Prošle je nedjelje u Orahovici natjecanjem u roštiljanju, izborom za Miss jezera i srednjovjekovnim festivalom službeno otvorena turistička sezona na jezeru Orah
Osječani odnijeli pobjedu domaćinima "ispred nosa"
Osijek će ipak imati svoje finaliste u ovogodišnjoj završnici 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec. Čast grada poznatog po strastvenim gurmanima u posljednjem je trenutku obranio Ante Dozan i njegov tim Esekerski ćevap, budući da je na njihovom terenu prije 3 tjedna slavio Valpovački kotlić Željka Turalije. Naime, oni su jučer stigli u Orahovicu kao rezervni tim umjesto Virovitičana 1234 Zlatna bula koji su u posljednji tren otkazali nastup. Usprkos nedostatku priprema oni su odnijeli pobjedu ispred domaćih timova UHBLL-PTSP-VPŽ 2 Stjepana Kaltenbahera, Planinarsko društvo Orahovica Zorana Božića, Udruga P.A.U.K. Mirka Kufnera i Branitelji Orahovica Miroslava Milovukovića, dok je drugi osječki tim Kod Javora Denisa Šoštarića natjecanje završio na 5. mjestu. Razlika između prvoplasiranih i drugoplasiranih iznosila je čak 7 bodova što govori o iznimnoj vještini Esekera i visokoj razini ćevapčića, ražnjića, pljeskavica, vratine i junetine koje su servirali gastro sudu. Kako je nedjeljnim izlučnim natjecanjem završila dvomjesečna potraga za najboljim lokalnim roštilj-majstorima jasno je da dečki koji za sebe skromno kažu jednostavno volimo druženje i dobru zabavu, nisu ništa mogli prepustiti slučaju.
Osim u Zlatnom ćevap meniju koji je uključivao velike PIK ćevapčiće u Mlinarovom somunu i Osječko 1664, u sklopu gastro ponude, posjetiteljji su mogli uživati u gemištu Jamnice i graševine Vina Belje, KISKO salatama te interaktivnom zabvnom programu za gledatelje koji je uključivao Utrku s Osječkim 1664., Mlinar tortomlat, gastro pogađalicu PIK pogodi tko sam te Jamnica Gajbomjer. Program su upotpunili koncert grupe Prvi april te voditeljske bravure Frane Ridjana čime je zajedno sa srednjevjekovnim festivalom te izborom za Miss jezera i službeno obilježeno otvaranje turističke sezone na prekrasnom jezeru Orah, omiljenom izletištu Slavonaca i Podravaca. Zlatni ćevap po prvi je put gostovao u ovom dragulju podno Papuka koji je kao stvoren za boravak u prirodi zahvaljujući suorganizaciji grada Orahovice, a gradonačelnik Josip Nemec ovu je priliku iskoristio kako bi pozdravio sve okupljene i zaželio puno sreće svim natjecateljima.
ROŠTILJ AKADEMIJA UZ KUHARE BEZ GRANICA
Nedjelju punu novih mirisa i okusa upotpunila je i edukativna prezentacija Roštilj akademija chefa Branka Ognjenovića kojoj je nazočio i mladi talentirani kuhar, Filip Lebo iz Banovaca koji pohađa kuharsku školu u Virovitici i kojem će humanitarna udruga "Renato kuhari bez granica" čiji je osnivač upravo Branko Ognjenović pružiti podršku u školovanju. Ovom prilikom predstavnik PIK Vrbovca, Marko Lučić, Filipu je uručio poklon paket proizvoda i kuharske uniforme koje će mu koristiti u daljnjem školovanju.
VELIKO FINALE ZLATNOG ĆEVAPA 28.6. NA BUNDEKU UZ BOSUTSKE BEĆARE I MIROSLAVA ŠKORU
Prije velikog finala na zagrebačkom Bundeku koje će se održati u nedjelju 28. lipnja uz nastup Prvog Aprila, Bosutskih bećara i specijalnog gosta Miroslava Škore, ekipama je ostalo još malo vremena da usavrše svoje vještine kako bi kući odnijeli jedinu pravu domaću gastro nagradu, Zlatni ćevap, i brojne druge nagrade partnera najveće roštiljade.
Nakon posljednjeg izlučnog natjecanja u Orahovici, 4. prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec završit će 28. lipnja na zagrebačkom Bundeku gdje će sve oči biti uprte u finalni okršaj najboljih roštilj majstora Hrvatske. Najbolja roštilj zabava zajamčena je za sve uzraste i ukuse uz glazbu uživo, nagradna natjecanja za posjetitelje, prezentacije i degustacije. Odmorite se, opustite i barem jedan dan dozvolite da vam netko drugi skuha i servira ručak - te sve pospremi nakon toga.
4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje, Kotanyija, Konzuma, Osječkog 1664 te Iskona.
Prati specijalnu rubriku u kojoj donosimo više informacija.
Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.
Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela
Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja