Show

Komentari 763

Općinski sud: Thompson nije vlasnik terase na Žnjanu; Thompson: Laž, vlasnik sam

Općinski sud: Thompson nije vlasnik terase na Žnjanu; Thompson: Laž, vlasnik sam

Općinski sud u Splitu potvrdio je kako Marko Perković Thompson, kao ni tvrtke Zvonka Kotarca i Marine Wallner, nisu uknjiženi kao vlasnici tri ravna krova na dotičnoj zgradi

Pjevač Marko Perković Thompson (54) trenutačno se sudi s deset susjeda koji žive na katovima ispod njegove nekretnine na splitskom Žnjanu, u zgradi u kojoj je postao vlasnik 713 četvornih metara 2011. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dijelovi stanova ispod dijela koji pripada Perkoviću, koji se nalaze od drugog do četvrtog kata nisu legalni, te se nalaze na Thompsonovoj čestici. Nelegalni kvadrati izgrađeni su na prostoru koji je bio propisan kao javni prolaz, ali u kasnijim radovima nije izveden. Perković spomenute kvadrate nikada nije otkupio, no bori se za njih sa susjedima jer se nalaze na njegovoj čestici.

Jednoj od susjeda 32 kvadratna metra prelaze 'granicu', pa je ispričala što pjevač traži od vlasnice:

- Imamo problema s njim, Marko bi htio da mu u zamjenu damo garažu, moj sin sve to vodi i ne želi za tako nešto čuti - rekla je za Slobodnu Dalmaciju ranije te objasnila da joj na kupoprodajnom ugovoru stoji da je vlasnica i navedenih dijelova. 

Slobodna Dalmacija je nakon nastavka ovoga skandala između Thompsona i njegovih susjeda u Žnjanu poslala upit Općinskom sudu Splitu kako bi se situacija napokon razriješila. Općinski sud u Splitu potvrdio je kako Marko Perković Thompson, kao ni tvrtke Zvonka Kotarca i Marine Wallner, nisu uknjiženi kao vlasnici tri ravna krova na dotičnoj zgradi. 

Njihove urbane vile su se proširile na krovove susjedne kaskadne višestambene zgrade koje oni koriste kao svoje terase, čak su se bespravnom gradnjom proširili na njih pa su kasnije tražili legalizaciju na susjednoj čestici.

Thompson nastupio na splitskoj rivi povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Detaljnom planu kaskadna zgrada kod papinog križa može imati podrum, prizemlje, pet katova i nadgrađe. Ali, izvedeno je prizemlje sa četiri kata. Više od toga se, vjerojatno, nije namjeravalo izvesti. Jer bi peti kat sa nadgrađem zaklanjao pogled vlasnicima urbanih vila u pozadini. A to su bili Kotarac, Wallnerova i Sikirica koji je bio na čelu Hypo banke koja je kreditirala pothvat. Dakle, oni bi ostali bez pogleda na more. 

Slobodna Dalmacija objašnjava i kako je do toga došlo.

- Upravo zato što na kaskadnoj zgradi nije bio izveden peti kat s nadgrađem, koje omogućuje DPU, sebi su preko svojih firmi kupovali 'pravo nadogradnje' na ravnim krovovima- navode.

Na taj su način 'rezervirali prostor' za proširenje iznad glava onih kojima su prodali apartmane, zapravo stanove. No, Zemljišnik im je to upisao kao suvlasnički dio, a ne vlasništvo nad ravnim krovovima.

O ovome događaju, sada se oglasio i Marko Perković Thompson koji navodi kako Slobodna Dalmacija iznosi lažne informacije te da on ima dokaze kako je on uključen među vlasnike tri ravna krova na zgradi.

Najčitaniji članci