Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
2 komentara

Osmijeh na lice uz operu 'Don Pasquale': U 20 sati na 24sata

Predstava je nastala u koprodukciji s Operom mariborskoga SNG-a. Dirigent je Josip Šego, redateljica Dora Ruždjak Podolski, a opera se izvodi na talijanskome izvorniku uz prijevod na hrvatski Maje Winkler

2 komentara

Ako ste propustili premijere, predstave su vam i dalje dostupne na YouTube kanalu i portalu 24sata.

Komična opera talijanskog skladatelja Gaetana Donizettija već je na praizvedbi 1843. postigla velik uspjeh, postavši jednom od njegovih najpopularnijih opera.

HNK I 24SATA VAM DARUJU Klikni i gledaj Filozofski teatar u domu: Gost Yanis Varoufakis

Kao nastavak suradnje 24sata sa zagrebačkim Hrvatskim narodnim kazalištem te snimateljskom i tehničkom podrškom Croatia Filma, danas na 24sata i na YouTube kanalu 24sata možete pratiti operu ‘Don Pasquale’ s početkom u 20 sati.

Tijekom tri čina pratimo zabavnu priču o dvoje zaljubljenih, Ernesta i Norine, koji nastoje poremetiti ženidbene planove starca Pasqualea. Brojna prerušavanja, zamijene identiteta, zabune i obrati glavne su karakteristike ovog djela koje se u ludom ritmu poigrava sa životnim stereotipima.

Foto: HNK

Oslanjajući se na likove talijanske commedie dell’arte, lik Pasqualea je temeljen na hirovitu Pantaloneu, Ernesto je varijanta zaljubljenog Arlecchinoa, a Norina je inačica dovitljive Colombine. Poslije bezbrojnih zapleta i peripetija mladi par stupa u brak, a opera završava poukom o tome kao se pod starost ne treba ženiti mladom djevojkom.

HNK I 24SATA VAM DARUJU Hit u 20 sati samo na 24sata: Filozofski teatar u vašem domu

Predstava je nastala u koprodukciji s Operom mariborskoga SNG-a. Dirigent je Josip Šego, redateljica Dora Ruždjak Podolski, a opera se izvodi na talijanskome izvorniku uz prijevod na hrvatski Maje Winkler. Predstave na YouTube kanalu nisu namijenjene komercijalnoj upotrebi, emitirat ćemo ih u edukacijske, humanitarne ali i zdravstvene svrhe u suradnji s HNK Zagreb i Croatia filmom.

Foto: HNK

Naime, svaka izolacija koja podrazumijeva drastično reduciranje socijalnih kontakata može imati negativan utjecaj i na naše na psihičko zdravlje, a umjetnost u takvim situacijama omogućuje ljudima da se s mnogo manje stresa prilagode izvanrednoj situaciji u kojoj su se našli oni i njihove obitelji.     

Foto: HNK

POGLEDAJTE VIDEO:

Predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Labuđe jezero' POGLEDAJTE OVDJE

Operu 'Ero s onoga svijeta' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Evanđelje' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Ljudi od voska' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Kralj Lear' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Nikola Šubić Zrinjski' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Yanisom Varoufakisom POGLEDAJTE OVDJE.

#zajedno24sata

Tema: HNK predstave

Message