajući izlizane 'fore', ugodno ćete se iznenaditi. Treći nastavak o Kapetanu Americi blagonaklon je prema gledatelju i ne 'davi' ga non-stop akcijom koja iscrupljuje, niti ga na silu pokušava nasmijati vrckavim dijalogom, a čak ga ni ne pokušava 'ubiti' smrtno ozbiljnim mračnim problemima protagonista i antagonista.

Film koji su kritičari gotovo jednoglasno proglasili 'iznenađujuće laganim i pitkim', prikazuje futurističke tehnologije i druge moćne resurse, uključujući Audijeva vozila kao što je novi SUV Audi SQ7 visokih performansi. Legendarni heroji i Audijevi modeli demonstriraju vodstvo, visoke performanse i čistu zabavu za zaljubljenike i posjetitelje kina u cijelom svijetu. 

Captain America: Civil War European Premiere - London

Osim već poznatih junaka, publika, ali i kritičari, oduševljeni su i predstavljanjem novih, odnosno starih likova. Spider-man, kojeg je utjelovio mladi Tom Holland te Black Panther, kojeg glumi Chadwick Boseman, posebno su oduševili kritičare, ali i publiku.

null

S obzirom na recenzije, niti ne čudi da treći nastavak 'Kapetana Amerike' rastura i na svjetskim kino-blagajnama.

U prvom tjednu prikazivanja, film je izvan SAD-a zaradio oko 400 milijuna dolara, piše filmski portal Deadline, dok je u domovini ‘kapetana’ samo na dan otvaranja zaradio 80 milijuna dolara.

Captain America: Civil War European Premiere - London

Za vas smo pripremili nagradni natječaj! Imate priliku osvojiti Captain America i Audi poklon paket u kojem su Hoodica, Laptop Sleeve i Audi bluetooth zvučnik! U obrascu niže upišite podatke, napišite nam tko je vaš omiljeni heroj i zašto i nagradit ćemo najkreativniji odgovor. Sretno! Pravila natječaja možete pročitati ovdje.

Fill out my online form.

 

Vrijedan svakog superheroja

Redatelj Anthony Russo, koji je zajedno s bratom Joeom zaslužan i za film 'Kapetan Amerika: Zimski vojnik', za najžešću auto jurnjavu u novom filmu izabrao je model Audi SQ7 kojim upravlja Steve Rogers, odnosno Kapetan America.

- Kapetan Amerika ima super moći, a njegova prepoznatljiva karakteristika je neuništivi štit od vibranija. Audi SQ7 njegovom arsenalu dodaje novu super moć, što sportski SUV čini savršenim za ovog super heroja - kaže redatelj Anthony Russo.

Novi SQ7 dominantni je novi model sa snagom od 320 kilovata, s okretnim momentom od 900 njutn-metara.

Kapetan upravlja Audijem koji za 4,8 sekundi ubrza od 0 do 100 kilometara na sat, a maksimalna brzina mu je 250 km/h. Pri zavojima, Kapetan se mogao osjećati udobno u oštrim zavojima i to zbog opcijskog elektromehaničkog stabiliziranja njihanja. Taj sustav povećava preciznost upravljanja i na taj način osigurava i izraženije sportsko upravljenje.

Osim toga, 4.0 TDI motor se kombinira sa snažnim partnerima, novokoncpiranim 8-stupanjskim tiptronicom koji oduševljava brze promjene stupnjeva prijenosa, dok pogon na sve kotače quattro prenosi snagu na cestu.

Njegov neprijatelj, Tony Stark, sjeo je u Audi8, njemu najdraži,ali i najbrži Audijev automobil. Stark je, naime, Audije vozio u svim Iron Man filmovima. U 'Građanskom ratu', Stark je izabrao model V10 plus Coupé.

Osim toga, u trećem dijelu serijala svoj Holivudski debi ima i model Audi prologue, kojeg vozi Black Panther.

‘Meč stoljeća’ najavio legendarni Michael Buffer

‘Kapetan Amerika: Građanski rat’ podijelio je Marvelove superjunake, ali i publiku koja se već za vrijeme marketinške kampanje filma mogla odlučiti na čijoj je strani. Plakati, fotografije iz filma, kao i foršpan, pozivali su vas da se oprijedijelite i prije no što ste pogledali film. Hoćete li biti na strani tehnološkog genija Tonyja Starka odnosno Iron Mana ili staromodnog Kapetana Amerike?

Na premijeri novog Malverovog hita u holivudskom Dolby Theateru, okršaj superheroja najavio je legendarni najavljivač borilačkih mečeva Michael Buffer. Nakon što je pozvao zvijezde filma na pozornicu pred oduševljenim obožavateljima, Buffer je film najavio svojom najpoznatijom frazom – 'Let's get ready to rumble!'.

Londonska premijera bila je, u najmanju ruku, živahna. Dok su zvijezde filma pozirale pred fotografima na crvenom tepihu, Chris Evans (Kapetan Amerika) uhvaćen je kako se 'divi haljini' svoje kolegice Elizabeth Olsen (Scarlet Witch). Fotografija Chrisovog oduševljenog lica obišla je svijet i nasmijala mnoge.

 

Osim toga, cijela filmska ekipa odlučila se nekako odužiti vjernim obožavateljima koji su došli na premijeru, stoga su život uljepšali djevojci Lotte koji je taj dan slavila rođendan. Redatelji, braća Russo, pozvali su obožavateljicu na pozornicu te su s njom pozirali, zajedno sa cijelom zvjezdanom glumačkom postavom.

 

Iako bez zvijezda filma, na domaćoj premijeri bilo je jednako veselo. Mnoga poznata lica odlučila su prva u Hrvatskoj pogledati film 'Kapetan Amerika: Građanski rat', a među njima je bila i voditeljica Iva Šulentić koja je, sudeći prema fotografijama, već odavno odabrala za kojeg će superjunaka navijati.

Biranje saveznika je najvažnije

Iako smo do sada imali priliku gledati Avangerse ujedinjene u borbi protiv zajedničkih neprijatelja, ovaj put problemi dolaze iznutra. Raskol u grupi stvorio se zbog nesuglasice dvoje junaka, Kapetana Amerike i Iron Mana.

Vodeće svjetske organizacije negoduju zbog velikog broja materijalnih šteta i ljudskih žrtava koje Avangersi ostave iza sebe uslijed pokušaja da spase svijet. Ujedinjeni Narodi, stoga, donose odluku o regulaciji svih djelovanja superherojske skupine, kako bi se štete svele na minimum.

Tony Stark, odnosno Iron Man, pozdravlja odluku, dok joj se Steve Rogers, odnosno Kapten Amerika protivi.

Iron Manu pridružuju se War Machine, Black Widow, Black Panther, The Vision i Spider-Man.

Kapetanu Americi pridružuju se Hawkeye, Falcon, Bucky Barnes, Ant-Man i Scarlet Witch.

Svaki od zaraćenih timova na svojoj strani ima cijeli spektar nadljudskih i tehnoloških moći koji ovu borbu čini istinski neizvjesnom.

Upravo zbog toga, čak i superherojima od presudne je važnosti i prijevozno sredstvo što imamo prilike vidjeti u impresivnim akcijskim jurnjavama. Iako se koriste svojim impresivnim vještinama, superherojima je ključna i brzina te moć automobila. U 'Kapetanu Americi: Građanski rat', Avangersi su izabrali Audi.

Akcija savršena za veliko platno

Marvelov novi hit je, bez nedoumica, savršen film za gledati u kinu na velikom platnu. Iako su ga mnogi hvalili i zbog kvalitetnog dijaloga, 'Kapetan Amerika: Građanski rat' obiluje akcijom koja se u potpunosti doživi samo u kinu.

Jedna od takvih scena je jurnjava u kojoj Kapetana Ameriku naganja gnjevni Black Panther, za kojim trči i Winter Soldier, odnosno Bucky Barnes. Kako je izgledalo snimanje te scene i zašto su redatelji izabrali Audi, pogledajte u zanimljivom prilogu u nastavku. 

 

Ono što vidimo u gotovom proizvodu, naravno, potpuno je drugačije od onoga što se događalo iza kulisa. Kako su izgledale borbe, padovi, eksplozije i juranjave prije dorade, pogledajte u videu idealnom za sve ljubitelje filmova. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama