Obavijesti

Show

Komentari 3

Otkačeni svijet princa Charlesa: Jednorozi, vozila na alkoholni pogon, Drakula i 400 mil. eura

Otkačeni svijet princa Charlesa: Jednorozi, vozila na alkoholni pogon, Drakula i 400 mil. eura

Najpoznatiji je po čekanju na tron, ali iza princa Charlesa je zaista bogat život. Služio je u vojsci, vozio helikoptere, izvrstan je čelist, u daljnjem je rodu s grofom Drakulom, proizvodi viski... Charles, sretan ti i od nas!

VIDEO

Danas je posebno užurbano na dvoru. Prince Charles, čovjek koji je, uz Godota, sinonim za čekanje, slavi svoj 73. rođendan. Čisto sumnjamo da će mu majka ili pak supruga tog dana pripremiti njegovo omiljeno jelo, ali to će sigurno napraviti brojno osoblje koje kraljevska obitelj ima na raspolaganju.

Lijepo će se za to vrijeme obitelj zabaviti, nazdraviti budućnosti i podijeliti pokoju anegdotu iz prošlosti... Vjerojatno. Ne znamo točno kako izgledaju Charlesove proslave i tko je glavni šaljivdžija, a tko prvi pada ispod šanka. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Lady Di VIDEO

A što znamo o Charlesu? Znamo da čeka da majka odstupi pa da preuzme titulu kralja, ali vodio je on do sad poprilično otkačen i zabavan život pun avantura. Pa krenimo redom:

1. Rođen je 14. studenog 1948. godine i bio je prva beba rođena na dvoru u 20. stoljeću

2. Na tron čeka od 1952. godine, kad je preminuo njegov djed, a poziciju kraljice je preuzela njegova majka Elizabeta. Nitko u povijesti ne čeka dugo kao on. 

3. Već s devet godina majka mu je nadjenula titulu "Princa Walesa".

4. Obitelj je odlučila da je za njega bolje da ide u školu, umjesto da mu dolaze učitelji na dvor, pa se u mladosti družio s jednako bogatom djecom u najboljim školama Engleske, a neko vrijeme proveo je i na razmjeni studenata u Australiji.

5. Priča kaže da je počeo konzumirati alkohol s 14 godina, kad je za vrijeme jednog školskog izgleda naručio "Cherry brandy"

6..Ima troje braće i sestara i svi su u daljnjem rodu s "Vladom Tepešom", čovjekom koji je poslužio kao inspiraciju za Drakulu. Charles čak posjeduje zemlju u Transilvaniji te je proslavio sela koja je posjetio prilikom jednog od kraljevskih putovanja. 

7. U mladosti je Charles navodno bio zatreskan u Barbru Streisand. Teško da bi je dvor prihvatio kao njegovu suprugu... U njegov ljubavni život pokušao se uplesti i Richard Nixon, koji mu je htio 'namjestiti' svoju kći Triciu, ali nije upalilo. 

8. Prije studija povijesti okušao se u studiranju arheologije i antropologije.

9.  Godine 1971. pridružio se mornarici, a četiri godine kasnije postao je licencirani pilot helikoptera u vojsci.

10. No osim vojne karijere privlačna mu je bila i magija, pa je tako 1975. godine postao član mađioničarskog društva "Magični krug"

11. Bavio se i slikarstvom, a neki njegovi radovi, koje je navodno anonimno poslao, izloženi su 1987. godine na jednoj od izložbi pod pokroviteljstvom kraljevskog dvora. 

12. S tragično preminulom princezom Dianom dobio je dva sina, Williama & Harryja. Zanimljivo Charles i Diana bili su jednako visoki - po 178 cm, ali on je od nje bio stariji 12 godine.

13. Nakon razvoda od Diane i njezine smrti opet se oženio, ovaj put za Camillu Parker Bowles. Par se upoznao 1970. godine na jednom polo meču i navodno je ona oduvijek bila Charlesov broj jedan izbor. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:59

14. Kad, zapravo ako preuzme tron, možda će promijeniti svoje ime. Ne bi bilo prvi put u povijesti da je neki vladar to napravio.

15. Priče s dvora kažu da je princ jako nadaren za sviranje čela, kao i da je veliki ljubitelj filmova iz serijala o Harryju Potteru. Jednom je prilikom i vodio vremensku prognozu.

16. Na svojem imanju uzgaja i dvije vrsta kokoška. A kad mu one dosade, onda se opusti uz čašu viskija "Barrogil", kojeg je, sam osmislio. Cijena nije pretjerano pristupačna za obične ljude, boce koštaju od minimalno 1000 kuna na više...

Charles će živjeti u 'stanu iznad dućana' kad postane kralj
Charles će živjeti u 'stanu iznad dućana' kad postane kralj

17. Puna titula mu je: Njegovo kraljevsko veličanstvo princ Charles Philip Arthur George, princ Walesa, grof Chestera, vojvoda od Cornwalla, vojvoda od Rothesaya, grof Carricka, baron Renfrewa, gospodar otoka & princ i veliku čuvar Škotske.

18. Kao da to nije dosta titula za deset ljudi, pleme Masai mu je 2001. godine dodijelio titulu "čuvara krava". Posjetio je više od 100 država.

19. Posjeduje oko 50.000 hektara zemlje, njegovo bogatstvo se procjenjuje na oko 400 milijuna eura, a nekoliko njegovih vozila pokreće - vino! Omiljeno vozilo mu je navodno njegov 38 godina star DBS Aston Martin.

20. U tajnoj službi njegovo kodno ime je "Jednorog", a prije devet godina po njemu je nazvana žaba. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu