Obavijesti

Show

Komentari 18

Ostvarili svoje snove: Nakon MasterChefa rade ono što vole

Ostvarili svoje snove: Nakon MasterChefa rade ono što vole
9

Šime Sušić, Matija Nikolić, Predrag Žmire, Nikola Lesar i Marko Palfi u showu su ostvarili značajan uspjeh. Saznajte bave li se i danas kulinarstvom ili nečim drugim

VIDEO

Šime Sušić, pobjednik je prve sezone kulinarskog showa 'MasterChef'. Iako su mu nakon showa predviđali velik uspjeh, Šime se odlučio posvetiti fakultetu. Prvo je ipak s djevojkom otišao na odmor na otok Susak, a nakon ljeta vratio se fakultetskim obvezama. Diplomirao je i postao profesor povijesti i geografije, a pripravnički posao za 1600 kuna dobio je kao profesor geografije u zagrebačkoj Prvoj privatnoj  gimnaziji.

- Trenutačno predajem povijest i geografiju u dvije srednje škole. Kuhanje je bilo i ostalo hobi - kaže Šime.

Petar Glebov/Pixsell

- Poslovnih prilika nakon showa bilo je dosta i da sam odabrao kuhanje kao životni poziv mnoga vrata bila bi mi otvorena. Sudjelovanjem u showu sam unaprijedio neke kulinarske tehnike i vještine i počeo sam drugačije gledati na hranu što neki put djeluje dosta opterećujuće, ali uglavnom veseli čovjeka - iskren je prvi hrvatski MasterChef. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šime kaže da mu je show omogućio da iz prve ruke sazna kako funkcioniraju produkcijske kuće, kako nastaju emisije i koja pravila vrijede u medijskom svijetu. Sudjelovanje u showu mu je, kaže, bilo divno iskustvo i ni najmanje ne žali što su ga prijavili. 

Matija Nikolić danas ima svoje restorane

Matija Nikolić također se natjecao u prvoj sezoni showa. Iz natjecanja je ispao nakon što nije baš najuspješnije replicirao jelo slavnog kuhara Deniza Zembe. Ipak, Matijino se kulinarsko umijeće svidjelo vlasnicima mnogih restorana. Ponude su stizale sa raznih strana i Nikolić je znao izabrati ono što mu najviše odgovara. 

- Nakon sudjelovanja u showu otvorile su mi se neke poslovne ponude, radio sam u renomiranim restoranima i na kraju ostvario svoj san te otvorio nešto svoje - kaže Matija, danas ponosni vlasnik restorana Wok by Matija u kojem nudi brza i jednostavna wok jela od organskih namirnica. Sve namirnice koje se koriste za spravljanje hrane u restoranu uzgajaju Matijini roditelji, a ako usfali namirnica iz obiteljskog vrta, stižu one iz prijateljskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. 

Igor Šoban

- Uspio sam od onoga što volim stvoriti posao koji me okupira od 0 do 24. Iznimno sam ponosan na uspjeh svog Woka i drago mi je da su ljudi prepoznali našu kvalitetu - napominje Nikolić

U showu je, kaže, naučio neke tajne kulinarstva i tehnike koje i danas koristi te upoznao divne ljude s kojima i danas održava kontakt. 

- Ne žalim zbog prijave u show, bilo je to nevjerojatno iskustvo koje me obogatilo. Trebalo je malo hrabrosti da se prijavim, ali vjerovao sam da će mi se nakon toga otvoriti neka vrata - kaže Matija.

Robertu je velika želja jednog dana otvoriti vlastitu konobu

Robert Predrag Žmire bio je jedan od finalista prve sezone 'MasterChefa'. Iako je slovio za favorita, nije osvojio titulu najboljeg kuhara amatera jer mu se razlila želatina, zbog čega nije uspio napraviti tortu. 

Ivana Ivanović/Pixsell

Zadnje tri sezone radi na motornoj jahti Novela, a velika želja mu je imati vlastitu konobu s mediteranskim jelima. Prije toga bio je šef tima jednog restorana u Trogiru. Žmire je 14 godina živio u Nizozemskoj gdje je probao delicije poput krokodilskog repa, bifteka od klokana i prženih crva. 

Nikola je novac uložio u usavršavanje u kuhanju

Nikola Lesar u prosincu 2012. godine proglašen je drugim hrvatskim MasterChefom. Dio od 200 tisuća kuna koje je osvojio dao je roditeljima, a dio je odlučio uložiti u usavršavanje kulinarstva. Kako je rekao, motiv za sudjelovanje u showu bilo mu je to što je očekivao da će tako lakše naći posao. 

Prošle godine je u Bangkoku upisao kulinarsku školu Le Cordon Bleu. Tamo je probao jesti i pržene škorpione i skakavce, crve, prženu tarantulu, reš pečenog poljskog miša, komadiće sirove meduze, ukiseljenu kožu vodenog bizona, fetus pilića kuhanog u jajetu i juhu od crvenih kambodžanskih mrava. Školu je pohađao devet mjeseci.

Facebook

Odmah nakon što je završio kulinarsku akademiju, na Facebooku se pohvalio da mu je ponuđen posao šefa kuhinje u jednom od restorana u Bangkoku koji nudi autentičnu kuhinju zaboravljenih dijelova Tajlanda. Tamo je imao priliku kuhati za princezu Tajlanda. Prisutnost takve ličnosti običnom puku Tajlanda jednaka je prisustvu Boga, objašnjava Lesar, pa je u kuhinji, a i van nje, vladala opća panika i uzbuđenje.

- Od pobjede na 'Masterchefu', pa do ovog... What a ride - napisao je Nikola na društvenoj mreži.

Palfi: U showu sam dobio priliku pokazati kulinarsko umijeće

Marko Palfi iz Pušćina u Međimurju, natjecao se u drugoj sezoni kulinarskog showa. U 'MasterChef' se, kaže, prijavio iz znatiželje da vidi kako će kotirati u konkurenciji s ostalim kuharima amaterima i postigao i više nego dobre rezultate. Štoviše, bio je toliko dobar da je po završetku showa dobio posao u restoranu Prasac Dina Galvagna. Tamo je, kaže, imao priliku pokazati svoje kulinarsko umijeće i već nakon tri mjeseca postao šef kuhinje. Pružila mu se prilika da osim osmišljavanja jela, radi i na nabavci hrane što je, kaže, nešto što svaki chef mora znati sam raditi. 

Radeći u restoranu ozlijedio je lijevu ruku dok je rezao povrće. Oštar nož prerezao mu je tetive. Liječnici su ga satima operirali kako bi mu spasili palac. Morao je otići na bolovanje. 

Kad se potpuno oporavio, Palfi je počeo raditi u restoranu Terbotz u Železnoj Gori u Međimurju, a nakon toga na tri mjeseca otišao je u Ljubljanu gdje je učio tajne zanata s Janezom Bratovžom. Kaže da je od Bratovža u njegovom restoranu J. B. naučio mnogo te da su i danas u dobrim odnosima. 

Nova TV

- Prije svega moram zahvaliti svojoj obitelji jer bez njihove potpore ne bih mogao realizirati svoj san i postati chef i raditi ono što volim - kaže Palfi koji sa suprugom Martinom ima dvije kćeri, Anju i Miju. Zbog posla puno izbiva od kuće, no, kaže, obitelj ga u potpunosti podržava. 

Od svibnja 2014. Palfi radi kao sous-chef uz chefa Tvrtka Šakotu u zagrebačkom restoranu Mundoaka. Zadovoljan je jer radi ono što voli i to ga ispunjava. 

- 'MasterChef' mi je bio odskočna daska. Da nije bilo showa ne znam gdje i kako bih pokazao svoje kulinarsko umijeće - kaže Palfi te dodaje kako današnji uspjeh ipak ne duguje samo showu, već i obitelji i samom sebi jer kroz rad svakodnevno testira svoje granice, kako fizičke tako i mentalne.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom